• BIST 100

    9667,34%2,95
  • DOLAR

    38,76% 0,00
  • EURO

    43,22% -0,97
  • GRAM ALTIN

    4019,47% -2,98
  • Ç. ALTIN

    6522,34% -2,92

Küçükoğlu: ″Girişimcilerimizi destekleyerek ülkemize katkılarını yükseltmeyi hedefliyoruz″

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yeni girişimcilere kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda AB ülkelerinde mentor desteği sunan ‘Yeni Girişimciler için Erasmu

GÜNCEL 7.12.2022 10:13:25 898
Küçükoğlu: ″Girişimcilerimizi destekleyerek ülkemize katkılarını yükseltmeyi hedefliyoruz″
Haberi Sesli Oku

Türkiye inşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın aracı kurum olarak dahil olduğu, Avrupa genelinde yeni girişimciler ile tecrübeli girişimciler arasında sınır ötesi değişim imkanı sağlayan ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programı devam ediyor. Geliştirmek istedikleri iş fikirleri ile programa başvuran yeni girişimciler, yurt dışında bilgi ve tecrübe edinmenin yanı sıra yabancı ortaklarla iş birliği yapma ve Avrupa'da yeni pazarları tanıma olanağı buluyor.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ülkemizdeki girişimcilerin yeni fikirlerini iş modeline dönüştürme konusundaki motivasyonlarının Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarından daha yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Girişimlerin başarı oranı, seviyesi ve sürdürülebilirliği de mutlaka gelişmeli. Türkiye İMSAD olarak amacımız, girişimcilik niyeti ve bir iş planı olan vatandaşlarımıza kritik desteği sağlamak ve ülkemizin gelişimine olan katkılarını yükseltmektir.” dedi.

Program sayesinde hem yeni girişimcilerin hem de mentorluk yapan tecrübeli girişimcilerin birbirlerinin bakış açılarından yararlandıklarına dikkat çeken Tayfun Küçükoğlu, “Girişimciler böylece iş alanlarını farklı ülke koşullarında analiz ederek hem sundukları hizmetleri genişletirken hem de yeni gelir modellerini keşfetme imkanı buluyor. Türkiye İMSAD olarak ortağı olduğumuz SEE SMART SME's (South Eastern European coalition to cultivate SMART SMEs in Europe) Konsorsiyumu, sadece yeni girişimcilere değil, aynı zamanda doğrudan Türkiye’deki tecrübeli girişimcilerin mentorluğunu almak isteyen yabancı yeni girişimcilere de destekler sağlıyor. Bu kapsamda ülkemizde bu sistem dahilinde mentorluk yapmak isteyen tecrübeli girişimciler de programa başvurarak hedefledikleri pazarlar hakkında gereken bilgileri, o pazarla ilgili detayları ilk elden öğrenebiliyor. Bu program için, her iki tarafın da hedef pazarlarını, iş ortaklarını ve farklı iş yapma yollarını keşfedebildiği, sorunların çözümlerini daha karşılaşmadan tecrübe edebildiği, yeni girişimcinin sorularının cevaplarını yerinde alabildiği bir kazan-kazan modeli diyebiliriz. Geleceğin iş dünyasına katkısı bakımından bu programı oldukça değerli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazarı tanıyıp yeni iş ilişkileri geliştirdiler

İzmir'de kurduğu medya şirketi girişimi ile programa katılan Ataberk Özcan, Brüksel’de kâr amacı gütmeyen bir medya kolektifi olan Are We Europe’de (AWE), Mick ter Reehorst’un tecrübesinden yararlanarak tasarım odaklı hikaye anlatımı, e-posta gazeteciliği, agresif pazarlama stratejileri, büyüme modelleri, aboneliğe dayalı gelir modelleri, çok dilli hikaye anlatımı, geleneksel reklam modellerini bozma, yeniden tanımlama ve hikaye anlatımını reklam işine uyarlama, veri gazeteciliği ve görselleştirme, bir gelir modeli olarak yazılı basın konusunda çalışmalar yaptı. 5 aylık çalışma döneminin sonunda yeni tecrübelerle İzmir’e dönen Ataberk Özcan, girişimini geliştirmeyi ve Brüksel'de tanıştığı medya ortaklarıyla projeler yaparak büyümeyi hedeflediğini belirtti.

Bilişim teknolojileri konusunda çalışmalar yapan Burak Yüksel ise ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programına kabulünün ardından Belçika’nın Leuven kentinde Steffen Luypaert ile çalışmaya başladı. İşini Belçika’da kurmak isteyen Burak Yüksel mentoru ile birlikte, pazarlama / çevrimiçi pazarlama stratejisi, B2B-B2C ürün satış hedefleri ve uygulaması, müşteri kullanıcı edinme planlama süreci ve stratejileri, ürün ve kullanıcı deneyimi geliştirme, pazar araştırması ve pazar giriş planlaması konularında hedefledikleri çalışmaları gerçekleştirdi. Gelecekte iş kurmayı düşündüğü pazarı yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Burak Yüksel, yeni iş ilişkileri geliştirdiğini ve mentorunun işletme yönetimini, çalışmalarını, yaşadığı sorunları nasıl çözdüğünü yerinde görerek eşsiz bir deneyim elde ettiğini vurguladı.

Mentorlerinden başarının ipuçlarını öğrendiler

İstanbul'da bir anaokulu kurmak için yola çıkan Fatmanur Çebi, ‘Yeni Girişimciler için Erasmus’ programı ile Portekiz'in Lizbon kentinde eğitimci Maria João Batalha ile dolu dolu 3 ay çalıştı. Bu süreçte çocuklara daha fazla fayda sağlama amacıyla Lizbon'daki eğitim yaklaşımını ve çeşitli teknikleri mentor desteğiyle gözlemlediğini belirten Fatmanur Çebi, okulda acil durum yönetimi ve işletme ekonomisinde başarının ipuçlarını da öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi. Maria ise bu çalışmayı gelecekte yeni iş birliği yaratmanın bir yolu olarak değerlendirip Türkiye'deki eğitim sektörüyle ilgili ön bilgiler edindi.

Bilgisayar mühendisi Salih Emre Torunoğlu ise turistlerin seyahatleri sırasında çeşitli ihtiyaçlarını giderebilmelerine ve sosyalleşmelerine yarayacak mobil uygulamaya dayalı iş fikri ile programa katıldı. Slovakya'nın Puste Ulany kentinde tecrübeli bir girişimci olan Diana Jasekova ile 2,5 ay çalışan Salih Emre Torunoğlu burada, yerel şirketler, kuruluşlar, kurumlar - gençlerle çalışan STK'lar, turizm ofisi, bilişim girişimcileri ve şirketlerle bir araya geldi. Yerel kuruluşlarla görüştükten sonra yeni iş trendlerini öğrenme şansı bulduğunu söyleyen Salih Emre Torunoğlu, bu süreçte daha gelişmiş bir iş planının nasıl yazılacağını öğrendiğini, yeni fikirler edindiğini belirtti. Kendisinin de yerel gençlere sosyal beceriler, girişimcilik becerileri ve dijitalleşme konularında atölye çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yurt dışında 6 ay deneyim imkanı

Şubat 2020’de başlayan projede bugüne kadar başvuran 92 yeni girişimci arasından 28’i sisteme kabul edildi. Pandemi şartlarına rağmen, 8 girişimci eşleşme sürecini tamamlayarak yurtdışındaki ev sahibi mentorlerinin yanında başarı hikayelerini yazmaya başladı. 

Sınır ötesi bir değişim programı olan “Yeni Girişimciler için Erasmus” programı ile kendini geliştirmek isteyen veya iş fikri olan kişiler destekleniyor. Avrupa Birliği’ne üye tüm ülkelerde mentor desteği alarak uzmanlığını güçlendirmek isteyen katılımcı, söz konusu ülkede 6 aya kadar kalabiliyor. Programa Türkiye’den katılan girişimciye, konaklayacağı ülkedeki masraflarının bir kısmını karşılamak üzere Avrupa Komisyonu’nun belirlediği tutarlarda destek ödemesi yapılıyor.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

PKK'nın feshi ile Türkiye ekonomisinde olumlu etki 

Dolar Kuru 38,76 TL Seviyesinde Sabit Kaldı

PKK'nın Kendini Fesh Etmeiyle BIST 100 Endeksi Yüzde 3'ten Fazla Yükseldi

Endüstriyel Ocaklarla Mutfak Performansınızı Zirveye Taşıyın!

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

ANTSO'dan Coğrafi İşaret Tescilli Anamur Muzuna Karizmatik Tanıtım

72nd Miss World Pageant Kicks Off in Telangana, India

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Anamur 5. Kitap ve Edebiyat Günleri Toplantısı Belediye Kültür Müdürlüğünde Yapıldı

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Dünyadan Haberler, Güncel Dünya Haberleri ve Spor: Küresel Değişimleri Anlama ve Takip Etme

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Mersin’in Hafızası Taş Bina, Kent Müzesi’ne Dönüşüyor

Anamur'un Diyetisyeni Yıldız'dan Mayıs Ayında Motivasyonu Korumanın 5 Bilimsel Yolu!

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Kuşe Etiketler Can Barkod Güvencesiyle Sizleri Bekliyor

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Teknoloji ve İnsanlık Arasındaki Efsanevi Dönüşüm

Kaymakam Bozdemir’in “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Mesajı

Alden Hotel Cappadocia ile Kapadokya’da Büyüleyici Bir Konaklama Deneyimi Sizi Bekliyor

Anamur’un İçme Suyu İçin Acı Reçete

Anamur Ekspresten Herkese Editör Muhabirlik İmkanı

Kapadokya’nın Büyüleyici Atmosferini Grand Alfa Travel ile Keşfedin

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yükleniyor

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
9.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
17.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.