Tarih: 18.07.2023 16:44

Spor Yaparken Hangi Şarkılar Dinlenir?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Günümüz dünyasında gerek sağlıksız beslenmeden dolayı oluşan şişmanlıklar, gerek psikolojik kaygılar, gerekse sosyalleşme güdüsüyle insanların bir kısmı spor yapmayı, spor salonlarına ya da spor müsabakalarına gitmeyi tercih edebiliyor. Özellikle son zamanlarda özellikle spor yapmaya toplumların büyük ilgisi oluşmaktadır. Birçok kişi spor yaparken kendilerine motivasyon kaynağı olarak farklı farklı yollar çizebilmektedir. Bunların başında da spor aktivitesi içerisinde dinlenen müzik türünün seçimidir. Zaman zaman insan kendini isteksiz ve spor yapmak istemez bir halde bulabilir bu aşamada dinlenecek olan müzik insana motivasyon kaynağı oluşturabilir.

 

Müzik Seçimi

 

Egzersiz öncesi, egzersize hazırlık, egzersiz esnasında dinlenen müzik türleri kişiden kişiye değişmekle birlikte kimi tempolu kimi ise daha düşük tempo da müzik dinleyebilmektedir. Yalnız daha çok dinlenen müzik özellikle motivasyon arttırmasından ötürü tempolu ve hareketli müziklerdir. Spor esnasında dinlenebilecek en iyi müzik türleri arasında özellikle hareketli pop, rock, hip hop, rap ve elektronik müzik gibi müzik türleri yer almaktadır. Bu müzik türleri, megapari güncel giriş üzerinden özellikle yüksek tempolu ritimleri ve hareketli melodileriyle egzersiz yaparken motivasyonu arttırmada önemli bir etken tenise bahis yapmak olabilmektedir.

 

Özellikle spor salonu gibi yerlerde yapılan egzersizlerde dinlenen müzikler, dış dünyadan soyutlanmaya ve yapılan egzersize odaklanmaya yardımcı olmaktadır. Müzik, ayrıca yapılan egzersiz sırasında zamanın daha hızlı geçmesini sağlamakla birlikte, yorgunluğu azaltarak egzersiz süresini uzatmaya da yardımcı olabilmektedir.

 

En Popüler Müzik Türleri

 

Daha önce de belirttiğimiz gibi kişi tercihlerine ve yapılan spor türüne göre müzik tercihleri değişiklik gösterebilir ancak günümüzde egzersizler esnasında dinlenebilecek yabancı müzik olarak en popüler spor müzikleri arasında, Beyonce'nin Run the World, Survivor'ın Eye of the Tiger, Eminem'in Lose Yourself, ACDC'nin Thunderstruck ve Queen'in We Will Rock You gibi şarkılar bulunur. Yerli müzik olarak da Eda Sakız ve İrem Derici Papatya, Semicenk ve Reynmen Yana Yana, Soner Sarıkabadayı Kendileri, İrem Derici Yaz Gülü gibi şarkılar son zamanlar da en popüler şarkılardır ve motivasyon arttırıcıdır.

 

Slow Egzersizler

 

Her insan hareketli müzik dinlemeyebilir, özellikle yoga veya pilates gibi daha yavaş tempolu egzersizler yapılırken, daha yavaş tempolu ve dinlendirici müzikler tercih edilebilir. Bu tür yapılan egzersizlerde dinlenen müzikler, kişinin rahatlamasına ve derin nefes almasına yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle, bu tür egzersizlerde tercih edilen müzik türleri arasında klasik müzik, doğa sesleri ve akustik şarkılar yer alabilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —