9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
MHA-İletişimci ve yazar Salim Kadıbeşegil’in yeni kitabı “Ahlâkı ve Gezegeni Tükettik Gelmez Yola Gidiyoruz” adlı kitabı yayınlandı. İnsanlık tarihinin bir özeti de olan kitap fütürist bir bakış açısıyla günümüzden 100 yıl
MHA-İletişimci ve yazar Salim Kadıbeşegil’in yeni kitabı “Ahlâkı ve Gezegeni Tükettik Gelmez Yola Gidiyoruz” adlı kitabı yayınlandı. İnsanlık tarihinin bir özeti de olan kitap fütürist bir bakış açısıyla günümüzden 100 yıl sonrasına bakıyor.
Tarım devrimiyle birlikte düğmeleri yanlış iliklemeye başlamış olan insanlık, kendisi ve bu gezegendeki tüm canlılar için bir “kötülükler piramidi” inşa etmiş. Şimdi zirvede, aşağı bakıyor ve işin içinden nasıl çıkacağını bilmiyor. “Yapay zekâdan” medet umuyor!
İletişimci ve Yazar Salim Kadıbeşegil’in yeni kitabı “Ahlâkı ve Gezegeni Tükettik Gelmez Yola Gidiyoruz”, içinden geçmekte olduğumuz dönemde gündemin en üst sıralarındaki sürdürülebilirlik masallarının etrafında geniş bir tur atıyor. Sıfır atık, sosyal raporlar, kurumsal sosyal sorumluluk, ESG gibi farklı başlıklarla içini doldurduğumuz bu masallarla aslında orta sahada top dolaştırdığımızı iddia ediyor. Çünkü, kirli ilişkiler, kirli siyaset ve kirli para ile kirlenen dünyamızı fosil gündemin temizleyemeyeceğini iddia ediyor ikinci bölümde. Fosil kafalı yöneticilerin tüm sektörlerde “alışkanlıklarını” terk etmek niyetine olmadığını örneklerle anlatıyor kitap.
“Mad men” toplumuna dönüşmüş olan dünyamıza tüketim kültürünü kodlamış olan pazarlamanın “kımıl zararlıları” kapsamlı bir şekilde eleştiriliyor kitapta. Kitabın, bu süreci iyi yönetemeyen ulus devletlerle bir hesaplaşması var. Bu yüzyılın sonunda ulus devletlerin dağılacağını, yok olacağını iddia ediyor kitap. Ve tabii Amerika Birleşik Devletlerinin de…
Tabiat ana ile devlet baba boşanmanın eşiğinde!
Kitabın asıl iddiası bu anlatılanların ve yaşananların ışığında nasıl bir dünyaya doğru yol aldığımızla ilgili çözümlemeleri. Bir tarafımızda “kötücül alışkanlıklarımızı” terk etmemek iddiamız nedeniyle “hayatta kalma” (survival) dönemine bilet aldığımız gerçeği… Diğer yanda ise kötü senaryoların içinden yeni bir toplum sözleşmesi çıkar mı? Kitap “Wiki-Toplum” adını verdiği bu yeni ortak yaşam modelini masaya yatırıyor. Aycan Gönenç’in karikatürleri bu süreci güçlü çizgiler ile anlatıyor.
Salim Kadıbeşegil Kimdir?
Stratejik İletişim Yönetimi alanında akademik ve profesyonel birikimi ve yüksek referansları bulunan Salim Kadıbeşegil, Kurumsal İtibar Yönetimi kavramının ülkemizde tanınması ve yer etmesine öncülük etti. Kadıbeşegil düzenli olarak aylık Brandmap ve Türkiye Etik ve İtibar Derneği’nin dönemsel yayını IN dergisine makaleler yazmaktadır. Kadıbeşegil’in yayınlanmış 11 kitabı bulunmaktadır.