-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,25
-
EURO
50,91% 0,21
-
GRAM ALTIN
6470,55% -5,51
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın İç Anadolu ve Ege Finalleri Tamamlandı
Yeşilay’ın; T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Münazara ve Hitabet Derneği, Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde Türkiye genelinde düzenlediği Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın İç Anadolu ve Ege Bölge Finali düzenlendi.
Yeşilay’ın; T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Münazara ve Hitabet Derneği, Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde Türkiye genelinde düzenlediği Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın İç Anadolu ve Ege Bölge Finali düzenlendi.
Yeşilay’da münazara geleneği tüm hızıyla sürüyor. 2022 yılında ilki, bu sene ise ikincisi düzenlenen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası, gençler ile her türlü bağımlılık arasında kalın bir duvar örüyor. Dokuz final şampiyonasından oluşan turnuvada, 10 binden fazla öğrenci bağımlılıkla mücadele için yarışıyor. 4 bine yakın öğretmen de yerini aldı.
Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın İç Anadolu Finali, Mayıs ayında Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 44 okuldan 160 öğrencinin katıldığı turnuvanın şampiyonları Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri Ömer Şen ve Elif Nilay Baskalar oldu. Ege Bölge Finali’de Mayıs ayında Manisa Yunus Emre Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 70 okuldan 250 öğrencinin katıldığı turnuvanın şampiyonları Denizli Aydem Fen Lisesinden turnuvaya katılan İpek Emine Akbay ve Baran Kaplan oldu. İç Anadolu Finali ve Ege Finali’nde takımların sorumlusu olarak 4 öğretmen de yerini aldı. İç Anadolu Bölgesi Turnuvası’nın en iyi konuşmacısı Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Gürkan Topdemir olurken; Ege Bölgesi Turnuvası’nın en iyi konuşmacısı Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Türk oldu.
Yeşilay gönüllülüğü gençler arasında yaygınlaştırıyor!
Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası ile gençlerin eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma gibi becerileri pekiştiriliyor. Turnuvaya katılan öğrenciler, kendilerine karşılaşmadan kısa bir süre önce verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştiriyor. Lise öğrencilerinin münazara sayesinde verimli faaliyetlere katılmaları ve ileride gelişebilecek bağımlılıkların bugünden önlenerek; Yeşilay gönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşması, turnuvanın önemli kazanımları arasında gösteriliyor.
Yeşilay, turnuva kapsamında yurt genelinde münazara tanıtım etkinlikleri, eğitim kampları, öğrenci ve öğretmen eğitimleri düzenledi. Kamplarda münazara ve hitabet derslerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler, ekonomi, hukuk gibi alanlarda turnuvada öğrencilerin karşılarına çıkabilecek konularla ilgili dersler verildi. Yeşilay ders modüllerinde ise genel bağımlılık, sağlıklı yaşam, internetle ilişkili davranışsal bağımlılıklar ve bağımlılığa karşı küresel halk sağlığı politikaları gibi oturumlar düzenlendi.
Büyük final 5 – 6 Temmuz’da İstanbul’da
Bölge şampiyonaları final etabına kadar çevrim içi, final etaplarında ise bölgeyi temsilen seçilecek bir ilde yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu etaplarda yarı finalist olmaya hak kazanan 80 takımın (160 kişi) ve sorumlu öğretmenlerinin; İstanbul’da gerçekleştirilecek tur karşılaşmaları ve yarı final karşılaşmalarına katılım sağlaması bekleniyor.
Turnuva Takvimi
Akdeniz Bölge Finali (Adana): 23 Mayıs
Ankara-İzmir Finali (İzmir): 25 Mayıs
Karadeniz Bölge Finali (Trabzon): 8 Haziran
Marmara Bölge Finali (Bursa): 15 Haziran
İstanbul Bölge Şampiyonası ve Finali (İstanbul): 20 Haziran
Türkiye Final Şampiyonası (İstanbul): 5 – 6 Temmuz
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Yükleniyor


