-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,86% 0,07
-
GRAM ALTIN
7111,36% 0,04
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Yenişehir Belediyesinin yardım tırları bölgeye gönderildi
Deprem bölgesindeki yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanılan temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırlar bölgeye gönderildi.
Deprem bölgesindeki yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanılan temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırlar bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi ilk etapta hazırladığı 4 tır ve 2 kamyon aracı bölgeye gitti. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol organizasyonunun hazırladığı 1 tır ve 1 kamyon da aynı gün yola çıktı. Yenişehir Belediyesi ayrıca bölgeye bir de seyyar mutfak gönderdi.
Mersin Yenişehir Belediyesinin afetten etkilenen vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi koordinasyon merkezi olarak hazırlandı. Mersinli vatandaşlar bölgeye ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne ederken, Yenişehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüler malzemeleri ayırarak paketleyip araçlara yüklüyor.
Temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye ulaşıyor
Ekmek, su, yatak, battaniye, çorap, kışlık giysi, uyku tulumu, kadın pedi, oyuncak, elektrikli ısıtıcı, bebek maması, bebek bezi, yağmurluk, sabun, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, evcil hayvan yemi ve gıda ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan ilk araçlar Yenişehir Belediyesi tarafından dün akşam saatlerinde bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi dün bölgedeki vatandaşlar için 50 bin şişe su ve 12 bin ekmeği de aynı araçlarla bölgeye ulaştırdı.
Yüzlerce gönüllü destek veriyor
Yenişehir Belediyesinin yardım kampanyasına yüzlerce gönüllü de destek veriyor. İmece usulüyle eşyalar tasnif edilerek paketleniyor ve ardından tırlara yükleniyor. Yenişehir Belediyesi vatandaşlar için yardım malzemesi taşıyan araçları bölgeye göndermeye devam edecek.
“Oradaki kardeşlerimiz için seferber olmuş durumdayız.”
Dayanışmayı arttırma vurgusu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 'Kalbimiz, desteğimiz affet bölgesinde yurttaşlarımızla. Oradaki kardeşlerimiz için seferber olmuş durumdayız. Onlarca gönüllü hemşehrimiz çalışmalarımıza destek veriyor. Duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz elimizden geldiğince Yenişehir Belediyesi olarak bunları doğru biçimde toplayıp bölgeye göndermeye çalışıyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza uzanmaya çalışıyoruz. Sadece Yenişehir’den değil Türkiye’nin her yerinden insanlar oraya el uzatmak istiyor. Bir organizasyon talep ediyorlar onlara da o konuda buradan da destek sağlamaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinden bölgemize doğru gelen depremzedeler olacak onların da barınmasına yönelik konteyner park ya da yaşam alanı oluşturmak için çalışıyoruz.
Tabi Yenişehir halkına sesleniyorum biz burada bir sorun yaşıyoruz, bir tedirginliğimiz var evlere giremiyoruz yavaş yavaş o psikoloji kırılıyor. Biz o dayanışmayla depremle muhatap olmuş insanların sorununu çözmekle alakalı o dayanışmayı artırmamız gerekiyor. Bu yaraları birlikte sarmak için gerekeni yapmamız gerekiyor. Buradan Yenişehirli dostlarıma sesleniyorum, desteğinizi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan depolarımıza ulaştırdığınızda arkadaşlarımız topluyor ve tıra dolduruyoruz ve bölgeye sevk ediyoruz. Dolayısıyla bu dayanışmayı artıralım diyorum. Allah bizi böyle afetlerle karşılaştırmasın diyorum.”dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


