9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
OpenAI’ın akıllı botu ChatGPT, kullanıcıların sorularına verdiği cevaplarla yapay zekanın ne kadar önemli gelişme kaydettiğini ortaya koydu.
OpenAI’ın akıllı botu ChatGPT, kullanıcıların sorularına verdiği cevaplarla yapay zekanın ne kadar önemli gelişme kaydettiğini ortaya koydu.
OpenAI’ın akıllı botu ChatGPT tüm dünyadan sayısız internet kullanıcısının sorularına mantıklı ve detaylı cevaplar vererek çok geniş bir kitlenin beğenisini kazandı. Hatta arama konusunda Google’ın bile ciddi bir rakibi olabileceği teknoloji dünyasında konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak “Yapay zeka her alanda ağırlığını artırmaya devam ediyor. Pazarlama teknolojileri alanında zaten uzun süredir iç içe olduğumuz bir yetenekten bahsediyoruz. Bot uygulamaları bunun sadece bir boyutu, akıllı segmentasyon, içerik üretimi, hiper-kişiselleştirme ve öngörü gibi sayısız pazarlama konseptinde yapay zekadan daha da artan bir hızla faydalanacağız” diye sözlerine devam ediyor.
İçerik, pazarlamada günümüzün en önemli elementi. Yapay zekanın artık bu alanda da ciddi ilerleme kaydettiğini belirten Oğuz Küçükbarak sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Yakın zamanda hayranlık uyandıran yapay zeka tabanlı görsellerin yanı sıra metin tabanlı içerik üretiminde de “Generative AI”ın kayda değer sonuçlarını görmeye başladık. Tüm dünyada toplamda yaklaşık 11.000 adete ulaşmış pazarlama teknolojileri ürünü arasında bu grubun ağırlığı da kendini hissettirmeye başladı. Özellikle sektör duayenleri de önümüzdeki yıllara damga vuracak konseptler arasında Generative AI’ı ön plana çıkarıyor. Büyük ekip ya da kaynakları olmayan markalar için pazarlama alanında yapay zeka önemli bir destek gücü haline gelecek”.
Chatbot üretimi konusunda Türkiye’deki önde gelen firmalardan olan SmartMessage’ın CEO’su Oğuz Küçükbarak ChatGPT’nin performansının heyecan verici olduğunu da söylüyor:
“Özellikle müşteri deneyiminde akıllı bot belli bir süredir markaların önemli iletişim kanalları arasına girdi. Maliyetlerde avantaj sağlayan ve 7/24 müşteri iletişimini mümkün kılan botların sürekli öğrenen yapısı pazarlamacıların ve müşteri deneyimi uzmanlarının elini güçlendiriyor. ChatGPT ve benzeri uygulamaların popülerleşmesi tüm dünyada botla daha fazla bir kitlenin iletişim kurmasını sağlayacak ve bu yeni alışkanlığa cevap vermek için de daha fazla markanın botları aktif bir şekilde kullandığı gözlemleyeceğiz. Özetle birçok konuda olduğu gibi pazarlama teknolojilerinin geleceği de yapay zeka ile şekillenecek.
Hibya Haber Ajansı