MHA - Bir otel rezervasyonu sırasında iki yapay zeka, insan kulağının anlayamayacağı bir iletişim şekli olan Gibber bağlantısına geçti. Kullanıcılar bu gelişmeden tedirgin oldu. Sosyal medyada viral olan bir video, iki yapay zeka asistanının kendi geliştirdikleri bir
dilde iletişim kurarak insanları tedirgin ettiğini gösteriyor. Mashable'ın haberine göre, biri bilgisayarda, diğeri akıllı telefonda çalışan iki yapay zeka asistanı, bir otel rezervasyonu sırasında insan kulağı tarafından anlaşılamayan "Gibber" adlı bir bağlantı moduna geçerek iletişim kurmaya başladı.
Gibber, Boris Starkov ve Anton Pidkuiko tarafından geliştirilen, ses tabanlı ve hata toleranslı bir iletişim şekli olarak tanımlanıyor. Bu teknoloji, gürültülü ortamlarda bile duyulabilir olup, İngilizceye kıyasla %80 daha kısa iletişim süresi ve yüzde 90 daha düşük hesaplama maliyeti sunuyor.
İki yapay zeka asistanının bu şekilde iletişim kurması, sosyal medya kullanıcıları arasında endişeye yol açtı. Bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı, "Bunda son derece sinir bozucu bir şey var. Bu şeytanların sesi" yorumunu yaparken, bir diğeri, "Demek robotlar gezegeni ele geçirdiğinde duyacağımız ses bu. Harika—şimdi kabuslarım için yeni bir film müziğim var. Teşekkürler" ifadelerini kullandı. Bu gelişme, yapay zeka teknolojilerinin kontrolü ve insanlık üzerindeki potansiyel etkileri konusunda yeni tartışmaları da beraberinde getiriyor.