• BIST 100

    10463,99%-0,21
  • DOLAR

    41,28% 0,06
  • EURO

    48,35% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4839,65% 0,61
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,00

Uluslararası piyasalar

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da GfK enstitüsü tarafından hazırlanan tüketici güveni aralık ayında 2,3 puan artışla 37,8 seviyesinde açıklanarak iyileşme kaydetti.

GÜNCEL 22.12.2022 08:42:48 798
Uluslararası piyasalar
Haberi Sesli Oku

Piyasalarda bugün. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da GfK enstitüsü tarafından hazırlanan tüketici güveni aralık ayında 2,3 puan artışla 37,8 seviyesinde açıklanarak iyileşme kaydetti. Veri negatif bölgede kalmaya devam ederken, tüketici güveninde toparlanma devam etti. ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Aralık'ta aylık 6,9 puan artışla 108,3'e çıkarak toparlanma kaydetti. Tüketicilerin mevcut iş ve iş gücü piyasası koşullarına ilişkin değerlendirmelerini yansıtan mevcut durum endeksi, aralıkta 8,9 puan artışla 147,2 seviyesine yükseldi.

Ülkede mevcut konut satışları, yüksek konut kredisi faiz oranlarının etkisiyle kasım ayında aylık %7,7 azalarak 4,09 milyona geriledi. Böylece veri art arda 10'uncu ayda da düşmeye devam etti. Ülkede büyüme rakamlarının ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının açıklanması bekleniyor. Son olarak dün Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. ve diğerlerinin üst düzey stratejistleri, şirket kazançlarının zayıf ekonomik büyümeye yenik düşmesi, hala çok yüksek enflasyon yaşanması ve merkez bankalarının şahin politikalarına sadık kalmaları nedeniyle hisse senetlerinin ilk yarıda yeni düşüşlerle karşılaşacağı konusunda net şekilde uyarıda bulundular.

Kurumlara göre ikinci yarıda Fed'in faiz oranlarını artırmayı durdurması bir toparlanmaya işaret edecek ancak bu hamle muhtemelen hisse senetlerinde 2022'nin sonuna göre yalnızca hafif bir artışa neden olacak ve sessiz bir toparlanma yaşanacak. Öne Çıkan Hisse Haberleri FedEx Corp. - Şirket üç aylık karının hisse başına 3,18 dolar ile tahminleri aştığını duyurdu. Beklenti hisse başına 2,80 dolar seviyesindeydi. Şirket ayrıca 2023 mali yılı için ilave 1 milyar dolar ek tasarruf öngördü. Yılbaşından bu yana yüzde 30’un üzerinde düşen FedEx hisseleri açıklama sonrası değer kazandı. (Pozitif) Nike - Şirket, 30 Kasım’da sona eren çeyrekte küresel hasılatının yüzde 17 artışla - analist beklentilerinin 700 milyon dolar üzeri olan - 13,3 milyar dolara çıktığını açıkladı.

Bilançonun yayımlanması sonrası şirketin hisseleri bir yıldan uzun bir süredir en güçlü yükselişini kaydetti. (Pozitif) Micron Technology Inc. - Şirket mali ikinci çeyrekte hasılatının 3,8 milyar dolar ile analist beklentilerinin altında olacağını öngördü, işgücünü de yüzde 10 oranında azaltacağını duyurdu. Şirket hisseleri düşerken, diğer çip üreticilerini de beraberinde aşağı çekti. (Negatif) Cintas - Şirket ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri analist tahminlerini aştı. Şirket, hisse başına 3,12 dolar gelir ile toplam gelirinin 2,17 milyar dolar olduğunu belirtirken analistler şirketin hisse başına 3,03 dolar ve toplam 2,13 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyorlardı. (Pozitif)

Petrol fiyatlarında hafif alıcılı seyirler var. Her hafta açıklanan DOE haftalık petrol stoklarında 5.8 mn varillik düşüş kaydedildi. Avrupa Birliği'nin, Rusya'ya uyguladığı tavan fiyat uygulaması sonrası Rusya'nın ihracatında azalma olduğu görülüyor. Çin'de açılma haberleri gelmeye devam ediyor. Dün ABD borsalarında ve bu sabah Asya borsalarında alıcılı seyirler izlendi. Bu başlıklar, petrol fiyatlarının yükselişini desteklemekte. Bugün için ABD'de GSYIH verisi takip edilecek. Açıklanacak veri, piyasalarda sınırlı da olsa oynaklığa neden olabilir. Küresel piyasalarda risk iştahının seyri de önemli ve bugünde alımlar sürerse, petrol fiyatlarını destekleyebilir. Emtia için 80,96 - 78,71 - 76,94 destek noktaları, 83,08 - 85,19 - 87,02 direnç noktaları olarak takip edilebilir

ABD’de tüketici güveni, son dönemde enflasyonda yaşanan soğuma, benzin fiyatlarındaki düşüşü ve istihdam piyasasına yönelik iyimser beklentilerin etkisiyle aralık ayında bir önceki aya göre 6,9 puan artış kaydederek 108,3 seviyesine yükseldi. Ülkede mevcut konut satışları ise mortgage faizlerindeki artışın etkisiyle %7,7 ile beklentilerin üzerinde daralarak üst üste onuncu ayda düşüş kaydetti. Dün parite günü düşüş eğiliminde kapattı. Bugün İngiltere’de cari işlemler dengesi ve büyüme verileri takip edilecek olup, ABD’de ise büyüme ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları ön planda olacak. Gün içi verilere bağlı oynaklık artabilir. Paritede 1,2299 - 1,2510 - 1,2721 seviyeleri direnç, 1,1937 - 1,1696 - 1,1500 izlenen desteklerdir.

S&P 500 endeksi dünü %1,49 yükselişle 3.878 seviyesinden kapattı. Geçtiğimiz hafta, majör merkez bankalarından gelen açıklamalar sonrasında piyasalarda tedirginlik görüldü. Faiz artış hızlarını yavaşlatacak olmalarına rağmen faiz artışlarını sürdürecek olmaları, resesyon endişelerinin artmasına neden olmuş ve risk iştahını baskıladığı gibi borsalarda da satışlar derinleşmişti. Bu hafta borsalarda toparlanma görülüyor. Dün açıklanan iki şirketin bilançosu ve ABD'de aralık ayında tüketici güvenindeki toparlanma sinyali, piyasaları destekledi ve alımlar hızlandı. Bu sabahta ABD vadelilerinde hafif alıcılı seyirler var. Bugün ABD GSYIH verisi piyasalarda hareketlilik yaratabilir. Endeks için 3,956 - 4,039 - 4,123 seviyeleri direnç, 3,803 - 3,735 - 3,670 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Şirket, S&P 500 yılın büyük bir bölümünde ayı piyasası bölgelerinde seyrederken, havacılık ve savunma devinin hisseleri kötüleşen küresel jeopolitik zeminde yılbaşından bugüne %36,8 yükseldi. ABD ve NATO müttefikleri ile Rusya arasındaki düşmanlıklar Moskova'nın bu yılın başlarında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından keskin bir şekilde tırmanırken, 1 Ocak 2022'de 355,41 dolardan işlem görmeye başlayan LMT hisseleri çarşamba günkü seansı 487,65 dolardan kapatarak 2 Aralık'ta ulaştığı 498,95 dolarlık tarihi zirvesine yaklaştı. Hisse için 490,87 - 498,95 - 510,14 seviyeleri direnç, 481,78- 472,30 - 461,59 seviyeleri destek olarak izlenebilir.

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

Ataşehir’de Ev Dekorasyon ve Tadilat Hizmetlerinde Şahin Dekor’un Farkı

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Kaymakam Duru'dan Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Son Dakika Otel Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Futbol Ayakkabısı ile Krampon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

En Son Haberler - Turkinform.com.tr

Eleman İlanları ile Doğru İşe Doğru Kişi

Fotoğraftaki O Masumiyet:Bir Meleğin Anneye Bakış Anı

Yükleniyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

Dereköy’ün Koca Çınarı Vefat Etti

MHA - Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen operasyonda 15 bin 800 boş makaron, 3.480 doldurulmuş makaron ve 30 kg tütün ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.