• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Uluslararası endeks raporu

Avrupa borsaları dünü satıcılı kapattı.

GÜNCEL 22.02.2023 08:09:56 576
Uluslararası endeks raporu
Haberi Sesli Oku

-Avrupa borsaları dünü satıcılı kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0.52 azalarak 15.397,62 puana ve Fransa'da CAC 40 endeksi % 0.37 gerileyerek 7.308,65 puana, İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 0.46 değer kaybıyla 7.977,75 puana düşüş gösterdi. Küresel borsalarda satış eğilimi devam ediyor ve bu satış eğiliminin sertleşmesi olası görünüyor.

-Dün Euro Bölgesi’nde büyümenin öncü göstergelerinden imalat PMI verisi beklentilerin altında 48.5 puan olarak açıklanırken imalat sektöründeki daralma 8. aya taşınmış oldu. Diğer öncü veri olan Hizmetler PMI verisi ise beklentilerin üzerinde 53.0 puana yükselirken sektör daralmayı geride bırakmış görünüyor. Hizmetler sektörü verileri pozitif gelişme kaydetmeyi sürdürürken büyüme tarafında imalat sektörünün kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Dün ayrıca Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik güven endeksi beklentilerin üzerinde 29.7 puana yükselirken son 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Almanya ZEW ekonomik güven endeksi de benzer şekilde beklentilerin üzerinde 28.1 puan olarak açıklandı. Gelen veriler büyümeyi pozitif etkileyecekken bir yandan da enflasyonist baskıyı artırarak faiz baskısına neden olabilir.

-Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya’da enflasyon açıklanacak. Almanya’da aylık TÜFE’nin %1.0 gelmesi beklenirken yıllık TÜFE’nin ise %8.6’dan %8.7’ye çıkması bekleniyor.

-ABD borsaları dünü tahvil faizlerindeki yükselişin Fed’in daha şahinleşebileceğini yansıtması sonrası satıcılı kapattı. Dow Jones endeksi, % 2,06 azalışla 33.129,59 puana, S&P 500 endeksi % 2 azalarak 3.997,39 puana ve Nasdaq endeksi % 2,50 değer kaybıyla 11.492,30 puana geriledi.

-Dün ABD’de büyümenin öncü göstergelerinden imalat PMI verisi beklentilerin üzerinde 47.8 puan açıklandı.  ABD’de imalat sektöründe daralma 5. aya taşınırken veri son 4 ayın en yüksek verisi olarak kaydedildi. Büyümenin diğer öncü göstergelerinden olan hizmetler PMI verisi ise oldukça iyimser gelerek 50.5 puana yükselirken sektörde 7 aydır yaşanan daralma da son bulmuş oldu. Hizmetler verisinin pozitif gelmesi ve bunun iyimser imalat PMI verisiyle desteklenmesi büyüme tarafına olumlu yansıyacakken tüketici harcamalarının artması durumunda enflasyonda yükselişe neden olabilir. Piyasalar Fed faiz kararı akşamı Powell açıklamaları sonrası dezenflasyonu fiyatlıyordu. Bunu aşırı iyimser bulduğumuzu enflasyonun beklenildiği kadar artmayacağını bununda hem ABD 10 yıllık tahvil faizini hem de dolar endeksini güçlendireceğini ve Fed’in beklentilerden daha şahin olabileceğini söylemiştik. Bu durumda borsalarda sert satışlar gelebilirdi. Dün görülen teknik kırılmalar bu satış baskısının endeksler üzerinde aratabileceğini göstermekte.

-Bugün ABD’de Fed’in 1 Şubat’ta gerçekleştirdiği faiz artırımının toplantı tutanakları yayınlanacak. Powell geceye şahin başlayıp güvercin bitirmişti. Fed’in ekonomi hakkında son görüşlerini bulacağımız metinlerde özellikle enflasyon-faiz denklemi  üzerine verilecek her mesaj piyasadaki volatiliteyi artırabilir.

-Bugün ABD’de NVIDIA Corp, ETSY Inc, Mosaic Co, APA Corp (US), DaVita Inc, NetApp Inc, eBay Inc, Extra Space Storage Inc, Coterra Energy Inc, ANSYS Inc, Garmin Ltd, TJX Companies Inc, Allegion PLC, Targa Resources Corp, NiSource Inc  ve Charles River Laboratories şirketleri bilanço açıklayacak.

DAX:

Teknik olarak baktığımızda endeks 15.666 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 15.415 seviyesinin kırılması halinde önce 15.480 ve arkasından 15.580 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.280 desteğinin altında önce 15.180 ve arkasından 14.974 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

 DOW JONES:

Teknik olarak baktığımızda endeks 34.407 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 33.760 seviyesinin kırılması halinde önce 33.875 ve arkasından 34.075 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 33.142 desteğinin altında önce 32.963 ve arkasından 32.740 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

 SP500

Teknik olarak baktığımızda endeks 4208 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 4030 seviyesinin kırılması halinde önce 4059 ve arkasından 4089 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 4000 desteğinin altında önce 3962 ve arkasından 3900 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NASDAQ

Teknik olarak baktığımızda 12.810 direnci kırılmadığı sürece satış baskısı devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde alış baskısı artabilir.

Yukarıda 12.160 seviyesinin kırılması halinde önce 12.267 ve arkasından 12.408 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. 

Aşağıda ise 12.010 desteğinin altında önce 11.913 ve arkasından 11.800 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

İbrahim’den Günümüze Uzanan Kutsal Yolculuk Kurban

Anamur’un Kalbinde Yaşam ve Kültür: Tarih, Tat ve Gelenek Bir Arada

Altın Uçtu Gram Altın 4 Bin 256,47 TL’ye Ulaştı

Anamur'da Yüzlerce Gençler Camilerde Buluştu

Osman Kahvecioğlu Bayram Mesajı

Kaymakamımız Bilal Bozdemir'den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulutun Kurban Bayramı Mesajı

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya'dan Kutlama Mesajı

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal

Aksa Doğal Gaz

Bozyazı CHP Baykal Arıdeniz

Esnaf Kefalet Kooperatifi

Erdal Karan

Kılıç Tarım

Asil Gayrimenkul

Çözüm Akademi

Anamur 7/24

Motorcu Küçük Dayı

Özgüven Bayram Mesajı

ANTSO Başkanı Tuna’dan: Mesajında, Bayramı'nızın Huzur İçinde Geçmesi Temenni Etti

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Ukrayna'dan Rusya'ya Derinlikli İHA Saldırısı: Stratejik Hava Üsleri Hedef Alındı

Gaziantep'te Hava Durumu: Sıcaklık 32°C'ye Ulaştı

Resmi Gazete'de Bugün: Yeni Yönetmelikler ve Atamalar Yayımlandı

Hollandalı Aşırı Sağcı Lider Wilders, Koalisyondan Çekildiklerini Duyurdu

Milli Savunma Üniversitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bayram Öncesi Ulaşım Tedbirlerini Açıkladı

Yükleniyor

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.