-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,28% 0,23
-
GRAM ALTIN
6354,53% 1,74
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Uluslararası endeks raporu
Avrupa borsaları dünü Fransa hariç yükselişle kapattı.
-Avrupa borsaları dünü Fransa hariç yükselişle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % -0.60 artarak 15.412,05 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 0,26 değer kazanarak 7.885,17 puana yükseliş gösterirken, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,18 değer kaybederek 7.119,83 puana geriledi.
-Dün Euro Bölgesi’nde veri akışı sakindi. Bu sabah Almanya’dan gelen enflasyon verilerinde Ocak ayında Tüfe aylık bazda beklentilerin üzerinde % 1.0 artarken yıllık bazda TÜFE % 8.6’dan % 8.7’ye yükseldi. Beklentiler verinin % 8.9’a yükselmesi yönündeydi. Almanya’da bu ay enflasyonun yükseldiğini izledik. Özellikle petrol fiyatlarının yükselmesi sonrası enerji maliyetlerindeki artış enflasyonu yukarı yönlü artıcı bir unsur olmuş.
-Dün Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, piyasaların enflasyon görünümü konusunda aşırı iyimser olduğunu belirterek, Banka'nın Mart'tan sonra da faizleri artırabileceğinin işaretini verirken enflasyondaki yükselişin henüz bitmemiş olabileceği uyarısında bulundu. ECB üyesi ve Hollanda MB Başkanı Klaas Knot, çekirdek enflasyonun gerilememesi halinde ECB'nin faiz artırımını Mayıs'a uzatmasının gerekli olabileceğini söylerken ECB'nin elindeki tahvillerin ana para itfalarını yeniden yatırıma yönlendirme politikası çerçevesinde 15 milyar euroluk azaltımı 20 milyar euroya, 25 milyar euroya yükseltilmesinin parasal sıkılaştırma anlamında küçük bir etkisi olabileceğini söyledi. ECB, yeniden yatırıma yönlendirmeyi Mart'tan itibaren ayda 15 milyar euro azaltmaya başlayacak.
-ABD borsaları dün Fed üyelerinden gelen faizin uzun süre yüksek kalabileceğine dair mesajlarla satıcılı kapattı. Dow Jones endeksi % 0,61 azalışla 33.949,01 puana, S&P 500 endeksi % 1,11 değer kaybıyla 4.117,86 puana, Nasdaq endeksi % 1,68 gerileyerek 11.910,52 puana düşüş gösterdi.
-Dün ABD’de Fed üyelerinin konuşmaları ön plandaydı. Fed üyelerinden Waller enflasyonu düşürmenin uzun bir zaman alabileceğini ve faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğini ifade ederken Fed ‘in faiz artırımlarının 2022’de ekonomiyi yavaşlatmasının ardından enflasyon yaratmamak adına 2023’te faaliyeti daha da yavaşlatması için bir süre para politikasındaki sıkı duruşunu sürdürmesi gerekeceğini söyledi. Fed üyelerinden Cook ise Fed’in küçük adımlarla faiz artırımasını doğru bulduğunu ancak enflasyonu düşürmek için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyacaklarını açıkladı. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD enflasyonunun bazı unsurlarının yüksek kalmasına yardımcı olan ücret artışıyla mücadele etmek için faiz oranlarının daha da artırılması gerektiğini söylerken faiz artışlarının istihdamı şu an için etkilemediğini ve iş gücü piyasasını dengeye getirmek için de daha fazla faiz artışı gerekebileceğinin altını çizdi.
-Bugün ABD’de haftalık işsizlik başvurularının 191K gelmesi bekleniyor. Geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından istihdamdaki güçlü eğilimin devam etmesi gözleri istihdama çevirmiş durumda. Bir süre daha güçlü istihdamın devam ettiği görülebilir.
-Bugün ABD’de PayPal Holdings Inc ,Pepsi Co, Equity Residential, Verisign Inc, Regency Centers Corp, Dexcom Inc, Ventas Inc, Motorola Solutions Inc, Expedia Group Inc, Abbvie Inc, Philip Morris, Huntington Ingalls, Kimco Realty Corp, S&P Global Inc, Baxter International Inc, Borgwarner Inc, Hilton Worldwide Holdings, Duke Energy Corp, Masco Corp, Willis Towers Watson PLC şirketleri bilanço açıklayacak.
DAX:
Teknik olarak baktığımızda endeks 15.590 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.
Yukarıda 15.652 seviyesinin kırılması halinde önce 15.726 ve arkasından 15.935 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 15.590 desteğinin altında önce 15.522 ve arkasından 15.432 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
DOW JONES:
Teknik olarak baktığımızda endeks 34.407 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.
Yukarıda 34.280 seviyesinin kırılması halinde önce 34.407 ve arkasından 34.665 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 34.000 desteğinin altında önce 33.660 ve arkasından 33.375 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
SP500
Teknik olarak baktığımızda endeks 4208 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.
Yukarıda 4180 seviyesinin kırılması halinde önce 4208 ve arkasından 4242 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 4143 desteğinin altında önce 4121 ve arkasından 4105 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
NASDAQ
Teknik olarak baktığımızda kanal içerisinde yükselişini sürdürüyor. Eğer kanalın üzerinde kalıcılık sağlanabilirse 12.810 denenebilir. Ancak bu seviye çok kritik bir direnç.
Yukarıda 12.737 seviyesinin kırılması halinde önce 12.810 ve arkasından 12.951 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.
Aşağıda ise 12.512 desteğinin altında önce 12.431 ve arkasından 12.328 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.
Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


