• BIST 100

    10992,39%-0,42
  • DOLAR

    40,71% 0,01
  • EURO

    47,33% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4392,36% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7040,58% 0,00

Uluslararası Bergama Kermes Festivali'ne muhteşem açılış

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali'ne muhteşem açılış

GÜNCEL 20.06.2023 09:53:05 1718
Uluslararası Bergama Kermes Festivali'ne muhteşem açılış
Haberi Sesli Oku

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali'ne muhteşem açılış

Son yılların en iddialı, zengin program içeri ile hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten UNESCO Dünya Mirası Bergama'ya emanet olan ve Atatürk'ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 87.'si düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali, Uluslararası Bergama Kermesi muhteşem bir açılış töreni ile başladı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan festival açılışı; Endüstri Meslek Lisesi- İstiklal Meydanı- Şadırvan Cami önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen acılış törenine AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Tank Albay Adnan Aydın, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ve konuk ülkelerin temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali'nin açılış konuşmasını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu yaptı. Başkan Koştu, konuşmasında Türkiye'nin ilk, dünyanın ikinci yerel kültür ve sanat festivaline katılan vatandaşlara, protokol üyelerine, yerli ve yabancı konuklara teşekkür etti.

BAŞKAN KOŞTU; 'CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞTA OLMAK ÜZERE BİZE DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER'

Unesco Dünya Mirası Kadim Şehir Bergama'yı Kültürde, Sanatta, Sporda, Ticarette, Sanayide, Bilimde, Eğitimde, Sağlıkta, Tarım ve Hayvancılıkta her alanda ileriye taşıyacak projelerin yapımında emeği geçenlere konuşmasında teşekkür eden Başkan Koştu, 'Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Genel Başkan Yardımcım Hamza Dağ’a, Saygıdeğer Bakanlarımıza, Değerli İzmir Valimize, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekilimiz Eyüp Kadir İnan’a, Kıymetli Milletvekillerimize, AK Parti Önceki dönem il başkanı ve milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye, AK Parti İl başkanımız Bilal Saygılıya, Kaymakamımıza, Kurumlarımızın değerli Müdürlerine ve çalışanlarına, Muhtarlarımıza, Meclis üyelerimize, Belediyemizin Müdürlerinden Mühendisine ve işçisine, tüm birimlerine, en önemlisi yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetlerde bize güvenerek destek veren Bergamalı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivalimizi onurlandıran herkese ve tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor, bize emanet edilen güzel Bergamamız’da, daha güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum' dedi.

BAŞKAN KOŞTU; '87. BERGAMA KERMES FESTİVALİMİZİ ÖZÜNE, RUHUNA UYGUN DOPDOLU İÇERİĞİ İLE HAZIRLADIK'

Konuşmasında Bergama Kermes Festivali'nin ruhuna ve özüne uygun bir şekilde hazırlandığına işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, 25 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan konserler, paneller, halk oyunları gösterileri, tiyatro gösterilerine tüm vatandaşları davet etti.

Bir Bergamalı olarak, doğup büyüdüğü şehre Belediye Başkanı olarak hizmet etmenin gururunu yaşadığını konuşmasında ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, 'Kermeslerimizin, Bergama ve ülkemiz için çok özel bir yeri ve önemi var. İlçemizi 1934 yılında ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile hazırlıkları başlayan Bergama Kermesi 1937 de kutlanmaya başlamış, aralıksız günümüze kadar gelmiştir. Bergamalılar olarak, her yıl bu en güzel geleneğimizi, düğünümüzü, bayramımızı kutluyor, yerli ve yabancı birçok konukla buluşuyoruz. Yurt içi ve yurtdışındaki kardeş kentlerimizden gelen birçok misafirimizi ilçemizde ağırlıyoruz. Bu nedenle, bugün burada sadece bir festival düzenlemiyor, 87 yıldır her sene güzel Bergama’mızdan, tüm dünyaya sevgi, dostluk ve barış mesajları veriyoruz' dedi.

Konuşmasında Bergama kermesinin bugünlere kadar gelmesinde emeği olan, alın teri olan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Başkan Koştu, 'İnanıyorum ki; tüm Bergamalıların ve Bergama sevdalılarının gayreti ile Bergama Kermesleri eksilmeyen bir coşkuyla kutlanmaya devam edecektir. Medeniyetlerin beşiği bu topraklar kültürün ve sanatın gücü ile insanlığa hizmet etmeyi sürdürecektir' dedi.

BAŞKAN KOŞTU; 'BERGAMA'MIZ İÇİN HİZMET ETMEYE, VİZYON PROJELERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ'

Dört yıl önce Bergama’nın geleceği için hep birlikte yola çıktıklarını konuşmasında belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, 'Gayemiz Bergama’yı büyütmek ve yüceltmekti. Çok şükür ki; 4 yılın ardından, halkımızın bize olan emanetinin hakkını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şehrimize hizmet yolunda Bergama’da elimizin değmediği bir nokta kalmadı. Çok kısa sayılabilecek sürede onlarca projeyi başlattık, birçok çalışmayı bitirdik ve yenilerini yapmaya devam ediyoruz. Zeytinpark'ı hemşehrilerimizin hizmetine açtık. İzmir'in ilk, Bergama'nın en büyük sosyal yaşam alanı olan 57.000 metrekarelik Millet Bahçemizi inşaa ediyoruz. Kanayan yaralarımızdan Çamlıpark ile birlikte şehrimizin tam kalbinde yeralan ve inşaatı hızla devam eden Millet Bahçesi’ni İnşallah yıl sonunda tamamlamış olacağız. İlk etap TOKİ konutlarımızı inşa edip, hak sahiplerine teslim ettik. 1000 adet TOKİ Konutu’nun daha çalışmalarına başladık. Üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşadığı barınma sorunu çözerek, 500 kişilik çok kapsamlı Öğrenci Yurdunu Bergama’ya kazandırdık. Alt yapı çalışmaları kapsamında temiz bir çevre şiarıyla ilçemizdeki konutların büyük bölümünü doğalgaz ile buluşturduk. 42 Kilometrelik Aliağa-Bergama doğalgaz ana iletim hattı ile taşımalı dönemi bitirip, gaz arzında devamlılığı sağladık. Göreve geldiğimizde yüzde 25 doluluk oranına sahip Bergama Organize Sanayi Bölgesi, dört yılın sonunda tamamen dolmuş olup, pandemi sürecine rağmen fabrika inşaatları bir bir yükselmeye başladı. Serbest Bölge ile ilgili çalışmaları adım adım takip ettik. Yaklaşık 20 bin gencimize iş ve istihdam kapısı olacak bu projemiz şehrimizin sosyal ve ekonomik yapısını da çok olumlu şekilde değiştirecektir.  İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Ege Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü’nün açılmış olması, bölgemizin önemini daha da artırmıştır. Bölgemizin lojistik bir üs olma yolunda hızla ilerlemesine vesile olmuştur. Kadim şehrimizin gözbebeği tarihi eserleri restore ediyor, vizyon projemiz Antik Selinos Kanalı Restorasyon ve Islah Projemizi tamamlamak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Selinos  Antik Kanal üzerinde bulunan dört adet tarihi köprünün de restore edilmek üzere ihalesi yapılarak, yine şehrimizin tarihi bölgesinde 300’e yakın yapının cephe iyileştirmesi, sokak sağlıklaştırması projesi tamamlamış olup inşaat safhasına geçilecektir. Yine Antik Selinos Kanalı kıyısında bulunan tarihi tabakhane ve çırçır fabrikalarının restorasyonu geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştır. Ayrıca, Emniyet Müdürlüğü Binası’nın restorasyonu sona ermiş olup, tarihi camilerimiz ve çeşmelerimiz bir bir restore edilerek hizmete alınmaktadır' dedi.

Belediyeye hem gelir getirici özelliği, hem de çevreye olan duyarlılığıyla Güneş Enerji Santrali kurulduğuna işaret eden Başkan Koştu, 'Uzun süredir belediyemizin kendi enerjisinin büyük bir kısmını üretmiş olduğunu sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu projemizin kapasitesini artırarak, yenilenebilir enerji projelerimize devam edeceğiz. Ve nihayet, kentimize olan ulaşımı ve şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Bergama Çevre Yolu inşaatı tamamlandı. Sıra Adnan Menderes Bulvarımıza geldi. En kısa sürede şehir içi yolu olarak düzenleyerek yürüyüş ve bisiklet yolları ile halkımızın hizmetin sunacağız. Ayrıca, şehrimizin tarihi dokusunu ve şehir içi trafiğinin güvenliğini sağlayacak ve tarihi tonozlarımızı koruyacak olan Kozak Çevre Yolu yatırım programına alınmış olup,  ivedilikle yapılmasının takipçisiyiz. Şehrimizde tamamlanan altyapının ardından yollarımızın inşasına dört bir yandan başladık. Sıcak asfalt, kilit parke ve tretuvarlarla yollarımızı köstebek çukuru olmaktan çıkarıp, cadde ve sokaklarımıza modern bir çehre kazandırdık. Ve yol çalışmalarıyla birlikte tüm mahallelerimizde yeşil alanları çoğaltıp, yeni nesil parklarımızı bir bir hizmete açmaya başladık. Gençlerimiz ve çocuklarımız için yapmış olduğumuz halı sahalarımızın 10 tanesini hizmete aldık.  Öncelikle kırsaldaki dezavantajlı mahallelerimizde başladığımız halı saha yapımlarına 5 adet daha ekledik. Bergama gençliğinin çok önemli ihtiyacı olan salonlu bir Gençlik Merkezi’nin temellerini attık. Yine şanlı Bergamaspor’umuza ve şehrimize  yeni bir stadyum kazandırmak için çalışmalarımızda sona geldik. 750 kişilik kapalı spor salonu müjdesini de geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızdan aldık. Bunlarla bierlikte; Ağız Diş Sağlığı ve Yeni Sağlık Kompleksimizin inşaatı hızla yükselmekte ve Bergama ile  civar ilçelere de hizmet vermek için gün saymaktadır. Şehrimizin Tarım ve Hayvancılığına katkıda bulunacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi’nin fizibilite ve ÇED süreçleri tamamlanarak yatırım aşamasına geçilecek. Tüm bu kentsel çalışmaları yaparken sosyal anlamda da her zaman ihtiyaç sahiplerinin, engelli bireylerimizin ve öğrencilerin yanında olduk. Bergama’da adeta yaşam şartlarını değiştirerek, gelecek nesillere müreffeh ve saygın bir şehir bırakmak hedefiyle var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz' dedi.

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali açılış konuşmaları ardından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Mehteran Gösterisi, Masa Daıko İstanbul Japon Ritim Grubu Konseri, yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile açılış töreni son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kitap Festivalinde Kemal Sunal’ın Eşi Gül Sunal’ın Söyleşisi Gönüllere Dokundu

Kaymakam Duru Mahallelerde Vatandaşla Beraber

Anamur’da İlk Kitap Festivali’nden Coşkulu Final

Bozyazı Dereköyü Sarıekinlik’te Orman Yangını: Müdahale Sürüyor

Gazipaşa’da Yayla Yolunda Şok Gasp Girişiminden Araçtan AtlayarakKurtuldu

Teksan: Enerji Çözümlerinde Lider Mühendislik ve Teknoloji Markası

Kervan: Evinize Şıklık ve Konfor Getiren Köklü Marka

Kaldırımda Görme Engelli Klavuz Şeridinin Önünü Kapatan Otomobile 913 TL Ceza 

Anamur'da Görme Engellilerin Yolu Araba ile Kapandı

Jandarmadan Silah Kaçakçılığına Büyük Darbe

Mersin'de Jandarmadan Zehir Tacirlerine Darbe: 18.400 Adet Ecstasy ile Yakalandılar

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Polis Amcalarından Trafik ve Görev Bilinci Dersi Aldı

“Jandarma Erdemli’de FETÖ Terör Örgütünden Aranan Şüpheli Tutukladı”

Promosyon Ajanda ile Yıl Boyu Tanıtım Gücünden Yararlanın!

TV+, Ağustos Ayında Korkudan Aksiyona, Duygudan Maceraya Dolu Dolu Bir İçerik Listesi Sunuyor

Japonya’dan Mersin’e Anlamlı Ziyaret: 135 Yıllık Dostluk Tazelendi

20 Yaşında Kendi Ülkesini Kurdu: Verdis’in 400 Vatandaşı, Bayrağı ve Hükümeti Var

Jandarmadan Bozyazı'da Tarihi Eser Operasyonu: Osmanlı’ya Ait Sikkeler Ele Geçirildi

Anamur Belediyesi Kitap Festivali Görkemli Bir Törenle Başladı

Emekli Hava Albay Hasan Muharrem Bezirgan Hayatını Kaybetti

Kaymakam Kemal DURU, Güngören, Çamlıpınar ve Sarıdana Mahallelerinde İncelemelerde Bulundu

JASAT, Kasten Öldürme Zanlısı ve Yardımcılarını Nefes Kesen Bir Operasyonla Yakaladı Yakalandı

Necati Ayhan; ‘Egemenlik Türk Milletinindir’ 

Dünya Gündemi

İsrail Gazze 24 Saatte 119 Filistinliyi Daha Katletti Ama Bundan Çok Daha Tehlikeli Bir Şey Var:

Şehit Serkan Angay’ın Ailesine Hediye Edilen Yapay Zekâ Portresi Duygulandırdı

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Dünya Kim Milyoner Olmak İsterde ki Bu Dolandırıcılığı Konuşuyor

Mersin Jandarmasından Ormanlarda Droneli Devriyeler

CHP Anamur’dan Eyüp Can Güner’in Ailesine Taziye Ziyareti: "Olayın Takipçisiyiz"

Yükleniyor

Kaldırımda Görme Engelli Klavuz Şeridinin Önünü Kapatan Otomobile 913 TL Ceza 

Jandarmadan Silah Kaçakçılığına Büyük Darbe

Mersin'de Jandarmadan Zehir Tacirlerine Darbe: 18.400 Adet Ecstasy ile Yakalandılar

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Polis Amcalarından Trafik ve Görev Bilinci Dersi Aldı

“Jandarma Erdemli’de FETÖ Terör Örgütünden Aranan Şüpheli Tutukladı”

Japonya’dan Mersin’e Anlamlı Ziyaret: 135 Yıllık Dostluk Tazelendi

Emekli Hava Albay Hasan Muharrem Bezirgan Hayatını Kaybetti

Necati Ayhan; ‘Egemenlik Türk Milletinindir’ 

İsrail Gazze 24 Saatte 119 Filistinliyi Daha Katletti Ama Bundan Çok Daha Tehlikeli Bir Şey Var:

Şişelere Benzin Alırken Güvenlik Kamerasına Yakalanan İki kişi Orman Yakmak Suçundan Tutuklandı

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.