• BIST 100

    9509,77%2,53
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

UEZ 2022’de gelecekte mobilitenin nasıl şekilleneceği ele alındı

Doğan Trend’in sponsor olduğu “Mobilitenin Yarını” oturumunda dünyada yükselen yeni trendlerin sektörü nasıl şekillendireceği ve toplumun yeni talep ve beklentilerini karşılayan stratejiler masaya yatırıldı.

EKONOMİ 7.10.2022 17:21:47 670
UEZ 2022’de gelecekte mobilitenin nasıl şekilleneceği ele alındı
Haberi Sesli Oku

Doğan Trend’in sponsor olduğu “Mobilitenin Yarını” oturumunda dünyada yükselen yeni trendlerin sektörü nasıl şekillendireceği ve toplumun yeni talep ve beklentilerini karşılayan stratejiler masaya yatırıldı.

 

Moderatörlüğünü Doğan Dış Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Işık’ın yaptığı oturuma Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, Renault Grup Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, İspark Genel Müdürü Hakan Orhun, Doğan Holding Otomotiv Grubu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin ve Wallbox Satıştan Sorumlu Başkan Moises Barea katıldı.

 

Ahu Serter: “Önümüzdeki 10 senede 25 otomobil üreticisi yarıya düşecek”

Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter: “Önümüzdeki 10 senede dünyada 25 otomobil üreticisinin yarıya düşmesi bekleniyor. Biz de ‘Müşterilerimiz azalıyor, yeni müşterilerimiz kim olacak?’ diye düşünmeye başladık. Her şey doğru soru sormakla başlıyor. Biraz yatırım yapalım ve biraz da dünya ne yapıyor görelim diyoruz. Geleceği aramayı rahat bıraktık ve farklı farklı şeyler denedik. Hepimiz aynı şeyleri, yani yatırımları konuşuyoruz aslında ama bazı şeyleri birlikte yapmak, bizi iyileştirecek bir faktör. Herkesi kapsamak, birlikte iyileşmenin önemli bir adımı” dedi.

 

Hakan Doğu: “Yeni mobilite araçları artık 4 tekerlek takılmış cep telefonu”

Renault Grup Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu: “Sadece otomobil değil bütün taşıtlarda değişim söz konusu. Otomobil özelinde bakarsak iki fonksiyonu vardır: Sizi bir yerden bir yere taşıyan araç, ikincisi de özgürlük. Bir yerden bir yere taşıyan bağlamında, toplu taşıma da olabilir özel aracınız da olabilir. Bu çerçevede otomotivin bir değişikliği yok. Son yıllarda birçok değişim yaşandı. Akaryakıttan, içten yanmalı hibrit motorlar ve elektrikli araçlar olarak dönüşüm söz konusu. Bunun daha ilerisinde hidrojen yakıtlı araçlara geçeceğiz. Bunda amaç, karbon salınımını azaltmak. Karbon salımını düşürmezsek, dünyanın başına gelecek felaketler malum. Sonuçta elektrikten dönüş yok gibi gözüküyor. Hibrit araçlara örnek vermek gerekirse, 4 tekerlek takılmış cep telefonundan bahsedebiliriz. Burada en önemli nokta yazılım. Cep telefonundan ne dönüş alıyorsanız, bundan çok daha fazlasını hibrit araçlardan alabileceğiz. Sizin kullanım profilinize göre iyi kullanırsanız az sigorta, kötü kullanırsanız çok sigorta ödeyeceksiniz. Bu teknoloji ile beraber maddi hasarlı ve ölümlü kazalarda azalma olacak. Yazılım olmasaydı biz bunu yapamazdık. Otonom araçlar artık bir hayal değil gerçek. Dünyadaki kazaların yüzde 95’i insan kaynaklı. Önümüzdeki yıllarda klasik teknolojiler kalırken yepyeni teknolojilerin çok fazla ayrıştığını göreceğiz” dedi.

 

Hakan Orhun: “İstanbul’un ihtiyacını bilimsel olarak tanımladık”

İspark Genel Müdürü Hakan Orhun: “İspark, günde 150 bin araca ev sahipliği yapıyor. Baktığımızda İstanbul için çözülmesi gereken en önemli problem trafik. Planlamadan başlarsam, burada aslında bunu planlamak çok önemli. Bizde bütün datalar var. Bu mobilite datasından yola çıkarak biz İstanbul’u gritlere ayırarak, ne durumda olduğumuzu planladık. Artık İstanbul’un en azından bilimsel ihtiyacı net olarak tanımlandı. O yüzden oradaki planlamayı da bilimsel olarak götürüyoruz. İşletme tarafından bakıldığında artık İspark’ı dijitalleştirmemiz ve otomasyonla yönetmeye geçmemiz gerekiyor” dedi.

 

Kağan Dağtekin: “Şu anda teknoloji sayesinde çok hızlı ve değiştirici süreç yaşıyoruz”

Doğan Holding Otomotiv Grubu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin: “Türkiye’de ve dünyada rekabetin oldukça hat safhada olduğu malum. Açıkçası yüz yıl öncede, 1900’lerin başında, dünya otomotiv sektörü, at arabasından içten yanmalı motorlara geçişle oluşmaya başladı. Ford bu dönüşümü başlattı. Aradan uzun süre geçti ve biz şu anda çok daha hızlı ve değiştirici bir dönüşümü teknoloji sayesinde yaşıyoruz. Mobilite dediğimizde bugün kıtalararası seyahat yapan gemilerden, uçaklardan, şehirlerde kullandığımız otomobillere ve scooter’lara kadar çok geniş bir alandan bahsediyoruz. Ve yaşadıkça kelimeler kendi anlamını buluyor. Bugün mobilite dendiğinde şehir içindeki hayatımızı etkileyen yeni ulaşım çeşitliliğinden bahsediyoruz” dedi.

 

Moises Barea: “Türkiye pazarı elektrikli ve hibrit araç satışında iyi bir potansiyele sahip”

Wallbox Satıştan Sorumlu Başkan Moises Barea: “Bu endüstri çok hızlı büyüyor. Daha önce iklim değişikliği gibi birçok konu konuşuldu. Mobilite konusunda bunlar önemli. Türkiye pazarında son altı aydır satışların yüzde 1'ini elektrikli veya hibrit araçlar oluşturdu. İyi haber şu ki Türkiye'de bu alanda çok iş potansiyeli var. Her pazarın değişik hızı var ve bu hız da 3 ana konuya dayanıyor: Otomotiv endüstrisi, altyapı ve hükümetler. Otomobil üreticilerine bakarsak, geçmişte olanla bugün olan arasındaki fark, kilometre mesafeleri kısaydı ve standart yoktu. Bugünlerde her bir otomobil üreticisinin planı var. Çoğu elektrikli araç modelleri üretmeyi planlıyorlar ve bunu yapmak istediklerinden değil, hükümetlerin yönetmelikler çıkarması ve bazı cezalar getirmesi dolayısıyla” dedi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Telegram Futbol Gupları

Berkant’ın İçinde Fark Ettiği Şimdiki Evren

Gölgedeki Kalp: Sessiz Bir Aşkın Sırrı

Jandarma Anamur ve Çamlıyayla’da 56 Litre Sahte İçki Ele Geçirdi

18 Yıla Mahkum Firariye JASATtan Nefes Kesen Operasyon

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Kaçak Kazı Yapan Şahıs Jandarma Tarafından Suçüstü Yakalandı

Anamurda Kayıp Ruhlar Ormanı Efsanesi

Atik’ten Acı Haber: Cansız Bedeni Ormanlık Alanda Bulundu

Türk Doktor Mehmet Öz, ABD'nin (CMS) Direktörü Olarak Onaylandı

Trup’ın Müdalalesi Sonrası Finans Piyasalarında Güncel Durum

Anamur’da Günübirlik Piknik Alanı Hizmete Açıldı

Arıcılara GES Projesine Karşı, ‘Kovanlarınızı Yaylaya Koyun’ Çağırısı

Genç Oyuncu Kubilay Aka’nın Sosyal Medyada Yükselişi Dikkat Çekiyor

Berna Laçin'in Sosyal Medya Paylaşımları Gündem Yarattı

Gazze'de Un Krizi Gaza Etiketi Küresel Dikkat Çekiyor​

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

Loadcell (Yük Hücresi) Nedir? Çalışma Prensibi ve Kullanım Alanları

Anamur Kadın Girişim, El Emeği Ürünler, Sosyal Dayanışma

Anonim Türküler, Halkın Duygularını Yansıtan Ezgiler

Uzmanından Kalp Krizinden Korunmak İçin 7 Altın Öneri

Çin 100 Milyon Dereceyi Aşan Yapay Güneş Yaptı

Sanat Dünyamızda 2025'te Yaşanan Acı Kayıplar​

Terör Örgütü Halep'ten Çekiliyor: Suriye ile Anlaşma Sağlandı

Trump, İran’ın Nükleer Teklifine Sıcakmı Bakıyor?

Suriye’de Değişen Dengeler: Türkiye-İsrail Gerilimi ve Bölgesel Endişeler

Kadıköy Web Tasarım: Dijital Dünyada İleriye Adım Atmanın Yolu!

Anamur’u Hortum Vurdu

Anamur Ramazan Bayramına Kalplerde Sevgi Yüzlerde Tebessümle Girdi

Yükleniyor

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Jandarma Anamur ve Çamlıyayla’da 56 Litre Sahte İçki Ele Geçirdi

18 Yıla Mahkum Firariye JASATtan Nefes Kesen Operasyon

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Kaçak Kazı Yapan Şahıs Jandarma Tarafından Suçüstü Yakalandı

Atik’ten Acı Haber: Cansız Bedeni Ormanlık Alanda Bulundu

Anamur’da Günübirlik Piknik Alanı Hizmete Açıldı

Anamur’u Hortum Vurdu

Anamurda Yüzlerce Kişi Sakal-ı Şerif İçin Akın Etti

Anamur Müftülük Personeli Bayramlaştı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

BOZYAZI’DA FUTBOL ŞÖLENİ! BELEDİYESPOR TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR

Berna Laçin'in Sosyal Medya Paylaşımları Gündem Yarattı

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.