• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,86% -0,02
  • EURO

    50,39% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6249,34% -0,01
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Türkiye'nin Enerji Depolama Stratejileri Sektör Zirvesinde Ele Alındı

Enerji depolama sistemlerine dair dünyadaki en iyi uygulama örnekleri, en yeni iş modelleri ve önümüzdeki dönemde ülkemizde atılacak adımların ele alındığı ‘Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’, 8 Haziran’da İstanbul’da düzenlendi.

EKONOMİ 9.06.2023 12:09:32 1161
Türkiye'nin Enerji Depolama Stratejileri Sektör Zirvesinde Ele Alındı
Haberi Sesli Oku

Enerji depolama sistemlerine dair dünyadaki en iyi uygulama örnekleri, en yeni iş modelleri ve önümüzdeki dönemde ülkemizde atılacak adımların ele alındığı ‘Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’, 8 Haziran’da İstanbul’da düzenlendi. 

Huawei ve Partner EGS sponsorluğunda, Harvard Business Review Türkiye ve Enerjide Dijitalleşme Derneği’nin (EDİDER) stratejik iş ortaklığıyla düzenlenen ‘Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’, 8 Haziran'da İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak da takip edilebilen zirve, ‘Yerel ve Global Pazarlar, Gelişen Teknolojiler ve Yeni İş Modelleri Perspektifinde Enerji Depolamaya Bakış’ temasıyla düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmasını, gerçekleştiren Huawei Digital Power Avrupa Başkanı Chen Le şu ifadelere yer verdi; “Huawei Digital Power, sıfır karbon hedefiyle, akıllı bir dünya için, dijitalleşmeye öncülük etmektedir. Bu vizyon doğrultusunda hedefimiz, sürdürülebilir, daha yeşil ve daha iyi bir geleceğe doğru birlikte ilerlemektir. Huawei Digital Power iş grubunun Türkiye'de faaliyete geçtiği 2021 yılından bu yana, Türkiye'nin güneş enerjisi faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle, Türkiye’deki müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın desteğine bir kez daha teşekkür etmek isterim. İşletmelere ve hanelere; güvenilir, emniyetli ve verimli enerji çözümleri sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Verimli bir dijital güç ekosistemi oluşturmak için, iş ortaklarımız ve güneş enerjisi endüstrisi ile iş birliği içinde çalışmaya kararlıyız. Bu ekosistem; bireylerin, işletmelerin ve toplulukların, yenilenebilir enerjiyi benimsemelerine katkıda bulunacaktır. Gelecek nesiller için daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir dünyayı, birlikte inşa edebiliriz.”  

Zirvenin devamında söz alan Partner EGS CEO’su Alper Terciyanlı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün hem dağıtık depolama sistemlerinin enerji dönüşümünde üstleneceği rolü hem de yeni iş modellerinin geliştirilmesi ve uygulanması konusundaki düşüncelerimizi paylaşmak için bir aradayız. Yenilikçi iş modellerinin ortaya çıkışında ve gelişiminde regülasyonların önemli bir rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Lisanssız üretim tesislerinin piyasaya hızlı ve doğru bir şekilde entegrasyonu, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji depolama sistemlerinin organize elektrik piyasalarına katılımının piyasa ve elektrik fiyatları üzerindeki etkileri, enerji depolama sistemlerinin şebekeye bağlantısında karşılaştığımız teknik zorlukları ve belirsizlikleri aşmak için hangi adımların atılması gerektiği, dağıtık enerji kaynaklarının ve bu sistemlerin işletilmesinde kullanılacak teknolojilerin, 10 yıl sonra nasıl bir elektrik piyasası yaratacağı, enerji depolama sistemlerinin Türkiye'nin enerji geleceğini özelinde bir yol haritası oluşturacaktır.”  

Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’nde katılımcılara seslenen, Huawei Digital Power Türkiye Genel Müdürü Zhao Guanliang konuşmasında şunları söyledi; “Enerji endüstrisinin standartlarının oluşturulmasına katkı sağlamak ve endüstride dijital gücü inovasyonla geliştirmek için, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İş ortaklarımız ve paydaşlarımızla, sıfır karbon hedefine ulaşma yolunda gerçekleştirdiğimiz iş birliklerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Çevreye karşı sorumluluğumuzun kesinlikle farkındayız. Üretim süreçlerimizde ve ürün yaşam döngülerimizde, olumsuz çevresel etkileri en aza indirgemek için çalışıyoruz. Enerji depolama sistemleri, temiz enerjiye geçişin endüstrideki kilit noktalarından biri olacaktır. Türkiye’de, temiz enerjinin gelişimi için önemli fırsatlar ve geniş bir iş potansiyeli söz konusu. Huawei'in güçlü kurumsal yapısı ve satış sonrası hizmetleri, yatırımcılarımıza enerji depolama alanındaki yatırımları için, ihtiyaç duydukları güvenceyi sağlamaya devam edecektir. Enerji depolama sistemlerinin sektörün ana yatırım kalemlerinden biri haline geleceğine inanıyoruz.”

Enerji depolama sistemlerine dair dünyadaki en iyi uygulama örnekleri, en yeni iş modelleri ve Türkiye'nin enerji sektöründe önümüzdeki dönemde atılacak adımların ele alındığı etkinlikte, sektörün öncü isimleri ve altı paydaş derneğin katkılarıyla, iki ayrı panel düzenlendi.

İlk panelde, ‘Enerji Depolama Sistemlerinin Bugünü ve Geleceği’ konusu ele alındı. Moderatörlüğünü EDİDER Başkanı Elif Düşmez Tek’in gerçekleştirdiği oturumda Renecore Energy CEO’su İbrahim Erden, Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Polat Energy CEO’su Arkın Akbay ve Borusan EnBW CEO’su Enis Amasyalı konuşmacı olarak yer aldılar. 

Enerji depolama uygulama alanları, mevcut yasal düzenlemeler, dağıtık enerji depolamanın yaygınlaşması için yapılması gerekenler ve enerji depolama teknolojilerinin Türkiye’deki üretim potansiyeli, panelin öne çıkan konuları arasındaydı. 

İkinci panelde, EDİDER (Enerjide Dijitalleşme Derneği), EDSİS (Enerji Depolama Sistemleri Derneği), ETD (Enerji Ticareti Derneği), EÜD (Enerji Üreticileri Derneği), GÜNDER (Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü) ve TÜREB (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği) gibi güneş, rüzgar, elektrik üretimi ve ticareti, enerjide dijitalleşme ve depolama alanında görev alan altı derneğin yer alacağı Paydaş Dernekler Özel Oturumu’nda, ‘Temiz Enerjiye Geçişte Yeni İş Modelleri ve Enerji Depolamanın Rolü’ konuları ele alındı. Partner EGS CEO’su ve EDİDER Başkan Yardımcısı Alper Terciyanlı’nın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, ETD Başkanı Murat Kirazlı, TÜREB Başkan Yardımcısı Erinç Kısa, EÜD Başkanı Cem Aşık, GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli ve EDSİS Başkanı Kâmil Çağatay Bayındır konuşmacı olarak yer aldılar. 

Enerji dönüşümünde önemli bir rol oynayacağı öngörülen dağıtık depolama sistemlerinin yaygınlaşması için gereken yeni iş modelleri, regülasyon boşlukları ve bariyerler, lisanssız üretim tesislerinin piyasaya entegrasyonu, organize elektrik piyasalarına katılımın piyasa üzerindeki etkileri ve enerji depolama sistemlerinin şebekeye bağlantısı, ikinci oturumda ele alınan konulardan bazılarıydı.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

101 Suç Kaydı Olan "Suç Makinesi" Yenişehir'de Kapana Kısıldı!

Dijital Detoks: Modern Zamanın Yeni Lüksü mü?

Anamur’da Edebiyat Rüzgarı: Eser İnceleme Sanatı Masaya Yatırıldı

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

İnegöl Koltuk ve Yatak Odası Takımları Savenis.com’da!

Emekli Promosyonunda 60 Bin TL Dönemi Banka Banka Güncel Promosyon Listesi

Altın Fiyatlarında Tarihi Ralli: 26 Aralık 2025 Gram, Çeyrek ve Ons Altın Ne Kadar? Detaylar Haberimizde

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Gündemde Prim İndirimi ve Kısmi Emeklilik İmkanı Masada

Altın Fiyatlarında Son Durum Gram, Çeyrek, Ons ve Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?

EPDK’dan Yeni Yıl Kararı: Elektrik, Gaz ve Petrolde Cezalar Katlanıyor

E-Ticarette Yeni Dönem: 2026’da Cezalar El Yakacak

Vali Okul Müdürü Ender Kara'yı Bakan Tekinle Görüştürdü

HÜRRİYETÇİ SENDİKA MERSİN ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR; ‘OKUL MÜDÜRÜNE SİLAHLI SALDIRI BİR SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜDÜR!’

Fiyatlar Arttı, Kalite Düştü: Türk Tekstilinde “Made in Egypt” Krizi ve Yeni Kapı Suriye

Küresel Piyasalarda Metal Fırtınası: Altın ve Bakırda Tarihi Rekorlar!

Burdur Gölü İçin Seferberlik: 5,8 Milyar Liralık Dev Yatırımla Hayata Dönüş Başlıyor

2026 BES Kesintisi ve Devlet Katkısı: Maaşınızdan Ne Kadar Kesilecek, Cebinize Ne Kadar Girecek?

Döviz Piyasalarında Sakin Seyir Devam Ediyor

Sinema Reklamları ile Markaların Duygusal ve Etkili İletişim Gücü

Microsoft Power Apps Danışmanlık ve Kurumsal Dijitalleşmede Sağladığı Avantajlar

Asgari Ücret Artışı TBMM’den Geçti

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Anamur'un Bilgekağanı Aydın Doluoğlu Kitaplarının Tanıtımında Dualarla Anıldı

​Anamur’da Bağımlılıkla Mücadele Çok Yönlü Masaya Yatırıldı

Yeniden Küllerinden Doğan ve Hayatı Anlamlandıran Tek Canlı ANKA Kuşunun Mitolojik Serüveni

Hair Transplant Antalya

Anamur’da “Anadolu’dan Esintiler” Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Yükleniyor

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Gündemde Prim İndirimi ve Kısmi Emeklilik İmkanı Masada

HÜRRİYETÇİ SENDİKA MERSİN ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR; ‘OKUL MÜDÜRÜNE SİLAHLI SALDIRI BİR SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜDÜR!’

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.