Tarih: 18.05.2024 15:00

Türkiye’de en çok izlenen film

Facebook Twitter Linked-in

 

Sinema,  yeşilçam ile birlikte Türkiye’ye giriş yapmış ve her dönemi birbirinden eşsiz filmler ve sineme türlerine ev sahipliği yapmıştır.  Bir çok döneme ayırarak inceleyebileceğimiz Türk Sineması, sık sık değişim ve dönüşümlere maruz kalmış ve hem batıdan hem doğudan esintiler taşımaktadır. Son yıllarda yükselişe geçen komedi türü ise Türkiye’de bir çok yapımda sık sık odak noktası olmuştur. Sayısal Veriler ışığında şu anda Türkiye'de en çok izlenen film olarak karşımıza Recep İvedik 5 filmi çıkmaktadır.

 

Recep İvedik, Şahan Gökbakar’ın canlandırdığı ve Türkiye’de hızlıca ses getirmiş bir karakter olarak karşımıza çıkar. Seri olarak yayınlanan film, daha öncesinde de çekilen Recep İvedik 1, Recep İvedik 2, Recep İvedik 3 ve Recep İvedik 4 filmlerinin elde ettiği gişe başarılarını katlayarak yoluna devam etmektedir. Recep İvedik 5 filmi, sinemalarda gösterime girmiş olduğu ilk hafta; 1.646.846 kişi tarafından izlenmiş ve bir rekor kırmayı başarmıştır.

Büyük Gişe Rekoru

Recep İvedik 5 filmi, 16 şubat 2017’de vizyona girdiğinden bu yana, 7.437.050 kişi tarafından izlenmiş, ve Türkiye’de en çok izlenen film olmayı başarmıştır. 85.986.157 TL gişe hasılatı yapmayı da başaran film, bu şekilde Türkiye’de en yüksek hasılat yapan film olma rekorunu da elinde tutmaktadır.

 

Recep İvedik 5 filminin konusuna değinmek gerekirse,  serinin önceki filmlerinde olduğu gibi ana karakter Recep İvedik’in başından geçen olaylar, komik bir biçimde ele alınmaktadır. Recep İvedik bu filmde, mahalledeki gençlerle birlikte bir spor müsabakasına katılmaya karar verir. Bu kararın ekseninde gelişen oldukça komik ve şaşırtıcı olaylar dizisi yaşanacaktır. Önceki filmlerde yakalanmış olan mizah dozu bu filmde de korunmuş, hatta en üst safhaya çıkmıştır.

 

 

Recep İvedik 5’in çok ses getirmesinin en temel nedenlerinden birisi de, Türk halkının gündelik hayatı ve mizah anlayışı temellendirilerek karşımıza çıkıyor olmadı. Arama motorlarında yerli film izle kategorisinde uzun yıllardır yerini korumayı başarıyor. 

Filmin Başrol oyuncusu olan Şahan Gökbakar, aynı zamanda senaryo kısmında da yer almıştır. Bu görevi kardeşi Tolga Gökbakar ile birlikte üstlenmektedir. Filmin yönetmen koltuğunda ise Tolga Gökbakar oturmaktadır.

 

Türk sineması, köklü ve güçlü geçmişiyle birlikte her dönemde çeşitli sinema ve dizi türlerime ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde çeşitli online dizi platformlarından ücretli ve ücretsiz bir şekilde filmler izleyebilir, yorumlar yazabilirsiniz. İstediğiniz platforma girip arama yerine yerli film izle yazarak istediğiniz film ve film serilerini izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —