Tarih: 07.04.2024 13:09

Türkiye Nato İle İmzaladığı O anlaşmadan Cumhurbaşkanlığı Kararı İle Çekildi

Facebook Twitter Linked-in

Haber Merkezi- Türkiye NATO ile imzaladığı Konvansiyonel silah anlaşmasını askıya aldı. Cumhurbaşkanlığınca alınan karar sonucunda,  ‘Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması’ndan çekildi. Karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlülüğe girdi.  
Konuyla ilgili olarak Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, “19 Kasım 1990 tarihinde Paris’te imzalanan ve 1Temmuz 1992 tarihli ve 92/3250 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Hakkında Antlaşma (AKKA)”nın Türkiye Cumhuriyeti ile Antlaşmanın tarafı diğer devletler arası da 8 Nisan 2024 tarihinden itibaren uygulanmasının durduruldu.  
Bu kararla Türkiye, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan resmen çekildi. 
Karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 
Alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı'nın yayınladığı kararda, 19 Kasım 1990 tarihinde Paris'te imzalanan ve 1 Temmuz 1992 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan "Avrupa'da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Hakkında Antlaşma (AKKA)’nın Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devletler arasında  8 Nisan 2024 tarihinden itibaren uygulanmasının durdurulmasına karar verildiği ifade edildi. Bu karar, 9 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesi gereğince alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —