-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,17% 0,05
-
EURO
50,76% -0,09
-
GRAM ALTIN
7122,22% 0,19
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş D-Smart'a konuk oldu
D-Smart’ta yayınlanan Gündem Özel programında bu hafta spor yazarı Faik Gürses, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’i konuk etti.
D-Smart’ta yayınlanan Gündem Özel programında bu hafta spor yazarı Faik Gürses, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’i konuk etti.
Geçen yıl kurulan federasyonun başkanı Türkiş şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıla kadar yağlı güreş ve karakucak güreşleri Güreş Federasyonu’na bağlıydı. Aba, şalvar ve kuşak güreşleri ise Geleneksel Sporlar Federasyonu’na bağlıydı. Bu beş branşı biz bir araya getirerek federasyonumuzu kurduk.”
İbrahim Türkiş yağlı güreşte nasıl bir organizasyon planladıklarını anlattı:
“Bu seneden itibaren yağlı güreşte çok önemli bir devrime hazırlanıyoruz. Yağlı Güreş Ligi’ni duyuracağız. Bizim yılda 100 ile 120 arası yağlı güreş organizasyonumuz var. Organizasyonlara ilgi çok ama aralarındaki zaman çok fazla oluyordu. Süreklilik sağlayamıyorduk. Kırkpınar’ı yaptıktan sonra yağlı güreş heyecanı bitiyor. Sadece tek organizasyon ile yağlı güreşi temsil edersek, ileriye taşıyamayız. Uluslararası alanda da yayılma şansımız olmaz. Bu ligi kurmaktaki amacımız yağlı güreş heyecanını sezona yaymak ve bu heyecanla yağlı güreşi dünyaya tanıtmak. Kırkpınar dışındaki organizasyonlarda sporcuların motivasyonunun düşük olduğunu görüyoruz. Kendilerini zorlamak istemiyorlar. Eğer sporcuların bu tutumu devam ederse belediyeler yağlı güreşe kaynak ayırmayacaklarını söyledi. Genel puanlama sisteminde de sıkıntılar çıkıyor. Çünkü sporcular her turnuvaya eşit şartlarda katılamıyor. Zorluk derecesine göre puanlama da olmadığı için adil olmuyordu. Biz federasyon olarak ligi kurmaya karar verdik. Sporculara galibiyet başına ödül verilecek, şampiyonluk için ödül verilecek. Toplamda 7 organizasyon olacak. Elmalı Belediyesi ile uzun süre görüştük ancak onlar organizasyonda yer almak istemedi. Güreşçilerimizin boy atlamasını da sadece bir organizasyon ile değil bütün sezondaki performansına göre yapacağız. Bu kurduğumuz lige göre boy atlama olacak. Ligde ilk 24’e girenler doğrudan Kırkpınar’a katılacak. Son 8 güreşçiyi de Kırkpınar’dan bir hafta yapılacak ön elemede belirleyeceğiz. İlk 8 de olanları da birinci torbaya koyacağız. Bu sayede herkes ilk 8’e girmeyi hedefleyecek ve mücadele artacak. ” dedi.
İbrahim Türkiş, yağlı güreşlerde hakem kararlarında kamera sistemine geçileceğini anlattı:
“Öncelikle daha fazla kamera ile müsabakalar çekilecek. Farklı açılardan güreşçileri görecek bir yapı oluşturacağız. Tartışmalı bir pozisyon olduğu zaman görüntüye bakarak karar verilecek. Amacımız kararların daha adil bir şekilde alınması olacak.”
Türkiş, ağalık denetiminin federasyon bünyesinde olacağını söyledi:
“İhale herkesin önünde yapılacak. İhale yapmayana da engel olmuyoruz. Amacımız ağalık sistemini bitirmek değil. Ayrıca ağalıktan elde edilen gelirin yüzde ellisini yağlı güreşe harcandığına dair belge isteyeceğiz. Eğer yüzde ellisi yağlı güreşe harcanmazsa yaptırım uygulayacağız.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


