Tarih: 29.01.2024 16:54

Türkiye Barajları ve Hidroelektrik Santralleri Zirvesi'nde Büyük Buluşma

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Türkiye'nin enerji sektöründeki önemli oyuncuları, hidroelektrik enerji alanındaki potansiyelleri ve sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Ankara'da bir araya geliyor. Ülkedeki 756 hidroelektrik santrali, Türkiye'nin toplam elektrik kurulu gücünün üçte birini oluşturarak, enerji sektöründeki kritik bir role sahip. Bu potansiyelin daha etkili bir şekilde kullanılması ve sektördeki geleceğin belirlenmesi amacıyla Türkiye Barajları ve Hidroelektrik Santralleri Zirvesi, Hidroelektrik Santrallerı Sanayi İş İnsanları Derneği (HESİAD) tarafından düzenleniyor.
 Zirve, 3-4 Aralık 2024 tarihlerinde Ankara Divan Otel'de gerçekleşecek ve Türkiye'nin toplam elektrik kurulu gücünün yüzde 30'unu oluşturan 32 bin megavatlık hidroelektrik enerji kaynağının temsilcilerini bir araya getirecek. 

Bu etkinlik, Türkiye'nin lider konumunu güçlendirmesi ve hidroelektrik enerji sektörünün geleceğine yön vermesi açısından büyük önem taşıyor. HESİAD Başkanı Elvan Tuğsuz Güven, dünya genelindeki enerji güvenliği endişeleri ve çevre dostu enerji üretimi konularının kesişiminde yer alan yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, "Hidroelektrik enerji, şu anda dünya elektriğinin yüzde 15'ten fazlasını sağlıyor. Türkiye, bu alanda dünya genelinde ilk 10 ülke arasında yer alıyor ve lider konumunu sürdürüyor. Zirve, sektörün bugününü ve geleceğini şekillendirecek önemli adımları tartışmak için bir fırsat sunacak" dedi.  Zirve, Türkiye genelindeki yenilenebilir enerji üretimi yapan HES yatırımcıları, işletme firmaları, proje ve mühendislik firmaları ile inşaat sektörüne yönelik üretim yapan sanayicilerin katılımıyla gerçekleşecek. 
Etkinlik kapsamında sektörün gündemindeki yatırımlar ve su kaynaklarının daha verimli kullanılması için yapılacak rehabilitasyon ve optimizasyon çalışmaları masaya yatırılacak. HESİAD Başkanı Güven, zirvenin ayrıca dünya genelinde sanayide temiz enerji teknolojilerinin imalatı ve ihracatının konuşulacağını belirterek, "Türkiye'nin hidrolik enerjideki tecrübesi ve güçlü inşaat sektörü, yurt dışında önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatlar, zirvenin öne çıkan başlıklarından birini oluşturacak" dedi.  Türkiye Barajları ve Hidroelektrik Santralleri Zirvesi, sektördeki paydaşları bir araya getirerek, enerji sektöründeki liderliği pekiştirmeyi ve yenilenebilir enerji alanında sürdürülebilir bir geleceğe yönelik çözümler üretmeyi amaçlıyor.



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —