Tarih: 27.07.2023 14:36

Türe: ‘İcralık Bir Belediye Devretmedim’

Facebook Twitter Linked-in

Anamur önceki dönem belediye başkanı Mehmet Türe, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Festival programında yaptığı konuşmanın kendisi ile ilgili bölümüne yazılı olarak cevap verdi.  Başkan Kılınç’ın ‘Önceki dönemden büyük bir borç ve icra dosyaları teslim aldık.’Şeklindeki ifadesinin kendisine cevap hakkı doğurduğunu ifade eden Mehmet Türe, 5 madde de sıraladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 

1 ) 1 Nisan 2019 tarihinde devrettiğimiz borç, 29 milyon, alacağımız 23 milyondur. Kasa 6 milyon (iller Bankası nisan ayı payımız) Bu miktar Türkiye’de en az borçla devredilmiş Belediye borçlarındandır.
2 ) 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Belediye’nin hiçbir icralık durumu söz konusu değildir.
3 ) Görevde bulunduğumuz 10 yıllık sürede tamamını hayata geçirdiğimiz projelerde kullandığımız ve yüzde 80’nini ödediğimiz kredi miktarının daha fazlasını mevcut Belediye Başkanı ilk 6 ayda kullanmıştır.
4 ) Konuyu bilenler bilir ki, bir Belediye yasal yetkisi kadar kredi çekebilir. Borç limitini aşarsa kredi çekemez, oysa görevi devraldıkları ay kredi başvurusu yapıp, çekerek kullanmışlardır.
4 ) Özellikle tüm hemşerilerimizin dikkatini çekmek istediğim bir konu; bizim başlattığımız ve ucuz maliyete vermemek İçin mücadele ettiğimiz “SERA-CTY Anamur Evleri ve Alışveriş Merkezi” projemizi mevcut Belediye Başkanı, tek kalemde ve tek firmanın katıldığı İhale İle 49 milyona zahmet çekmeden ve değerinin  çok çok altında satmıştır.
5 ) Farz edelim ki bıraktığımız 29 milyon borç çok para, sattıkları proje tutarından daha az miktarla, tek gelir kalemiyle bu borçları kapatmış olmuyorlar mı?”  Belediye Başkanı Hidayet Kılıç’a bir de tavsiyede bulunan önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile güçlü bir diyalog kurarak Anamur’a daha fazla hizmet alabileceğini ifade etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —