• BIST 100

    10422,24%-0,81
  • DOLAR

    36,55% 0,21
  • EURO

    39,62% 0,09
  • GRAM ALTIN

    3413,60% 0,06
  • Ç. ALTIN

    5532,22% -0,34

Tunç Soyer'den 2. tur için sandık mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyasi partilerin İzmir İl Başkanları ile bir araya geldi. 2 saat süren toplantıda konuşan Başkan Soyer, “İzmir’de tek bir oy çalınmadı.

GÜNCEL 20.05.2023 11:24:44 786
Tunç Soyer'den 2. tur için sandık mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyasi partilerin İzmir İl Başkanları ile bir araya geldi. 2 saat süren toplantıda konuşan Başkan Soyer, “İzmir’de tek bir oy çalınmadı. Oy çalınacak korkusuyla sandığa gitmek istemeyenler var. İzmir’de sandıklara sahip çıkıyoruz. Hiçbir oyun zayi olmaması için çalışıyoruz. Mutlaka 2. turda sandığa gitmeliyiz. Seçimler bize değişim talep edenlerin daha çok olduğunu gösterdi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumartesi mesaisine siyasi partilerin İzmir il başkanları ile buluşarak başladı. Nefes Restoran'da düzenlenen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Deva Partisi İzmir İl Başkanı Egemen Pamukçu, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Toplumsal Özgürlük Partisi İzmir İl Başkanı Erkan Gökber, Adalet Partisi İzmir İl Başkanı Levent Aras, Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Başar Özer, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Eş Sözcüsü Hüseyin Çağlar, Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanı Berna Çelik, Doğru Parti İzmir İl Başkanı Raif Şaşmaz, Liberal Demokrat Parti İzmir İl Eş Başkanı Onur Bilgili, Emekçi Hareket Partisi İzm ir İl Başkanı Mizgin Sümbül ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi İl Başkanı Alper Gülay ile parti temsilcileri katıldı. 2 saat süren toplantıda seçime 8 gün kala İzmir’de partilerin yönetim teşkilatlarının gördüğü seçim tabloları değerlendirildi.

Değişim şart
Seçime bir hafta kala partilerin yönetim teşkilatlarıyla birlikte yol haritası belirlemek için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Tanış olmayanlar tanış olsun. Önümüzde çok kısa bir süre var. Tarihi bir seçim yaşayacağız. Sizin önerilerinize açığız. Bu süreci birlikte nasıl değerlendirebileceğimize dair ortak akıl yürütelim. Bu ortam çok kıymetli. Doğayı güzel yapan şey nasıl biyoçeşitlilik ise toplumları güzelleştiren şey farklılıkların bir arda olması. Birbirinden çok farklı perspektiflerin bir arada olması unuttuğumuz bir şey. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Biz şimdi bir araya gelmeyi başardık. Seçimlerden sonra da bir araya gelmeye hazırız. Çok zengin ve farklı fikirler var. Sandıktaki oyumuzu artırabilmek için öngördüğümüz konulara yoğunlaşmamız gerek. İzmir’ de tek bir oy çalınmadı. Altını çizerek belirtmek istiyorum. Sandığa gitmek istemeyenler sandıktan yine çalınacak korkusuyla sandığa gitmek istemiyor. İzmir’de sandıklara sahip çıkıyoruz. Hiçbir oyun zayi olmaması için çalışıyoruz. Bu tür endişeler olmamalı. Mutlaka sandığa 2. turda da gitmeliyiz. Seçimler bize gösterdi ki değişimi talep edenler daha çok. Yüzde 53 değişim isteyen bir kesim var. Değişim şart” dedi.

Sandığa gidenler vazgeçmesin
Değişim isteyen çok gencin olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “İçinde bulunduğumuz tabloyu gençler iyi okuyor.  İzmir’in sorumluluğu çok büyük. Bir hafta içerisinde İzmir’in oyunu artırmak mecburiyetindeyiz. Ben samimiyetimle inanarak söylüyorum. Kazanacağız. Türkiye çok büyük bir değişimin içerisinde. Sandığa gidenler vazgeçmesin. Dayanışmak ve birbirimizin gücüne güç katmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

İzmir’de çalınan tek bir oy yok
10 bin sandıkta bir asil ve bir yedek görevli bulundurduklarını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Şu ana kadar bana ulaşmış olan bilgilere göre İzmir’de sandık başında olmayan görevli yok. Şu ana kadar hepimize gelen ihbarlar araştırıldı. Bu konuda rahat olalım. Hukuk ekiplerimiz üç gün boyunca uyumadan bu durumu araştırdı. İzmir’de sandıkta şaibeli bir durum yaşanmadı. Oy oranını sandığa bağlamadan çözüm üretiyor olmamız gerek. Altını önemle çizerek belirtmek istiyorum İzmir’de çalınan tek bir oy yok ve bizler ikinci turda yeniden sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. Biz İzmir’de Recep Tayyip Erdoğan’ı istemeyenler yüzde 68.7’yiz. Biz çoğunluğuz” ifadelerini kullandı.

Biz bu seçimi çok rahat kazanacağız
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Egemen Pamukçu iktidarın yeni bir söylemi olmadığını ifade ederek, “Biz seçimi kaybetmedik. Bizim argümanımız çok. Avantajlıyız. Yılmamamız gerek. En büyük desteğimiz moral ve motivasyonumuzun tam olması. Biz bu seçimi kazanacağız. Biz bu yarışı çok rahat kazanacağız” şeklinde konuştu.

21 yıllık bu düzeni artık değiştireceğiz
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Bu seçimde sadece küçük bir pusula ve iki kişi olacak. Oy vermekte, saymakta çok rahat olacak. Sandıkla oya sahip çıkmakla ilgili bir problemimiz yok. İşimiz kolay değil kabul ediyoruz ama yılgınlığa sebebiyet verecek, enseyi karartacak bir durum yok. Kimi seçmekten ziyade kimin seçilmemesi gerektiğini gösteren bir seçim. 21 yıllık bu düzeni artık değiştireceğiz. Daha biten bir şey yok. Ortada ciddi bir potansiyel var. Her ilde oy oranımızı artıracağız” dedi.

Günün sonunda kazanan biz olacağız
Seçimlere giden zamanın çok daraldığını ifade eden Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Tayyip Erdoğan ilk kez ikinci tura kaldı. Bunu görmezden gelemeyiz.  Sandığa gelmeyen vatandaşlar bunca sene ümitsizlik yaşadı ancak Erdoğan’ın yüzde 50+1 oy almaması aslında seçimi kazanacağımızın bir işareti. Ümit vermek zorundayız. Sandığa gelmeyenlere ümit doğdu. Günün sonunda kazanan biz olacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 8 milyon kişi sandığa gitmedi
Seçimin en belirgin noktasının iktidarın ilk turda gidecek olarak görülmesi olduğunu söyleyen Yeşil ve Sol Gelecek Partisi İzmir İl Eş Sözcüsü Hüseyin Çağlar, “Gidecekler, mutlaka gidecekler ama aradaki şok etkisi toplumun değişik kesimlerini harekete geçirdi. Bizler bunu gördük. Burada dikkat edilmesi gereken durum sandığa gitmeyen seçmenleri sandığa götürmemiz gerek. Tespitlerimizi yapmamız gerek. Türkiye çapında 8 milyon kişi sandığa gitmedi. Bu kampanyayı sokak etkinlikleri yerine ev ev gezerek yapmalıyız. Kendi illerine gitmesi gereken seçmenlere mutlaka destek çıkmalıyız” diye konuştu.

Parti olarak yoldaşlarımla üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız
Türkiye Sosyalist İşçi Partisi İl Başkanı Alper Gülay ise “İzmir’de birebir görüşmeler ve yoğun çalışmalarla oy oranlarını artırabiliriz. Parti olarak yoldaşlarımla üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız' şeklinde konuştu.
Diğer partilerin yöneticileri de seçimle ilgili düşüncelerini aktardı.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Hazır Ofis Kiralama: Yeni Nesil Çalışma Alanı Çözümü

Suriye'de HTŞ'nin Alevilere Yönelik Saldırıları Artıyor

Resmi Gazete’de Üniversite Yönetmelikleri ve Anayasa Mahkemesi Kararları Yayımlandı

"Uzak Şehir" Dizisi Reyting Rekoru Kırdı! Haftanın Zirvesinde

Özgür Özel’den Kritik Görüşmeler: DEM Parti Liderleriyle Buluştu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin Gündeminde Ekonomi ve Güvenlik Var

ECB Faiz İndirdi Şimdi Durum Ne?

Döviz Kurları Haftaya Yükselişle Başladı

Güvenilir Villa Kiralama Firması Nasıl Anlaşılır? | Kayaköy Villas

LÖSEV’den Esin Öğretmen’e Teşekkür Plaketi

Hürriyetçi Eğitim Sen Üyeleri, İftar Programında Buluştu

ABD ve Güney Kore’nin Özgürlük Kalkanı Tatbikatına, Kuzey Kore'den Sert Tepki

Ramazan Bayramı Öncesi Emekli İkramiyelerine Zam Ne Kadar Olacak?

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Gram Altın ve Çeyrek Altında İlginç Artış

Piyasalarda Dolar Şoku

Euro 39,46 TL’ye Yükseldi! Döviz Piyasalarında Son Durum

Anamur’da Miniklerin "Tekne Orucu" Heyecanı

CHP’li Vekilden TBMM’ye Boşanma Önergesi

Özdemirden Esnafa Bayramlık Müjde

Kaymakam Bilal Bozdemirden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Anamur Muzuna Oynanan Büyük Oyun Ne?

Tourette Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Mersin Büyükşehir, 8 Mart’a Özel “Pedalları Çeviriyoruz” Etkinliği

Mersin'de Gezegen Geçit Töreni Gökyüzü Tutkunlarını Büyüledi

Mersin’de Kaçak Akaryakıt Operasyonu: 6 Kişi Tutuklandı!

“CAYROKOPTER İLE HAVADAN TRAFİK DENETİMİ YAPILDI”

Anamur’da Yeşil Gelecek İçin Örnek Hareket!

Akdeniz’in Renkli Kültürü ve Yerel Radyoları

Evren Bütün Galaksi, Yıldız, Gezegen ve Göktaşları  İle Nereye Gidiyor?

Yükleniyor

Suriye'de HTŞ'nin Alevilere Yönelik Saldırıları Artıyor

Resmi Gazete’de Üniversite Yönetmelikleri ve Anayasa Mahkemesi Kararları Yayımlandı

"Uzak Şehir" Dizisi Reyting Rekoru Kırdı! Haftanın Zirvesinde

Özgür Özel’den Kritik Görüşmeler: DEM Parti Liderleriyle Buluştu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin Gündeminde Ekonomi ve Güvenlik Var

ECB Faiz İndirdi Şimdi Durum Ne?

Döviz Kurları Haftaya Yükselişle Başladı

Hürriyetçi Eğitim Sen Üyeleri, İftar Programında Buluştu

ABD ve Güney Kore’nin Özgürlük Kalkanı Tatbikatına, Kuzey Kore'den Sert Tepki

Ramazan Bayramı Öncesi Emekli İkramiyelerine Zam Ne Kadar Olacak?

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

BOZYAZI’DA FUTBOL ŞÖLENİ! BELEDİYESPOR TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR

Mersin’de Büyük Heyecan: Carettalar İkinci Yarıya Galibiyetle Başlamak İstiyor

Mersin, Sporun Başkenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor!

Galatasaray Deplasmanda Fırtına Esti, Kayserispor'u Ezip Geçti!

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

E-öğrenme trendleri aldı başını gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35