• BIST 100

    10840,60%1,05
  • DOLAR

    36,65% 0,16
  • EURO

    39,89% 0,31
  • GRAM ALTIN

    3516,08% -0,05
  • Ç. ALTIN

    5671,28% 1,27

Tunç Soyer: ″Kentsel dönüşümde geleceğin Türkiyesi'ni şekillendiriyoruz″

Fuar İzmir’de Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı “Rescon Expo” başladı. Açılışta İzmir’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projelerine değinen Başkan Soyer, “Yürüttüğümüz tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönü?

GÜNCEL 22.12.2022 12:08:04 607
Tunç Soyer: ″Kentsel dönüşümde geleceğin Türkiyesi'ni şekillendiriyoruz″

Fuar İzmir’de Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı “Rescon Expo” başladı. Açılışta İzmir’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projelerine değinen Başkan Soyer, “Yürüttüğümüz tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönüşümde de odağımız sadece İzmir değil. Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi farklı sektörlerde düzenlediği fuarlarla ekonominin kaldıracı olmaya devam ediyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı (Rescon Expo) Fuar İzmir’de açıldı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve davetliler katıldı.

“Evleri yaparken ruhları incitmiyoruz”
Ülkede son yirmi yılda yapılan kentsel dönüşüm projelerinin bütünsel planlamadan uzak olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de uyguladığımız kentsel dönüşüm projeleri, ülkemizde bu konuda yirmi yıldır yapılan hataların panzehridir. Çünkü İzmir’de kentsel dönüşümü üç temel ilke ile yürütüyoruz: Birincisi yerinde dönüşüm. Elbette amacımız İzmir’de yaşayan herkese daha güvenli ve sağlıklı evler sağlamak. Fakat biz aynı zamanda dönüşüm olan bir mahallede doğan herkes yine burada yaşayabilsin istiyoruz ve bunu sağlıyoruz. İkinci ilkemiz ise her bir vatandaşımızın rızasını almak. Yani yüzde yüz uzlaşıyla dönüşüm yapıyoruz. Son olarak tüm bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlü ;ğü ile yürütüyoruz. Biz, kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte inşa ediyoruz. İzmir’in kentsel dönüşümünde vatandaşın sigortası, belediyemizdir” dedi.

“Geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek model üzerinde çalışıyoruz”
Zorlu ekonomik koşullara rağmen mazeret değil icraat ürettiklerini belirten Başkan Soyer, şunları söyledi: “Bu sürecin en iyi şekilde atlatılması için maksimum faydayı sağlayacak kentsel dönüşümü hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu model bu ülkenin geleceğinde çok daha fazla yer alacak. Bugünün zorlukları bir tarafa, geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek model üzerinde çalışıyoruz. Yapı stoku çok eskiyen bu ülkede mutlaka kentsel dönüşüm çok daha geniş boyutlarda yer alacak. O zaman bu model çok daha güçlü bir şekilde hayata geçirilecek.”

“Hiç kuşkunuz olmasın!”
Kooperatifleşmeyle Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy olmak üzere İzmir’in altı bölgesinde, toplam 248 hektarlık alanda seferberlik ile kentsel dönüşüm yapıldığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Yürüttüğümüz tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönüşümde de odağımız sadece İzmir değil. Geleceğin Türkiye’sine ve dünyasına ilham veren bir vizyonla hareket ediyoruz. Paydaşlarımızla birlikte Rescon Expo Fuarı’nı da işte bu nedenle düzenliyoruz. Amacımız emlak, inşaat ve kentsel dönüşüm sektörlerinin geleceğin şehirlerine hizmet etmesine katkı sağlamak. Belki çok zor, belki çok iddialı, fakat bu dünyadaki yaşamımızı daim kılmak için sektörümüzle birlikte bu adımları kararlılıkla atmak zorundayız. Hiç kuşkunuz olmasın ki İzmir Büy&uum l;kşehir Belediyesi, sektörün bu yönde göstereceği iradeye, her daim sahip çıkacak ve kararlılıkla yanınızda yer alacak” dedi.

Rescon Expo'da neler var?
Rescon Expo’da, bireysel ve toplu konut projeleri, kamunun kentsel dönüşüm projeleri, gayrimenkul danışmanlığı, tiny house ve bungalov evler, çelik prefabrik konut ve ekipmanları, site ve devre mülkler, finans kuruluşları, sigorta ve ekspertiz hizmetleri ürün grupları yer alıyor.


Katılımcı firmalar ise konut, villa, rezidans ve toplu konut projeleri, emlak pazarlama kuruluşları ve arsa ofisleri, kooperatifler ve devre mülk şirketleri, ahşap ve çelik prefabrike konut üreticileri ve ithalatçıları, toplu konut ve kentsel dönüşüme müteahhitlik hizmeti veren firmalar, mimarlık ofisleri, mühendislik firmaları, yapı denetim firmaları, kamu kuruluşları, üniversiteler ve belediyelerden oluşuyor.

Binlerce kişi gezecek
Yerli ve yabancı yatırımcılar, konut, iş yeri satın almak veya kiralamak isteyenler, gayrimenkul yatırım uzmanı, danışmanı kişi ile kuruluşlar ve iş insanlarının ziyaret edeceği Rescon Expo’yu, dört gün boyunca binlerce kişinin gezmesi bekleniyor. Fuar kapsamında düzenlenecek forumlar, etkinlikler, söyleşiler de sektöre katkı sağlayacak. Ayrıca, dünya ticaret yollarının günümüze kadar birleşim noktası olan İzmir’de, alım heyetleri ve ikili görüşmelerle ortaya çıkacak iş birlikleri de sektörünün ve bağlı sektörlerin geliştirilmesi, dolayısıyla ülke ekonomisinin ve istihdamın desteklenmesine de katkı sağlayacak.


Fuarla ilgili daha kapsamlı bilgiye etkinlikprogramına https://www.resconexpo.com.tr adresinden ulaşılabilir.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Çözüm Okulları, Robotik Kodlama ile Geleceği Şekillendiriyor

Adıyaman ve Ağrı'da Hafif Şiddetli Depremler Meydana Geldi

BRISA'dan 5 Milyar TL'lik borçlanma hamlesi,

Altın ve Döviz Kurlarında Tarihi Zirve

MHP’li Uysal, Zirai Don Mağduru Çiftçilere Destek Sözü Verdi

Anamur Müftülüğünden Gönülleri Isıtan Yardım

ANTSO İftar Programında Başkan Tuna’dan Anlamlı Çağırı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Erdal Karan:‘’Otluca İçme Suyu Projesi İller Bankasında Onay Bekliyor’’

İşitme Cihazı Fiyatları 2025

Kaymakam Bilal Bozdemir’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Jandarmadan, Tarihi Eser Peşindeki 4 Şüpheliye Suçüstü

Aile Destek Programı ödemeleri Yeniden Başlatılacakmı?

Altındaki yükseliş sürüyor

Dolar ve Euro Ne Durumda?

Resmi Gazete Gündeminde Yönetmelik ve Tebliğler

"E-Türkiye" Tanıtımında Türkiye'ye Yanlış İmaj

Trendyol'da Erişim Sorunları: Kullanıcılar Platforma Girişte Zorluk Yaşıyor

İran Lideri Hamaney'den Trump'a Sert Yanıt: "Savaş Tek Taraflı Olmaz"

Başkan Deniz, Muhtarlar ve Meclis Üyeleri ile İftarda Buluştu

Anamur TSO, Gazetecilerle İftar Sofrasında Buluştu

Anamur Kaymakamlığı’ndan Makbule Çatak’a Destek Eli

İstiklal Marşı’nın 104. Yılı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

Kaymakam BOZDEMİR’ den 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü Mesajı

Atatepe Halk Kafe Yenilenerek Hizmete Açılıyor

Jandarmadan Aranan Suçlulara Darbe: Mersin’de 717 Kişi Yakalandı!

Jandarmadan Öğrencilere Siber Güvenlik Eğitimi

Bitcoin, Son Dört Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi

ABD ile Hamas Arasında Tarihi Görüşme

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Emekli Bayram İkramiyeleri 4.000 TL'ye Yükseltildi

Yükleniyor

Çözüm Okulları, Robotik Kodlama ile Geleceği Şekillendiriyor

Adıyaman ve Ağrı'da Hafif Şiddetli Depremler Meydana Geldi

BRISA'dan 5 Milyar TL'lik borçlanma hamlesi,

Altın ve Döviz Kurlarında Tarihi Zirve

MHP’li Uysal, Zirai Don Mağduru Çiftçilere Destek Sözü Verdi

ANTSO İftar Programında Başkan Tuna’dan Anlamlı Çağırı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Erdal Karan:‘’Otluca İçme Suyu Projesi İller Bankasında Onay Bekliyor’’

Kaymakam Bilal Bozdemir’den 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Jandarmadan, Tarihi Eser Peşindeki 4 Şüpheliye Suçüstü

Aile Destek Programı ödemeleri Yeniden Başlatılacakmı?

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

BOZYAZI’DA FUTBOL ŞÖLENİ! BELEDİYESPOR TARİHİ BİR MAÇA ÇIKIYOR

Mersin’de Büyük Heyecan: Carettalar İkinci Yarıya Galibiyetle Başlamak İstiyor

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

E-öğrenme trendleri aldı başını gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35