• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,45% 0,09
  • EURO

    43,76% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6651,81% 0,00

Tunç Soyer: “'İş Günleri' üreten ve alıcı arasındaki sis perdelerini kaldırıyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş.(İZFAŞ) ev sahipliğinde Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen 8'inci Uluslararası İ

GÜNCEL 1.09.2022 15:16:18 835
Tunç Soyer: “
Haberi Sesli Oku

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş.(İZFAŞ) ev sahipliğinde Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen 8'inci Uluslararası İzmir İş Günleri’nin açılışını yaptı.

“Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” temasıyla düzenlenen 8’inci İzmir İş Günleri'nin çevrimiçi olarak yapılan oturumuna Başkan Tunç Soyer Fuar İzmir'den katıldı.

Başkan Soyer'e; İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Ticaret Bakanlığı bürokratları da eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 8. İzmir İş Günleri'nde yaptığı konuşmasında, 91’inci İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte açılışını yapacakları Terra Madre Anadolu İzmir’in, İzmir Tarımı stratejisindeki önemine değinerek, “Dünyada yoksulluğun, gıda krizinin, ekolojik ve ekonomik krizlerin pençesine düşmüş tüm metropollere ilham kaynağı olmak ve onlardan ilham alabilmek üzere yola çıktık” ifadesini kullandı.

Soyer: “İş Günleri üreten ve alıcı arasındaki sis perdelerini kaldırıyor”

Başkan Tunç Soyer, bu yıl 91. İEF ile birlikte açılışını yapacakları Terra Madre Anadolu İzmir’in 2015 yılından bu yana İzmir Enternasyonal Fuarı’yla birlikte düzenlendikleri İzmir İş Günleri’ne özel bir anlam katacağını söyledi.

İzmir İş Günleri’nin tarım ticaretine ve tüm dünyada dirençli bir gıda tedarik zincirinin kurulmasına odaklandığını ifade eden Başkan Soyer, “Dünyanın farklı ülkelerinden iş insanları ile ülkemizdeki yatırımcılar arasındaki bağı güçlendiren İzmir İş Günleri, üreten ve alıcı arasındaki sis perdelerini kaldırıyor. Üretenin alıcıların beklentilerini, alıcıların ise üretenlerin potansiyelini aracısız olarak kavramasını sağlıyor.” dedi.

“İlham kaynağı olmak için yola çıktık”

Dünyada yaşanan iklim ve gıda krizine değinen Başkan Soyer, “Biz İzmir’in gelişimi için sosyal, ekolojik ve ekonomik demokrasinin iç içe geçtiği ve birbirini güçlendirdiği stratejiler uyguluyoruz. Bunların başında ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonu ile oluşturduğumuz İzmir Tarımı geliyor. Çünkü İzmir Tarımı, kuraklık ve yoksullukla aynı anda mücadele etmemizin aracı.” diye konuştu.

Dünyanın en büyük gıda buluşmalarından biri olan Terra Madre Fuarı’na İzmir’de ev sahipliği yapmalarının 'Başka Bir Tarım Mümkün'  vizyonlarının bir sonucu olduğunu belirten Başkan Soyer, “Yarın başlayacak Terra Madre Anadolu, sadece bir lezzet fuarı değil. İnsanın yaşamla olan ilişkisini yeniden tarif edeceğimiz, iklim krizi, enerji sorunu, yoksulluk, biyolojik çeşitliliğin kaybı ve savaşlar karşısında kalıcı çözümler ortaya koyacağımız bir ortak akıl hareketi.” ifadesini kullandı.

İzmir’de kırsal alandan İzmir Limanı’na kadar uzanan bir yerel kalkınma politikası uyguladıklarına ifade eden Başkan Soyer, “Tarım, turizm, hizmet, sanayi, ihracat ve enerji sektörlerimizi, öz değerlerimizi ortaya çıkaran ve üzerine katma değer eklenmesini sağlayan bir anlayışla destekliyoruz. Bunu yapmamızın nedeni İzmir’in ekonomik büyümesini güçlendirmek. Fakat ikinci bir nedenimiz daha var. Biz, dünyada yoksulluğun, gıda krizinin, ekolojik ve ekonomik krizlerin pençesine düşmüş tüm metropollere ilham kaynağı olmak ve onlardan ilham alabilmek üzere yola çıktık” dedi.

“Hayat yerelde akıyor”

Başkan Soyer insanlığın geleceğini teminat altına alması için doğru bildiği yanlışlarla yüzleşmek zorunda olduğunu ifade ederek, “Biz, hepimiz, dünya şehirleri, yaşamı dönüştürmek için tarihi bir dönüm noktasındayız. Bunu yapabilmenin yolu ise, ekonominin temel paradigmalarını cesaret ve kararlılıkla tartışmaya açmak. Biliyorum ki, İzmir’de, Jakarta’da, Bişkek’te, Meksiko’da, Roma’da, Santiago’da, Abu Dabi’de ve Bükreş’te. Adil ve ortak bir gelecek inşa etmemiz için gerekli yeni düşünceler çoğalmaya hızla devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Muş: “Yol gösterici olacağına inanıyorum”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iklim değişikliğinin tarım üretimi üzerindeki etkilerine değindi. Muş, “Dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeler ışığında İzmir İş Günleri'nin bu yıl ‘Tarım Ticareti: Dayanaklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri’ temasıyla gerçekleşmesi çok yerinde olmuştur. Sunulacak görüş ve değerlendirmelerin daha adil ve sürdürülebilir gıda arzını küresel ölçekte güvence altına almak için izlenebilecek politikalar bakımından yol gösterici olacağına inanıyorum” ifadesinde bulundu.

Vali Köşger: “İzmir her daim hareketli bir ticaret merkezi olmuştur”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmir’in her daim hareketli bir ticaret merkezi olduğuna değinerek, “İzmir'de 329 bin hektar tarım arazisi bulunuyor. Tüm Türkiye hatta dünyaya gıda tedariği sağlayan 149 bin aile bulunuyor. İzmir ülkemizde İstanbul'dan sonra en fazla ihracat yapılan ildir. İlimiz ithalatta Türkiye genelinde üçüncü sırada bulunuyor ” ifadelerini kullandı.

Dünyayı buluşturuyor

Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Kanat Abdrahmanov çevrimiçi olarak programa katıldı.

İklim krizi ve gıda güvenliğinin öne çıktığı konuşmalarda Türkiye ile işbirliği gündeme geldi. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batyr Taganowiç Atdayev, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticare Bakanı Peter Szijjarto, Endonezya Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Dr. Zulkifli Hasan, Birleşik Meksika Ekonomi Bakanı Tatiana Clouthier Carrillo, Moldova Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sergiu Gaibu, Katar Devleti Ticaret ve Sanayi Bakanı Sheikh Mohammed Bin Hamad Bin Qassim Al-Abdullah Al-Thani, Filistin Devleti Milli Ekonomi Bakanı Khaled Osaily, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Semed Beşirli, Şili Tarım Müsteşarı Jose Guajardo, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Devlet Sekreteri Manlio Di Stefano tarımsal ekonomi hakkında açıklamalarda bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Otomobil ve konut alımlarında cazip fiyat teklifleri ne anlama geliyor?

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Nevzat Çağlar,Veli Erdem ve Adil Ünal’dan Onurlandıran Ziyaret

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

Pulluda Doğa ile İç İçe Ücretsiz Mesire Keyfi Başladı

Pelvik Kontüzyon Nedir, Belirtileri, Tedavisi ve İyileşme Süreci​ Nasıldır?

Güneş Patlamaları yüzde 400 Arttı: Jeomanyetik Fırtına Riski Yükseliyor

Jordan Wood’un Senato Adaylığı, Susan Collins’a Karşı Mücadeleyi Kızıştırıyor

ABD’de Hava Alarmı: Şiddetli Fırtına ve Hortum Uyarıları Halkı Tedirgin Ediyor

Indus Sular Antlaşması: Artan Küresel İlgi ve Bölgesel Gerilimler

Anamur'da 23 Nisan Coşkusu: Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi​

Ünal AN Kitabını Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmamhatip Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Türkiye'de İş Dünyasını Sessizce Değiştiren Yeni Trend Sessiz İstifa

2035'te Parlayacak 10 Yenilikçi Kariyer

Mersin'de Jandarma 76 Sikke ve 4 Yüzük Ele Geçirildi​

Anamurda Damak Lezzetiniz için Albatros Kahvaltı Salonuna Davet Ediyoruz

DÜNYANIN ÇOCUKLARI MERSİN’DE EL ELE RENKLİ DANSLARINI SAHNELEDİ

Türk Çocukları Dünyanın Dört Bir Yanında Bayram Coşkusunu Yaşadı

TBMM'nin 105. Yılında 23 Nisan Coşkusu

Azerbaycan-Çin İlişkileri, Stratejik Ortaklık Düzeyine Yükseltildi

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor

Euro kuru, döviz piyasası, TCMB faiz politikası​

Dolar/TL 23 Nisan 2025'te 38,28 TL Seviyesinde

BIST 100 Endeksi Bugün Hafif Düşüşle

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Anamurda Böyle Kutlandı

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Kaymakam Bozdemir Makam Koltuğunu Minik Eylül’e Devretti

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Yükleniyor

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Anamurlu Hacı Adayları Kutsal Yolculuğa Hazır

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
11.Göztepe 30 10 10 10 9 40
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.