-
BIST 100
13198,84%-1,04
-
DOLAR
48,81% 0,05
-
EURO
55,85% -0,22
-
GRAM ALTIN
6810,90% -0,04
-
Ç. ALTIN
10825,77% 0,00
TÜGİS Dünya Gıda Güvenliği Günü'nde Tüketici Sağlığına Dikkat Çekti
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde bir kez daha güvenli gıda üretiminin önemine dikkat çekiyor
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde bir kez daha güvenli gıda üretiminin önemine dikkat çekiyor. Gıda güvenliği için küresel kabul görmüş standartların önemine vurgu yapan TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaan Sidar, “Tüketici sağlığı ön planda tutularak gıda güvenliği konusunda kollektif bir bakış açısıyla sağlıklı toplumların devamlılığı şarttır. Gıda sektöründe gıda güvenliği, ürünün toprakta yetiştiği süreden sofraya ulaştığı ana dek uzanan ve hem kapsamlı hem dikkat edilmesi gereken birçok aşamayla sağlanır” ifadelerini kullandı.
Yeni nesil aktif işveren sendikacılık anlayışıyla faaliyet gösteren TÜGİS, Birleşmiş Milletler Dünya Tarım Örgütü (FAO-DTÖ) tarafından ilan edilen 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde sağlıklı gıda tüketimine dikkat çekti. Kapsamlı kontrol süreçleriyle güvenli gıda imalatının öneminin altını çizen TÜGİS, paralel olarak gıda temelli risk unsurlarının bilimsel olarak incelenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Başkanı Kaan Sidar, “Tüketici sağlığı ön planda tutularak gıda güvenliği konusunda kollektif bir bakış açısıyla sağlıklı toplumların devamlılığı şarttır. Gıda sektöründe gıda güvenliği, ürünün toprakta yetiştiği süreden sofraya ulaştığı ana dek uzanan ve hem kapsamlı hem dikkat edilmesi gereken birçok aşamayla sağlanır” dedi. Gıda standartlarının, başta tüketici sağlığını koruma amacıyla oluşturulmuş bilimsel temelleri olan yasalar olduğunu aktaran Sidar, gıda üretimi, işleme, transfer ve satış süreçlerinde bu standartların sağlanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
“Gıda güvenliğinin arkasında birçok meslek grubunun emeği var”
Gıda üretiminde güvenlik standartlarının belirlenmesinde birçok farklı meslek grubunun emeği ve etkisi olduğunu belirten Sidar, “Toksikologlardan gıda kimyagerleri ve mikrobiyologlara, gıda ve ziraat mühendislerinden veteriner hekim ve tıp doktorlarına kadar birçok bilim temelli meslek dalından uzmanların bir arada çalışması ile gıda güvenliği standartları ortaya çıkmıştır. Bir gıdanın hangi mevsim koşullarında üretildiğinden satış sırasında hangi koşullarda muhafaza edildiğine kadar oluşturulmuş global bir harita var” dedi. Sidar, içeriği Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından belirlenen Codex Alimentarius standartlarının, gıda üreticilerinin yanı sıra gıda ihracatçıları açısından da önemli bir rehber olduğunun altını çizdi.
Geleceğin gıdası sürdürülebilirliğe bağlı
TÜGİS Başkanı Sidar, gıda güvenliğinin sadece üretim ve tüketim süreçlerini değil, aynı zamanda gıdanın sürdürülebilirliğini de kapsadığını belirtti. Sidar, “Gıda demek, tüm canlıların hayatta kalabilmeleri adına ihtiyaç duydukları temel gereksinimleri demek. Bu noktada, dün ve bugün olduğu gibi, gelecekte de tüketime uygun gıdaların olmasını sağlamak durumundayız. İklim değişikliği, nüfus artışı, küreselleşme gibi konular, gıda güvenliğinin önemini ortaya çıkarıyor. Gıdanın güvenliğini sağlamak aynı zamanda sürdürülebilirliğini sağlamak anlamına geliyor“ dedi. Daha önce deprem bölgesinde gıda güvenliğine dikkat çektiklerini hatırlatan Sidar, pandemi ve doğal afet süreçlerinin ardından sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşabilmenin önem kazandığını vurguladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
MÜFTÜ FİDAN, GÜVERCİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜNDE NİKÂH KIYDI
Yalı ve Temel Ailelerinin Mutlu Günü: Betül ile Batuhan Dünyaevine Girdi
ANAMUR’DA MÜFTÜLERE VEDA
Çetin Mutlu, YENİ Parti Anamur İlçe Başkanlığı Adaylığını Açıkladı
Muhtarlar 112 Acil Çağrı Merkezi Bilgilendirildi
Okul Servis Araçlarına Yönelik Denetim Gerçekleştirildi
Anamur’dan Atanan Yeni Müftülerden Kaymakam Duru’ya Ziyaret
ANAMUR ADLİYESİNDE ÜST DÜZEY GÜVENLİK VE ADALET ZİRVESİ: TUĞGENERAL ŞİNASİ GÜÇLÜ'DEN İADEİ ZİYARET
Anamur Belediyesi ile Kardeşkent Bingen Belediyesinden Çevre Koruma İçin Harekete Geçiyor
Anamur Semaları Yeşilay Yamaç Paraşütü İle Renklenecek
Cami Isıtma Sistemlerinde Ekonomik ve Konforlu Çözüm
Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
Dereköy 1. Yörük Festivali Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti
Anamur’da Yeni Eğitim Yılı Açıklaması: "Kamusal Eğitimi Yeniden İnşa Edeceğiz"
Güneydoğu Basını Adıyaman’da Buluşuyor
Mersin Müftü Deresi İçin 26 Üniversiteden 40 Genç Peyzaj Mimarı Adayı Bir Araya Geldi
Asırlık Gelenekler 1. Dereköy Yörük Festivali İle Yeniden Canlanıyor
Anamur’da Eğitim Güvenliği Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Masaya Yatırıldı
BOZYAZIDA EĞİTİM VEREN OKULLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
Promosyon Çanta Nedir? Firmalar İçin En Etkili Promosyon Çanta Modelleri
ANTSO Başkanı Tuna: ‘Yarım Kalan Projelerimizi Tamamlamak İstiyoruz’
Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: Odakta "Makul Sürede Adalet" Var
Tuna’dan Girne Gemi Faciası İle İlgili Çarpıcı Detay
Geleceğe Yatırımın Paradoksu: Kulüplerin Genç Oyuncu Takıntısı ve Deneyimin Taktiksel Boyutu
ANAMUR KAYMAKAMI KEMAL DURU'DAN DOĞU AKDENİZ'DEKİ GEMİ KAZASI SONRASI BAŞSAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
FATMA VE BEKİR'İN DÜĞÜNLERİ 30 AĞUSTOS ZAFERİ İLE BÜTÜNLEŞTİ
Başkan Ahmet Özdemir’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
MİGDER'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması
Kaymakam KEMAL DURU’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
KADES BUTONU CAN KURTARDI, SALDIRGANIN EV HAPSİ KARARINA BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ!
Yükleniyor

