• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

TSKB'nin Aktif Büyüklüğü Yılın İlk Çeyreğinde 112,8 Milyar TL Oldu

TSKB, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Banka'nın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 112,8 milyar TL oldu. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, yaptığı değerlendirmede

EKONOMİ 3.05.2023 16:16:50 1176
TSKB'nin Aktif Büyüklüğü Yılın İlk Çeyreğinde 112,8 Milyar TL Oldu
Haberi Sesli Oku

TSKB, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Banka'nın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 112,8 milyar TL oldu. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, yaptığı değerlendirmede, “2023 yılının başında ülkemizi derinden etkileyen deprem ve sel felaketleriyle sarsıldık. TSKB olarak iştiraklerimizle birlikte derhal tüm imkânlarımızı seferber ederek başlattığımız yardım çalışmalarımızı sürdürürken bölgenin sürdürülebilir bir kalkınma modeliyle yeniden ayağa kalkması için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz. Cumhuriyet döneminin kalkınma yolculuğunda pek çok önemli kilometre taşında katkısı olan 73 yıllık bir kurumuz. Yeni yüz yılda, ülkemizin ve dünyanın sürdürülebilir geleceği için çok daha güçlü katkılar sağlama vizyonuyla ilerliyoruz.  Hedeflerimiz doğrultusunda 2023 yılının Nisan ayında Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığımız öncülüğünde Alman Kalkınma Bankası’ndan 100 milyon Euro tutarında ‘İklim Finansmanı Kredisi’ ve aynı paket kapsamında 10 milyon Euro tutarında hibe katkısı temin ettik. %91 seviyesinde gerçekleşen SKA bağlantılı kredi portföy oranımızı korumayı ise ortak geleceğimiz için en önemli hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm faaliyet kollarımız, sermaye öğelerimiz, iştiraklerimiz ve paydaşlarımızla güçlü bir değer zinciri oluşturarak etkili adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. TSKB’nin toplam aktif büyüklüğü 2023 yılının ilk çeyreğinde 112,8 milyar TL olurken, toplam kredi portföyü %1,5 kurdan arındırılmış büyüme ile 84 milyar TL’ye ulaştı. İlk üç ayda ağırlıklı iklim finansmanı ve SKA odaklı farklı sektörlerdeki yatırımların finansmanına destek olmaya devam eden Banka’nın, yatırım bankacılığı ve danışmanlık faaliyetlerinden elde ettiği komisyon gelirleri yıllık %102 artış ile bankacılık gelirlerini destekledi. 2023 yılının ilk üç ayında 1,8 milyar TL tutarında karşılık ve vergi öncesi kar elde eden TSKB’nin, aynı dönemde net dönem karı 1,4 milyar TL oldu. Banka’nın özkaynak karlılık oranı ise %42 olarak gerçekleşti.

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç: “Depremden etkilenen bölgelerimizin kısa ve orta vadede yeniden kalkınmasına yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” 

TSKB’nin ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ilimizde yarattığı tahribatla hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek izler bırakan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı tekrar rahmetle anıyor, bu zor günleri birlik ve dayanışma ruhu içerisinde aşacağımıza yürekten inanıyoruz. TSKB olarak bu doğrultuda iştiraklerimizle birlikte tüm imkanlarımızı seferber ederek yürüttüğümüz desteklere devam edeceğiz” dedi. 

Kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında uzun yıllardır yürüttükleri projelerde de deprem bölgesine odaklanacaklarını belirten Bilgiç, şöyle devam etti: “Bu illerimiz, üretimde, yenilenebilir enerji kurulu gücünde, istihdamda ve ihracatımızda önemli bir payı teşkil ediyor. Bölgede depremden etkilenmiş olan müşterilerimize ilk günden itibaren tüm olanaklarımızla destek olmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Kalkınma bankacılığı misyonumuzdan ve sürdürülebilirliği merkeze koyduğumuz iş modelimizden aldığımız sorumlulukla, uluslararası kalkınma finansmanı kurumları ile hem deprem bölgesinde hem de ülke genelinde afetlere karşı kalıcı çözümler için temaslarımızı artırdık.  Bu bölgelerimizin kısa ve orta vadede yeniden kalkınmasına ve ülkemizin iyileşme sürecine yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” 

“Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine somut katkı sağlayan yatırımları desteklemeye devam ediyoruz.”

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine somut katkı sağlayan yatırımları desteklemeye devam ettiklerini belirten Bilgiç, “Yeşil ve kapsayıcı kalkınma yönündeki pozitif etkilerimizi sürekli artırıyoruz. 2030 yılına kadar 8 milyar ABD Doları SKA bağlantılı kredi kullandırım hedefimiz çerçevesinde, 2021 yılından bu yana toplam 2,5 milyar ABD Doları'nı aşan tutarda yeni finansman sağladık. Yeni kredilerimizle beraber beklentilerimizle uyumlu şekilde yılbaşından bugüne kredi portföyümüzü kurdan arındırılmış bazda %1,5 seviyesinde büyüttük. SKA bağlantılı kredilerimizin toplam portföyümüzdeki oranını ise Mart sonu itibarıyla %91 seviyesinde korurken iklim ve çevre bağlantılı SKA’lara katkı sağlayan kredilerin oranını ise %62 seviyesine yükselttik. Mevcut likiditemiz ve sağlayacağımız yeni kaynaklarla önümüzdeki dönemde de Türkiye’deki şirketlerin çevresel ve sosyal kalkınma merkezli yatırımlarını desteklemeyi sürdüreceğiz.”

“Nisan ayında Alman Kalkınma Bankası ile 100 milyon Euro tutarında ‘İklim Finansmanı Kredisi’ anlaşmasına imza attık” 

TSKB’nin 2023’in ilk çeyreğine yönelik değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç: “Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşması ve Paris İklim Anlaşması kapsamındaki uluslararası taahhütlerini yerine getirebilmesi yönünde Türkiye Cumhuriyeti ve Alman Kalkınma Bankası’nın (KfW) da aralarında bulunduğu kalkınma ortakları arasında 2022 yılında imzalanan mutabakat çerçevesindeki ilk işlemi Nisan ayı içinde gerçekleştirdik. KfW ile imzalanan 100 milyon Euro tutarında ‘İklim Finansmanı Kredisi’ ile Türkiye’de iklim odağındaki yenilenebilir enerji, enerji depolama sistemleri, enerji verimliliği, elektrikli araçlar ve iklim teknolojisi yatırımlarına finansman sağlayacağız. Bu fona ek olarak, Uluslararası İklim Girişimi’nden aldığımız 10 milyon Euro tutarındaki hibe ile de yenilikçilik odağıyla ayrışan yatırım projelerini destekleyeceğiz.”

“Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında sürdürülebilir bir gelecek için çok daha etkili katkılar sunacağız”

Cumhuriyetin 100. yılının daha iyi bir gelecek için hepimize ilham verdiğinin altını çizen Murat Bilgiç sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet döneminin kalkınma yolculuğunda pek çok önemli kilometre taşında katkısı olan 73 yıllık bir kurumuz. Yeni yüz yılda, ülkemizin ve dünyanın sürdürülebilir geleceği için çok daha güçlü katkılar sağlama vizyonuyla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm faaliyet kollarımız, sermaye öğelerimiz, iştiraklerimiz ve paydaşlarımızla güçlü bir değer zinciri oluşturarak etkili adımlar atmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Başkan Deniz'den Gazeteciler Günü Mesajı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

Demokrat Parti Anamur Teşkilatından Gazetemize Anlamlı Ziyaret

AGC’den 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Mersin'de Dev DEAŞ Operasyonu: Finans Kaynaklarına Ağır Darbe!

Kaymakam Kemal Duru’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Premier Lig’de Şampiyonluk Ateşi: Arsenal Geri Döndü, City Takıldı!

ANTSO’dan Basın Emekçilerine Anlamlı Jest

Piyasalar Haftayı Nasıl Kapatıyor? BIST, Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum

Altın Fiyatlarında Beklenmedik Geri Çekilmenin Nedeni Piyasa Dalgalanması mı?

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

ATM'lerde Parayı Çektikten Sonra Mutlaka O Tuşa Basın

Küresel Siyasi Tansiyon Altını Diri Tutmaya Çalışıyor: Piyasada Son Durum

Jandarma’dan Mersinli Gençlere Siber Güvenlik Kalkanı

Belen Geçidinde Alevli Gece: Sürücü Son Anda Kurtarıldı!

Tarsus’ta Korkunç Kaza: Motosikletli Genç Kamyonun Altında Kaldı

Yurtdışında Üniversite Okumak İçin Akademik Başarıyı Artırma Yöntemleri

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMED’den Anamur Ekspres’e Anlamlı Ziyaret

Mersin Jandarmadan Büyük Operasyon Binlerce Patlayıcı Kaçak Malzeme Ele Geçirildi!

Mersin’in Gururu Büyükşehir ve MESKİ: Kurtuluş Kupası’nda Şampiyonluk Geldi!

Müjde: Kredi Faiz Oranları Yüzde 20’ye Geriledi!

Anamur ve Bozyazı’da Muz İthalatında Ek Vergi Yerli Üreticiye Nefes Aldırdı

Emeklilerin Kaderini Belirleyecek Yıl Sonu TEFE-TÜFE Tablosu Netleşti

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

Altında Bir Dönem Kapandı O Yöntem, 81 İlde Yasaklandı

Torosların Karı Üreticinin Yüzü Gülüyor

Anamur’da Hatalı Park Kaosu: Belediye Otobüsü Mahsur Kaldı, Trafik Felç Oldu!

Eminol Grup Profesyonel Yöneticilik Ile Ankara Profesyonel Site Yönetimi Neden Tercih Ediliyor?

Yükleniyor

Demokrat Parti Anamur Teşkilatından Gazetemize Anlamlı Ziyaret

AGC’den 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Mersin'de Dev DEAŞ Operasyonu: Finans Kaynaklarına Ağır Darbe!

Kaymakam Kemal Duru’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

ANTSO’dan Basın Emekçilerine Anlamlı Jest

Jandarma’dan Mersinli Gençlere Siber Güvenlik Kalkanı

Belen Geçidinde Alevli Gece: Sürücü Son Anda Kurtarıldı!

Polis, Savcı veya Asker Para İstemez!

ANAMUR’DA ÇEVREYİ KİRLETENLERE AĞIR YAPTIRIM: “BU KİRLETME HIZINA YETİŞİLEMEZ!”

Bozyazı’da Korkutan Araç Yangınları: Gece Yarısı İki Araç Alev Aldı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.