Tarih: 23.06.2024 12:08

TSK, Anamur-Kıbrıs Arasında Gidip Gelen Feribotları Satın Aldı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından iç hatların kapatılması sebebiyle satılığa çıkarılan üç katamaran tipi feribotu satın aldı. Satın alınan feribotlar Kaptan Paşa, Seydi Ali Reis I ve Oruç Reis V olarak biliniyor ve her biri 350 yolcu kapasiteli.
 Feribotların İsimleri Değiştirildi 
Savunma odaklı Mildefin’de yer alan habere göre, TSK tarafından satın alınan feribotların isimleri TCG MUĞLA, TCG MERSİN ve TCG GAZİMAĞUSA olarak değiştirildi. Gemilerin Akdeniz bölgesinde hizmet vereceği ve Türk Deniz Kuvvetleri’nin hızlı nakliye gemisi olarak kullanılacağı tahmin ediliyor. 
Feribotlar Anamur Kıbrıs Arasında Sefer Yapabiliyor
1997 yılında Norveç’te inşa edilen feribotlar, 35 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 1.96 metre drafta sahip. Saatte 32 knot (60 km) hıza çıkabilen feribotların seyir menzili ise 216 kilometre. Mevcut halleriyle bile Anamur ile Kıbrıs arasında gidip gelebiliyorlar.
Bakıma Alındılar
Feribotlar şu anda İzmir Tersanesi Komutanlığı’na bağlı Alaybey Tersanesi’nde bakım ve tadilat işlemleri için bulunuyor. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından, feribotların Türk Deniz Kuvvetleri’nin kullanımına hazır hale getirileceği belirtiliyor. TSK, her feribot için kadrolar da oluşturdu. Her feribotta bir gemi komutanı olarak bir subay, dört astsubay, üç uzman erbaş ve 8 sözleşmeli erbaş veya er görev alacak şekilde düzenlemeler yapıldı. Bu feribotların satın alınması ve yeniden yapılandırılması, TSK’nın Akdeniz bölgesinde hareket kabiliyetini artırmayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —