-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Trump, İran'a Askeri Müdahaleyi Erteledi: 2 Haftalık Müzakere Süreci Başladı
Trump, İran’a yönelik askeri harekâtı geçici olarak durdurdu. 2 haftalık diplomasi süreci başladı. ABD, İsrail-İran krizine doğrudan katılımı değerlendiriyor.
Trump, İran’a yönelik askeri harekâtı geçici olarak durdurdu. 2 haftalık diplomasi süreci başladı. ABD, İsrail-İran krizine doğrudan katılımı değerlendiriyor. ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik planlanan doğrudan askeri harekâtı erteleme kararı aldı. Bu kritik karar, Washington’da ve dünya genelinde geniş yankı uyandırdı. Trump, İran’a iki haftalık bir müzakere süresi tanıyarak diplomasiye kapı araladı. Kararın perde arkasında, İsrail ile İran arasında giderek tırmanan kriz ve bölgedeki istikrarsızlığın daha da derinleşmesini önleme çabası olduğu belirtiliyor.
Trump’ın bu adımı, ABD’nin İsrail-İran çatışmasına doğrudan katılıp katılmayacağı yönündeki tartışmaları da alevlendirdi. Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri, Beyaz Saray’da yapılan kritik toplantıların ardından, askeri müdahalenin şimdilik rafa kaldırıldığını ancak tüm senaryoların masada olduğunu vurguladı.
İsrail ise, İran'ın nükleer faaliyetlerini ve bölgedeki milis güçlerine verdiği desteği gerekçe göstererek, uluslararası toplumdan daha sert adımlar atılmasını istiyor. Tel Aviv yönetimi, ABD'nin desteği olmadan da operasyonlara devam edebileceğini duyurdu. Bu açıklamalar, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti.
İran kanadı ise, Trump’ın açıklamasını "geçici bir manevra" olarak değerlendiriyor. Tahran yönetimi, müzakereye açık olduklarını belirtti ancak ülkenin ulusal çıkarlarından taviz vermeyeceklerini vurguladı. İran Dışişleri Bakanlığı, diplomatik yolların denenmesinden yana olduklarını açıklarken, bölgesel güvenlik için "tek taraflı baskıların değil, diyalogun" esas alınması gerektiğini ifade etti. Gözler şimdi, önümüzdeki iki hafta içinde yapılacak diplomatik temaslara çevrildi. ABD’nin nihai kararı, yalnızca Orta Doğu’daki dengeleri değil, küresel güvenlik ortamını da derinden etkileyebilir.
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

