Tarih: 09.12.2022 14:49

Sakarya'da ″yerel hayvanları koruma görevlisi″ eğitimi verildi

Facebook Twitter Linked-in

Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) düzenlenen eğitime Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Sakarya Veteriner Hekimleri Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinde görevli veteriner hekimler katılarak, eğitim verdi. Eğitime 14 kişi katılım sağladı.

Eğitimde hayvan hakları, hayvan davranışları, hayvan bakımı ve beslenmesi, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması ile sahiplenilmesi konularında genel bilgiler paylaşıldı. 

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Avukat Zeynep Özder, “Büyükşehir Belediyemizle hayvan hakları için yaptığımız çalışmalar neticesinde yerel hayvan koruma gönüllülüğü eğitiminin açılması bizler çok mutlu etti.' dedi.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda gönüllü bireylerle ortaklaşa çalışmaların yapılmasını planladıkladıklarını belirten Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Serra Karadeniz ise 'Hem hayvanlarımızın huzuru hem de insanlarımızın huzuru için sokak hayvanlarımızı düşünerek güzel adımlar atacağız.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —