-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,27% 0,05
-
GRAM ALTIN
6466,16% 3,53
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Torbalı Belediyesi afetzedelere kucak açtı
Torbalı Belediyesi, afet nedeniyle kentlerini terk edip, Torbalı’ya yerleşen ya da buradaki yakınlarının yanında kalan afetzedelere kucak açtı. Torbalı’ya gelen yaklaşık bin 200 afetzedenin neredeyse tamamına Torbalı Belediyesi dokundu.
Torbalı Belediyesi, afet nedeniyle kentlerini terk edip, Torbalı’ya yerleşen ya da buradaki yakınlarının yanında kalan afetzedelere kucak açtı. Torbalı’ya gelen yaklaşık bin 200 afetzedenin neredeyse tamamına Torbalı Belediyesi dokundu.
Türkiye 6 Şubat’ta, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle asrın felaketini yaşadı. Afetin meydana geldiği andan itibaren seferberlik ilan eden Torbalı Belediyesi, kurumlarla tek yürek oldu ve yaraların sarılması için çalışmaya başladı. Afetzedeler için hem afet bölgesinde hem de ilçe genelinde çalışan Torbalı Belediyesi, ilçe sakinlerinin de destekleriyle yaraları sarmaya çalışıyor. Bu kapsamda Afet Yardım Toplama Merkezi kuran Torbalı Belediyesi, buraya yapılan destekler ve belediyenin doğrudan temin ettiği insani yardım malzemelerini afet bölgesine yolluyor. Öte yandan Torbalı Belediyesi, afet nedeniyle kentlerini terk edip, Torbalı’ya yerleşen ya da buradaki yakınlarının yanında kalan afetzedelere de kucak açtı. Torbalı’ya gelen yaklaşık bin 200’ü aşkın afetzedenin neredeyse tamamına Torbalı Belediyesi dokundu.
AFET YARDIM MERKEZİ KİMSEYİ ELİ BOŞ GÖNDERMİYOR
Bugüne kadar yaklaşık 15 aileyi evlere yerleştiren Torbalı Belediyesi, depremzedelere başta gıda paketi olmak üzere, kıyafet, battaniye, ev araç gereci, hijyen malzemeleri desteği de sağlıyor. Süreci en başından bu yana büyük hassasiyetle takip eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in talimatıyla Torbalı Belediyesi Afet Yardım Toplama Merkezi’ne başvuran hiçbir afetzede geri çevrilmezken, belediye ekipleri afetzedelerin adreslerine kadar ihtiyaçları ulaştırarak, belediyenin sıcak elini onlara ulaştırıyor
BAŞKAN TEKİN, YARALARI DAYANIŞMAYLA SARACAĞIZ
Geçtiğimiz hafta afet bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmek, sahadaki çalışmaları incelemek ve belediye olarak daha ne yapabileceklerini gözlemleyebilmek adına Hatay’a gittiklerin ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı’da depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için tüm ayrıntıların düşünüldüğünü ifade ederek son durumla ilgili bilgi verdi. İlk günden bu yana Torbalı Belediyesi olarak afetzedelere kucak açtıklarını belirten Başkan Tekin, “AFAD, Torbalı Kaymakamlığı ve İzmir Valiliğiyle koordineli olarak çalışıyoruz. Yardım tırlarımız bölgeye ulaşmaya devam ediyor. Ayrıca bir ekibimiz geri hizmette AFAD ve benzer kurumlara yardımcı olmak için Hatay’da görev yapıyor. Bu süreçte Torbalı’ya gelen afetzedeler oldu. Onların da eksiklerin giderilmesi için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Yardım Merkezimiz bir nevi sosyal market görevi de görüyor. Burada depremzede kardeşlerimiz, ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri her şeyi alabiliyorlar. Yaraları hep birlikte, dayanışma içerisinde saracağız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

