• BIST 100

    9508,6%2,51
  • DOLAR

    37,90% -0,18
  • EURO

    42,21% 1,43
  • GRAM ALTIN

    3811,26% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6214,21% 0,85

Tekirova halkı 37 yıl sonra tapularına kavuştu

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların 37 yıllık tapu hasreti sona erdi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 37 yıl sonra hak sahiplerine düzenlenen törenle tapularını dağıttı.

GÜNCEL 27.02.2023 11:31:41 790
Tekirova halkı 37 yıl sonra tapularına kavuştu
Haberi Sesli Oku

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların 37 yıllık tapu hasreti sona erdi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 37 yıl sonra hak sahiplerine düzenlenen törenle tapularını dağıttı.

Kemer Belediyesi tarafından Tekirova Cumhuriyet Meydanı’nda tapu dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu’nun yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül, Baki Yalın ve Gülsüm Bal, Belediye Meclis üyeleri Mustafa Bilici, Ferhan Fidan, Recep Yılmaz, Belediye Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış, Belediye Çamyuva Mahalle Sorumlusu Özgür Şahin, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Tekirovamızın tapu sorununun çözümü için uzun bir yol kat ettiklerini söyledi.

TEKİROVA’YA İKİ KAT VE İKİ BAĞIMSIZ BÖLÜM

Tapu işlemlerini çözmek için önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gittiklerini ve 1/1000’lik planlarına olan itirazları değerlendirdiklerine işaret eden Başkan Topaloğlu, “Yapılan itirazlar haklıydı. Çünkü Beldibi, Göynük, Kemer ve Çamyuva mahallelerinde 2 kat ve 2 bağımsız bölüm vardı. Ama Tekirova’da 2 kat ve tek bağımsız bölüm olarak plana işlenmiş. Bu konuyu Bakan Bey’le görüştük ve kendisi de bize hak verdi. Süreç uzun sürüyor ve bu itirazlar kabul edildi. Sonuçta Tekirova mahallemizde de 2 kat 2 bağımsız bölüm oldu.” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Tapu sürecini hızlandırmak için devlet dairelerinde olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarına değinen Başkan Topaloğlu, uzun süre gece gündüz çalışan Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Bal ve Belediye Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış’a ayrıca teşekkür ettiğini dile getirdi.

37 YIL SONRA BİZE NASİP OLDU

Tekirova’da ilk imar planının 1986’da İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, şunları kaydetti:

“1986 yılındaki çalışma sonrası burada bir uygulama yapılmamış. 37 yıl önce yapılan uygulamayı tamamlamak bize nasip oldu. İmar planlarının her safhasında bize destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, danışmanları ve bakanlık çalışanları, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğüne, Kemer Tapu Müdürlüğü’ne ve diğer tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Tüm Tekirova halkımıza tapuları hayırlı ve uğurlu olsun.”

Başkan Topaloğlu, Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkisindeki tapu işlemleri ile ilgili de encümenden geçtikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceklerini ve kısa sürede tamamlanacağını aktardı.

BELDİBİ DE TAPUSUNA KAVUŞACAK

İmar geçmeyen tek yerin Beldibi Mahallesi olduğuna değinen Topaloğlu, orada da imar konusunda birinci bölgeyi bitirdiklerini ve ikinci bölge için uğraştıklarını kaydetti.

TEKİROVA KAPALI PAZAR YERİNİ İHALE EDECEĞİZ

Başkan Topaloğlu, Tekirova Mahallesi’nde de kapalı pazar yerinin hazır olduğuna vurgu yaparak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ayarlanan 2,5 dönümlük yerin hazır olduğunu ve Göynük kapalı pazar yerinin ihalesinin ardından, Tekirova Kapalı Pazar Yeri’nin ihalesini de kısa bir süre içerisinde gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

BİR BELEDİYE KAFESİ DE TEKİROVA’YA GELİYOR

Phaselis Prenses Otel’in yanında belediyeye ait bir kafe olduğunu hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Burayı daha önce bir şirket ihaleyle aldı ancak çalıştırmadığı için sözleşmeyi iptal ettik. Burayı Kemer ve Göynük’te olduğu gibi çalışır hale getireceğiz belediye olarak biz işleteceğiz. Yapılacak olan bu kafede Tekirova halkına hizmet vereceğiz.” diye konuştu.

Belediye Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış ise Tekirova’daki tapu sorununun çözülmesinde emeği geçen başta Başkan Topaloğlu olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirterek, tapularını alan vatandaşların Kemer Belediyesi Emlak Servisine beyanlarını vermeleri gerektiğini aksi halde cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

NECATİ TOPALOĞLU’NA NASİP OLDU

Vatandaşlardan Murat Solmaz, tapu sorunu için kendisinin 15 yıl çalıştığını ve 50 sefer Antalya’ya Tarım İl Müdürlüğü’ne gittiğini ifade ederek, “Daha önceki Tekirova Belediye Başkanı bu işi buraya koydu. Allah da ona değil Necati Topaloğlu’na nasip etti. Benim elimde olan bir şey değildi, biz çaba harcadık. Yüz bin ordu mu kaybedip aldık bunu? 3-5 tane devlet dairesinde geçecek bir olaydı. Sen takoz koyup sıkı sıkı bağlarsan böyle olur. Sonuçta Çözmek Necati Topaloğlu’na nasip oldu. Teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Tapularını alan vatandaşlardan Teoman Kara da yıllardır bekledikleri tapularına kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, “Tekirova’nın kanayan yarasıydı. 37 yıl sonra tapularımıza kavuştuk. Hayallerimiz gerçek oldu. Emeği geçen başta Başkan Necati Topaloğlu ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Vatandaşlardan Ümmü Deveci de tapularını almaya yardımcı olan Başkan Topaloğlu ve ekibine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Ümmü Demirtaş da yılladır bekledikleri sorunun nihayet çözüldüğünü ve çok sevinçli olduklarını aktardı.

Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrası vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kütüphane Haftası Anamurda “Üreten Kütüphaneler” Teması ile Kutlandı

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması Heyecanı Başlıyor

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Telegram Futbol Gupları

Berkant’ın İçinde Fark Ettiği Şimdiki Evren

Gölgedeki Kalp: Sessiz Bir Aşkın Sırrı

Jandarma Anamur ve Çamlıyayla’da 56 Litre Sahte İçki Ele Geçirdi

18 Yıla Mahkum Firariye JASATtan Nefes Kesen Operasyon

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Kaçak Kazı Yapan Şahıs Jandarma Tarafından Suçüstü Yakalandı

Anamurda Kayıp Ruhlar Ormanı Efsanesi

Atik’ten Acı Haber: Cansız Bedeni Ormanlık Alanda Bulundu

Türk Doktor Mehmet Öz, ABD'nin (CMS) Direktörü Olarak Onaylandı

Trup’ın Müdalalesi Sonrası Finans Piyasalarında Güncel Durum

Anamur’da Günübirlik Piknik Alanı Hizmete Açıldı

Arıcılara GES Projesine Karşı, ‘Kovanlarınızı Yaylaya Koyun’ Çağırısı

Genç Oyuncu Kubilay Aka’nın Sosyal Medyada Yükselişi Dikkat Çekiyor

Berna Laçin'in Sosyal Medya Paylaşımları Gündem Yarattı

Gazze'de Un Krizi Gaza Etiketi Küresel Dikkat Çekiyor​

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

Loadcell (Yük Hücresi) Nedir? Çalışma Prensibi ve Kullanım Alanları

Anamur Kadın Girişim, El Emeği Ürünler, Sosyal Dayanışma

Anonim Türküler, Halkın Duygularını Yansıtan Ezgiler

Uzmanından Kalp Krizinden Korunmak İçin 7 Altın Öneri

Çin 100 Milyon Dereceyi Aşan Yapay Güneş Yaptı

Sanat Dünyamızda 2025'te Yaşanan Acı Kayıplar​

Yükleniyor

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Jandarma Anamur ve Çamlıyayla’da 56 Litre Sahte İçki Ele Geçirdi

18 Yıla Mahkum Firariye JASATtan Nefes Kesen Operasyon

Jandarmadan Kaçak Sigara Operasyonu

Kaçak Kazı Yapan Şahıs Jandarma Tarafından Suçüstü Yakalandı

Atik’ten Acı Haber: Cansız Bedeni Ormanlık Alanda Bulundu

Anamur’da Günübirlik Piknik Alanı Hizmete Açıldı

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Berna Laçin'in Sosyal Medya Paylaşımları Gündem Yarattı

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.