Tarih: 31.10.2022 07:43

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Özgür, Afyonkarahisar'ın muhtarlarıyla buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Dernekte düzenlenen buluşmada konuşan Özgür, 'Nasıl ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de en çekirdek yapısı muhtarlık müessesesidir. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktadır.' dedi.

Özgür, güçlü bir devlet olmanın birinci şartının devlet kurumundaki her bir paydaşın aynı heves ile işine sarılması olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'İçinde bulunduğumuz zaman da bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz şanlı devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin de bir parçası olan muhtarlarımız devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır.' 

'Afyonkarahisar ile bağımız hiç kopmadı, kopmayacak'

Muhtarların taleplerini dinleyen Özgür, Afyonkarahisar’la bağını hiç kesmediğini belirterek, görev yaptığı yerlerde de Türkiye ve Afyonkarahisar’a faydalı olmaya çalıştığını dile getirdi. Özgür, Ankara'da tüm muhtarlara ve Afyonkarahisarlı hemşerilerine kapısının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.

'Muhtarlık zaman kavramı olmayan, samimiyetle yapılması gereken bir görev'

Özgür'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, 'Muhtarlık bir kamu görevidir. Zaman kavramı olmayan gerçek anlamda hizmet etmeyi gerektiren samimiyetle ve severek yapılması gereken bir görevdir. Muhtar malumdur her mahallenin ağabeyi, ablasıdır.' diye konuştu.

Uygur, muhtarların vatandaşların sorunlarını iletmede köprü görevi gördüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Muhtar olarak seçilen kişiler kendilerini sadece ve sadece seçildikleri köy ya da mahallenin hizmetine adayan kişilerdir. Hastası, ihtiyaç sahibi, engellisi olmak üzere farklı ihtiyaçlarda insanların hizmetinin görülmesi gerekiyor. Muhtar deyip geçmeyin gerçekten köprü görevini görüyoruz. Bu köprünün sağlam kurulması gerekiyor. Afyonkarahisar il merkezimizde 58 mahalle muhtarımız var. Köylerde 22, beldelerde 51 olmak üzere il merkezine bağlı toplam 131 muhtarımız görev yapıyor. 131 muhtarımızda derneğimize üye.' 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —