-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Suwen 2022’de e-ticarette büyümeye devam etti
Türkiye’nin en hızlı büyüyen kadın iç giyim perakende markası Suwen 2022 yılında yurt içi ve yurt dışında mağaza ağını genişletmeye devam ederken e-ticaret satış kanalında da büyümesini sürdürdü. Suwen’in e-ticaret satış k
Türkiye’nin en hızlı büyüyen kadın iç giyim perakende markası Suwen 2022 yılında yurt içi ve yurt dışında mağaza ağını genişletmeye devam ederken e-ticaret satış kanalında da büyümesini sürdürdü. Suwen’in e-ticaret satış kanallarını 2022’de 16,5 milyon kişi ziyaret etti, 900 binin üzerinde ürün satışı gerçekleşti.
Kadın iç giyim, ev giyim ve plaj giyim (KİEP) sektöründe bin 500’e yakın ürün çeşidiyle her tarza, her bedene ve her yaşa hitap eden Suwen 2022 yılında yaptığı atılımlarla e-ticaret satış kanalında da büyümesini sürdürdü.
E-ticaret cirosu geçen yıla göre yüzde 100 artarken, satış adedinde yüzde 22 artış gerçekleşti. Suwen’in tüm satış kanalları içinde e-ticaretin payı 2022 yılında yüzde 11.5 olarak gerçekleşti.
Suwen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ali Bolluk e-ticaretin Suwen’in ikinci büyük ve gelecek büyümesinde önemli rol üstlenmesi temenni edilen satış kanalı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ürünlerimizi başlıca üç satış kanalı üzerinden pazarlıyoruz. Halihazırda ana satış kanalımız perakende mağazacılıktan oluşurken ikinci sırada e-ticaret geliyor. www.suwen.com.tr web adresindeki kendi e-ticaret platformumuz ve üçüncü taraf e-ticaret satış platformları üzerinden yaptığımız satışlar son yıllarda ciddi büyüme kaydediyor ve e-ticaret satışlarının toplam satışlar içerisindeki payı her yıl artış gösteriyor. 2022 yılında da bu büyümemizi devam ettirdik.
Çok kanallı bir satış stratejisi ile sürdürülebilir bir büyüme çizgisi yakalamayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bir yandan mağaza ağımızı artırıp hizmet kalitemizi güçlendirirken, diğer yandan da e-ticaret deneyimine yatırımlar yapıyoruz.
2022’de web sitemizi ve üçüncü taraf e-ticaret satış platformları üzerinde yer alan mağazamızı toplam 16,5 milyon kişi ziyaret ederken, e-ticaret ciromuzda bir önceki yıla göre yüzde 100 artış, adetsel olarak da yüzde 22 büyüme gerçekleşti. E-ticaretin tüm satışlar içindeki payı da yüzde 11.5 oldu.
2022 yılında tüm stoklarımızı tüm satış kanallarımıza açtığımız OMS projemiz (order management system) ile de 62 bin ürün gönderimi gerçekleştirdik. Tüketiciler beğendikleri ürünü o anda o kanalda bulamasalar dahi OMS projemiz sayesinde başka bir kanalda bulunan stoğu satın aldılar ve ürünler evlerine kargo ile gönderildi. OMS projesi ile kayıp satış yaşamazken müşterilerimizin talebini de çevirmemiş olduk.
2023 yılında e-ticaret kabiliyetlerimizi uluslararası alanda da geliştirmeyi planlıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin en büyük pazaryeri ile birlikte Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa’yı kapsayan önemli bir adım attık.”
900 binin üzerinde ürün satışı gerçekleşti
Suwen’in kendi web sitesinden ve güçlü satış platformları üzerinden 900 binin üzerinde ürün satılırken en fazla ürün satışı 125 bin adetle külot oldu. İkinci sırada 72 binin üzerinde satış adediyle sütyen yer aldı.
Sütyen kategorisi geçen yıla göre yüzde 37 büyürken külot yüzde 38 büyüme kaydetti.
Plaj giyim kategorisi e-ticarette geçen yıla göre yüzde 24 büyüme kaydetti. En yüksek büyüme yüzde 54 ile çorap kategorisinde gerçekleşti.
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

