-
BIST 100
16035,05%0,50
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,89% 0,07
-
GRAM ALTIN
7137,93% 0,41
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
SUBÜ, imkanlarını deprem bölgesi için seferber etti
SAKARYA - 15.02.2023 - HİBYA - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve bölgedeki 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından personel, araç, k
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve bölgedeki 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından personel, araç, kan ve ihtiyaç malzemelerini içeren birçok yardımı seferber etti.
Yardım çalışmalarını AFAD koordinasyonu ile daha etkin ve sürdürülebilir hale getirmek için SUBÜ AFAD Koordinasyon Kurulu kuruldu. Öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personellerin yardım süreçlerinde yer alması için SUBÜ Gönül Elçileri Platformu oluşturuldu ve hazırlanan web sitesinden kayıtlar alınmaya başlandı.
.jpg)
SUBÜ Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte üniversiteden toplam 28 gönüllü personel ve 7 araç hızlı bir şekilde bölgeye intikal ederek çalışmalara destek sağlamaya başladı. 650 koli gıda malzemesi tırlara yüklenerek bölgeye ulaştırıldı. Üniversite personellerinin yardım ulaştırma imkanlarını kolaylaştırmak için Esentepe Kampüsü içerisinde toplama alanı oluşturuldu. Alanda toplanan yardımlar Sakarya Valiliği Koordinasyon Merkezi’ne, oradan da bölgeye ulaştırılıyor. Sakarya Valiliği Koordinasyon Merkezi’nde yürütülen paketleme, malzeme yükleme ve benzeri iş süreçlerine gönüllü SUBÜ personelleri ve öğrenciler de destek sağlıyor. Nakdi yardımlar ise koordinasyon ve etkin kullanım için depremin ilk gününden itibaren AFAD ve Kızılay’ın deprem yardım hesaplarına yönlendiriliyor.
Kızılay Sakarya Şubesi ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında kampüs alanına kurulan kan alma noktasında Sakarya Üniversitesi (SAÜ) personelleri ile birlikte ilk etapta yaklaşık 200 ünite kan desteği sağlandı. Hatay’ın İskenderun ilçesinde 1.500 kişiye sıcak çorba hizmeti başlatıldı. Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’nda haftanın 4 günü ekmek ve unlu mamullerin üretimine başlandı. SUBÜ’ye ait Sapanca Park Oteli ise tüm imkanlarıyla AFAD tarafından yönlendirilen depremzedelere hizmet sağlıyor.
SUBÜ tarafından mevcut çalışmaların yanı sıra planlanan çalışmalar da bulunuyor. Bu doğrultuda Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DAMER) görev yapan öğretim elemanları deprem bölgesindeki inşaatları incelemek ve bakanlık koordinasyon ekiplerine destek vermek için bölgeye giderek çalışmalarına başladı. Ayrıca bölgede yapılan incelemelerin ardından bir rapor hazırlanarak ilgili kurumlara sunulacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nda görev yapan öğretim elemanı ve öğrencilerin desteği ile mutfak kurularak bölgedeki yetkililerin göstereceği bir bölgede günlük 500 kişilik sıcak yemek desteği verilecek. Ferizli Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı ile Moda Tasarımı Programı’ndaki öğretim elemanlarının katkılarıyla ihtiyaca yönelik olarak kışlık ceket ve mont dikimi yapılarak ilgili bölgelere yönlendirilecek. Arifiye Meslek Yüksekokulu’nda bulunan atölyelerde hızlı bir şekilde soba imalatına başlanacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan öğretim elemanlarından gönüllü bir ekip oluşturularak ihtiyaç duyulan bölgelerde görev almaları sağlanacak.
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

