• BIST 100

    10080,35%1,33
  • DOLAR

    39,81% 0,01
  • EURO

    46,89% -0,13
  • GRAM ALTIN

    4276,55% 1,16
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Soyer: ″Marble İzmir, şehrimizin Türkiye'ye ve dünya fuarcılığına bir armağanı″

Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. 29 Nisan tarihine kadar doğal taş sektörünü Fuar İzmir’de bir araya getirecek 28. Marble İzmir'in hem ?

GÜNCEL 26.04.2023 13:45:34 676
Soyer: ″Marble İzmir, şehrimizin Türkiye'ye ve dünya fuarcılığına bir armağanı″
Haberi Sesli Oku

 

Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. 29 Nisan tarihine kadar doğal taş sektörünü Fuar İzmir’de bir araya getirecek 28. Marble İzmir'in hem ülke hem de kent için önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Marble İzmir, dünyanın en büyük doğal taş fuarı ve bu nedenle doğal taş sektörünün dünyaya açılan kapısı. Marble İzmir, şehrimizin Türkiye’ye ve dünya fuarcılığına bir armağanı” dedi. Başkan Soyer, sektörden gelen talep üzerine fuarı 20 bin metrekare daha ilave alanla büyütebileceklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28. kez Fuar İzmir'de kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğindeki fuar açılışına İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, D enizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, il ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Soyer: “Dünya fuarcılığına armağan”
Açılış töreninde Marble İzmir'in, dünyanın en büyük doğal taş fuarı ve doğal taş sektörünün dünyaya açılan kapısı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Marble İzmir, şehrimizin Türkiye’ye ve dünya fuarcılığına bir armağanı. İçerisinden geçtiğimiz bu ekonomik darboğazda dış ticaret hacmimizi artırmak ve bu toprakların bereketini büyütecek katma değeri yaratmak zorundayız. Bu noktada, doğal taş sektörü önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Ülkemiz, dünya doğal taş rezervinde çok önemli bir konuma sahip. Bu yeterli mi? Tabii ki değil. Bu hammaddeyi işlememiz, sektördeki emekçilerimizin özenli işçiliği ve hüneri sayesinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmemiz şart. Bu nedenle Marble İzmir fuarında, doğal taş sektöründeki katma değerli ürünlerin çoğalması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.

3 önemli neden
Fuarlar şehri İzmir'de Marble İzmir’e ev sahipliği yapmalarının üç ana nedeni olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Dünyanın bir numarası olduğumuz bu önemli sektörde dünya trendlerini belirlemek,  her yıl daha fazla büyüyen doğal taş sektörünün geleceğine yön vererek ve katma değerli ürünleri ve doğa dostu üretimi teşvik etmek ve  ihracatı arttırarak şehrimizin ve ülkemizin refahını büyütmek. Biliyoruz ki ihracattaki payı her geçen yıl artan, katma değeri yüksek ürünlerimizle doğal taş sektöründeki konumumuzu daha da güçlendirmemiz mümkün. Yeter ki bu potansiyelimizi işleyelim. Bu bilinçle, tüm firmaların kabiliyetlerini ve ürünlerini Marble İzmir’de dünyayla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.
 
“Sanal katılım mümkün olacak”
Dünyanın her kıtasındaki 54 ülkeden ziyaretçilerin ağırlanacağı 28. Marble İzmir Fuarı'nın Akdeniz’in kalbi İzmir'e çok yakışacağını söyleyen Başkan Soyer, “Bu yıl fuarımızda önceki yıllardan da fazla kişiyi, 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamayı planlıyoruz. Marble İzmir, doğal taş sektöründe söz sahibi olmaya, tüm yerli ve yabancı sektör temsilcilerini buluşturmaya ve büyük bir ticaret hacmi yaratmaya bu yıl da devam edecek. 28. kez gerçekleşecek fuarımızda ilk defa Marble İzmir mobil uygulamasını da devreye aldık. Böylece, dünyanın her yerinden Marble İzmir’e katılım sanal olarak da mümkün olacak” diye konuştu.

“20 bin metrekare seneye hazır olacak”
Katılımcılardan alkış isteyeceğini belirterek sözlerini sürdüren Başkan Tunç Soyer, “Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek 20 bin metrekare ilave fuar alanına ihtiyaç olduğunu söyledi.  Ben bu sözü vermeye hazırım. Ama onun karşılığında ben de sizden bir söz istiyorum. Bu sözün yapacağınız alkışla gücünü duymak istiyorum. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya 30 milyar dolar hedefinden bahsetti. Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi İtalya'nın önüne geçmemizden bahsetti. Bu hedefe varma noktasında var mısınız? Biz üzerimize düşeni yapacağız, 20 bin metrekare seneye hazır olarak” dedi.  

Köşger: “Önü açılacak”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sektörün önünün daha da açılması gerektiğini söyleyerek,  “Kamuoyunu siz oluşturacaksınız. Dünya rakamlarını tüm ülke kamuoyuna anlatacaksınız. Sektörün ihtiyacı neyse önü açılacak.  Ülke sizin alanınız başta olmak üzere daha iyi çalışmaya gayret edecek” dedi.

Akın: “Reçetemizi oluşturduk”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Sektörle birlikte çalışmak için mücadele eden kardeşiniz olarak uzun zamandır yaşanan sorunların farkındayız. Çözüm önerilerini sizlerle, ortak akılla, bilinçle en iyi bilenlerle hazırladık. Dünya örneklerini göz önüne alarak yeşil dönüşümü odağımıza koyarak reçetemizi oluşturduk” ifadelerini kullandı.

“Kıtaları buluşturan bir fuar”
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı ise yaptığı konuşmada Türkiye'nin doğal taş rezervinde söz sahibi ülkeler arasında yer aldığını ve giderek zenginleştiğini söyledi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Marble İzmir, kıtaları buluşturan bir etkinlik haline geldi. Fuar alanın hem kapalı hem açık alanlarına baktığımızda boş yer kalmadığını görüyoruz. 1995'te ilk kez düzenlendiğinde 70 milyon dolar olarak ihracat günümüzde 2 milyar doları aşmış durumda” dedi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Doğal taş ve mermerle dünya markası olmakta yolumuza devam ediyoruz. Zorlu ekonomik dönemin aşılmasında fuarların önemi açık” diye konuştu.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Egeli doğal taş ihracatçılarını gönülden kutluyorum. Dünya genelinde lider konuma gelmesi için ihracatçılar için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Burada bulunmak çok kıymetli”     
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, “İzmir gibi tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir şehirde olmak çok kıymetli” ifadesini kullandı.
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Emeklerinden dolayı başta Tunç Soyer'e ve emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Herkes Denizli'yi tekstil şehri olarak biliyor ama diğer sektörlerle de ihracat için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, “Tunç Başkanıma deprem bölgesinde 30 firmamıza yüzde 20 indirim yaptılar ona da teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışın ardından Başkan Tunç Soyer ile beraberindeki heyet, katılımcıları gezerek başarılı bir fuar diledi.

28. kez kapılarını açtı
Yerli ve yabancı ziyaretçi sayısıyla öncü olan Marble İzmir, geçen yıl 2 milyar dolarlık ihracat hedefini aşan doğal taş sektörüne yeni hedeflere ulaşması için katkı sağlayacak. Fuarda, tüm doğal taş firmaları Fuar İzmir’in kapalı hollerinde yer alırken C holünün büyük bir kısmı ile D holünün tamamı makine ve teknoloji firmalarına tahsis edildi. Blok mermer alanının büyüklüğü geçen yıla oranla artırılırken, işlenmiş doğal taş sergi alanı için de geçici bir kapalı alan oluşturuldu. Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık 40’ına sahip Türkiye’nin dört bir yanındaki ocaklardan çıkarılan blok halindeki renk renk, çeşit çeşit doğal taşlar, fuar alanında yer alıyor. Fuarı, yerli ve yabancı 100 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

İran IAEA İle İşbirliğini Askıya Aldı

İran'dan Katar’daki ABD Üssüne Füze Saldırısı

ABD ve İsrail’den İran’a Eş Zamanlı Saldırı: Nükleer Tesisler Hedefte

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Müftü Fidan Yayla Camilerinde Sorunları Yerinde Tespit Etti

Anamur Yaylalarında Vaaz ve İrşat Programları Yoğun İlgi Görüyor

Anamur Polisi Uyardı: Boğulmalara Karşı Kurallara Uyun, Önce Can Güvenliği!

Valilikten Yaz sezonunda Mangal Yasağı

Gaziantep’te kaçak kazıya 5 gözaltı: Nurdağı’nda jandarma operasyonu

Gaziantep'te 58 MW Güneş Enerji Santrali Kuruluyor: Şehitkamil'de Dev Enerji Hamlesi

Gaziantep Fıstık Ezmesi Avrupa Yolcusu: AB'den Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Yükleniyor

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.