Tarih: 17.10.2023 12:05

Sosyal Medya Dolandırıcılarına Dikkat

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Sosyal Medya dolandırıcıları, insanların yaşlarına değil, bilgisizce attıkları notlara karşılık vermelerinden yararlanarak dolandırıyorlar. Sosyal medya operatörlerine ilgi çekici ve cazip mesajlar bırakan dolandırıcılar, son günlerde, mobil satış ağları kuran ticari sayfalara da dadandılar. Bozyazı da müşterisi olduğu bankaya parasını çekmeye giden Ali Boz bankaya geldiğinde şu anda dışarıdan birilerinin kendi hesabından 2 bin TL para  çektiğini fark ettiğini söyledi. Bankaya dilekçe verdiğini kaydeden Ali Boz, iki ay içerisinde geleceğini söylediler bana onu bekliyorum.” Dedi. Akdeniz bölgesinde bir hayli olduğunu kaydeden Boz, herkesin internet dolandırıcılarına karşı duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. 
Peki nasıl dolandırıyorlar?
Öncelikle satış sayfalarına verilen siparişlere satış elemanıymış gibi bağlanan dolandırıcılar, buradan iletişim kurarak müşteri ile telefon bağlantısı kurmaya çalışıyorlar. İletişim kurdukları kişinin artık dolandırılmama şansı yok denecek kadar az. 
Çeşitli bahanelerle müşteriyi ablukaya alan dolandırıcılar, müşterinin vazgeçmek istemesi durumunda da, “Ödediğiniz parayı iade edebilmemiz için tep parçada ödediğiniz kadar daha yatırmanız gerekiyor. Yoksa sistem ödemeyi kabul etmiyor. Bu işlem bitince tüm ödediklerinizi geri vermek için işlem başlatacağız.” Diyerek yeni ödemeler talep ediyorlar.  Dolandırıcı fark edildiğini fark ederse, hemen görüşmeyi sonlandırıyor. Bu numaralar tek kullanımlık olduğu için o kişi ile bir daha görüşme şansını kalmıyor. Olanda sizin kaptırdığınız paranıza oluyor. 
MHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —