-
BIST 100
16060,32%-1,40
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,77% -0,32
-
GRAM ALTIN
7258,20% 0,73
-
Ç. ALTIN
11667,12% -0,81
Sivas Yeni Bir Millet Bahçesine Kavuşuyor
Sivas Belediyesi tarafından 27 Haziran Öğretmenler Parkı ve eski Numune Hastanesi yerleşkesine kazandırılacak olan Millet Bahçesi ve Kapalı Otopark projesi için çalışmalar başladı.
Sivas Belediyesi tarafından 27 Haziran Öğretmenler Parkı ve eski Numune Hastanesi yerleşkesine kazandırılacak olan Millet Bahçesi ve Kapalı Otopark projesi için çalışmalar başladı.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 57 bin metrekare alana inşa edilecek projeyi yerinde inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Proje hakkında gelinen süreci özetleyen Başkan Bilgin, “Şehrimizin merkezinde kalan ve halk arasında Eski Numune Hastanesi yeri olarak bilinen alana Millet Bahçesi yapacağımızı seçim döneminde beyan etmiştik. Anıtlar Kurulu süreci, hukuki süreç derken projenin ihalesini yaptık ve Bismillah diyerek çalışmalara başladık. 57 bin metrekare alan üzerinde, özellikle 27 Haziran Parkı’ndaki kısmın yeşil dokusunu ve bölgedeki ağaçları koruyacağız. Yeşil ağırlıklı bir yaşam merkezi oluşturacağız. Yoğun betonlaşma olmayacak. Sadece hemşehrilerimize hizmet edecek kütüphane ve millet kıraathanesi binası yer alacak. 250 araçlık kapalı otopark ve etrafında açık otoparkın olduğu, yeşili ve doğayı bozmadan, hiçbir ağaca dokunmadan güzel bir nefes alma alanını Sivas’ımıza kazandırmış olacağız” dedi.
Projeyi 2023 yılının 29 Ekim tarihinde tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Bilgin, “İnşallah seneye 29 Ekim’de yaklaşık 13 ay sonra Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde şehre değer katacak Millet Bahçemizi açmış olacağız. Seçim öncesi söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her hafta biten projelerin açılışını yapıyoruz. İhale süreci olanlar devam ediyor ve yapım aşamasına gelenlerin de yapımını başlatmış oluyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de aynı kararlılıkla bu şehre değer katacak, bu şehri daha yaşanabilir yapacak, her kesimin bu şehir de yaşamaktan zevk aldığı şehir haline getirmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Eski Numune Hastanesinin bulunduğu alana kazandıracağımız Millet Bahçesi projemize de bu düsturla bugün itibariyle başlamış olduk” ifadelerini kullandı.
İncelemeler sırasında Başkan Bilgin’e; Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu, Özbelsan Genel Müdürü Ahmet Kuzu ve ilgili birim müdürleri de eşlik etti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Yükleniyor


