-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,28% -0,02
-
EURO
51,45% 0,34
-
GRAM ALTIN
6275,37% -2,04
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Sivas, Uluslararası Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak
Sivas’ın kültürel ve tarihi zenginlikleri arasında masal gibi bisiklet turu Geçtiğimiz günlerde destansı bir organizasyona ev sahipliği yapan Sivas, şimdi de “Tour Of Yiğido” ile kapısını dünyaya açıyor.
TOUR OF YİĞİDO ULUSLARARASI BİSİKLET TURU 323,3 KM 25-27 AĞUSTOS 2023 SİVAS
Sivas’ın kültürel ve tarihi zenginlikleri arasında masal gibi bisiklet turu Geçtiğimiz günlerde destansı bir organizasyona ev sahipliği yapan Sivas, şimdi de “Tour Of Yiğido” ile kapısını dünyaya açıyor. Son günlerde hayata geçirdiği bisiklet organizasyonlarıyla tüm Anadolu’ya bisiklet sevgisi aşılayan Türkiye Bisiklet Federasyonu, unutulmaz yarışlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) takviminde yer alan ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek uluslararası bisiklet turu “Tour of Yiğido”ya katılacak takımlar medeniyetlerin buluştuğu kent Sivas’ta mücadele edecek. 25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek yarışta bisikletçiler, üç gün boyunca Sivas’ın doğal ve kültürel zenginliğine yakından şahit olacak.
Tour of Yiğido’da 3 gün 3 farklı etap
Bir bisiklet cennetine dönüşen Sivas, 25-27 Ağustos tarihleri arasında uluslararası sporcuları ağırlamaya pusulabet hazırlanıyor. UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan eserleri, lezzetli mutfağı, tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan kültürü ve eşsiz coğrafyasıyla Anadolu’nun cazibe merkezi haline gelen Sivas’ta bisikletçiler 3 gün boyunca toplamda 323,3 km pedal çevirecek.
25 Ağustos Cuma günü Sivas Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan saat 10.00’da başlayacak olan yarış yine aynı noktada son bulacak ve bisikletçiler 7,1 km pedal çevirecek. Onlarca bisikletçi yarışın ikinci gününde milli mücadelemizin simge noktası Sivas Atatürk Kongre Müzesi önünden saat 09.00’da start alarak 146,2 km’nin ardından kaplıcaları ve şifalı sularıyla ünlü Sivas Altınkale’de son bulacak. Yarışın üçüncü ve son gününde bisikletçiler tekrar Sivas Atatürk Kongre Müzesi’nden saat 09.00’da yarışa başlayacak. Hititler’den Bizans’a, Osmanlı’dan Selçuklu’ya onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Divriği’de ise “Tour of Yiğido” son bulacak. Yarışın en uzun parkuru olan 3. etapta sporcular 170 km boyunca sıcakla ve kendileriyle mücadele edecek.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, İpek Yolu, Mezopotamya Yolu üzerindeki kavşak noktası, tarihi zenginlikleri, kendine has kültürü ve halk ozanlarıyla gönlümüze taht kurmuş, Cumhuriyetimizin, Milli Mücadelemizin adımlarının atıldığı tarihin içinde yaşayan bir şehir Sivas. Yiğidoların şehri Sivas’ta yepyeni bir bisiklet yarışı projesini hayata geçirmekten dolayı çok heyecanlıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın değerli katkıları ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’nin organizasyonu ile Tour of Yiğido, uluslararası pedalların katılımı ile Sivas’ta bisiklet kültürünün, bisiklet tutkusunun yaygınlaşması için pek çok gence ilham verecek. Tüm Sivas Halkını bu güzel yarışın heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz.” dedi. Yarış boyunca bisikletçilerin giyeceği formalar ise belli oldu. Tour of Yiğido’da; Sarı Forma: Yarış Lideri, Kırmızı Forma: En İyi Yokuşcu, pusulabet giriş Yeşil Forma: En Sprinter ve Beyaz Forma: En Genç Sporcu olarak birbirinden etkileyici parkurlarda sahibini bulacak.
Tour of Yiğido’ya 5 ülkeden 11 takım katılacak.
“Tour of Yiğido” Takım Listesi:
Spor Toto Cycling Team (Türkiye)
- Konya Büyükşehir Belediyesi (Türkiye)
- Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye)
- Karya Cycling Team (Türkiye)
- Velo Bursa Team (Türkiye)
- Cezayir Milli Takımı (Cezayir)
- Team Jeunes Talent (Cezayir)
- VC Fukuoka (Japonya)
- Katar Milli Takımı (Katar)
- Özbekistan Milli Takımı (Özbekistan)
- Terengganu Polygon Cycling Team (Malezya)
Tour of Yiğido yarışma programı:
Etap 25 Ağustos (7,1 km) Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı 10.00
- Etap 26 Ağustos (146,2 km) Kongre Müzesi Bahçesi-Sivas Altınkale 09.00
- Etap 27 Ağustos (170 km) Kongre Müzesi Bahçesi-Sivas Divriği 09.00
MHA
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor


