Tarih: 24.10.2022 08:13

Seramik üreticileri 7 - 11 Kasım’da İstanbul Unicera’da buluşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Seramik sektörü uluslararası çapta büyümesini sürdürürken, ülkemizde düzenlenen etkinlikler de sınırları aşarak, yerel ve global markaları İstanbul’da buluşturuyor. Alanında dünyanın en büyük ikinci ihtisas fuarı olan UNICERA, 7-11 Kasım tarihlerinde sektörün öncü markalarına ev sahipliği yapıyor. Her yıl 130 ülkeden yaklaşık 130 bin ziyaretçiyi ağırlayan seramik, banyo ve mutfak fuarında, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ve dekorasyon, ambalajlama, depolama gibi alanlardaki pek çok ürün ilk defa CNR Expo’da görücüye çıkıyor. Sektörünün en önemli yerli oyuncularından biri olan Seramiksan da 2023 için hazırladığı en yeni ürünlerini ilk kez UNICERA’da tanıtmaya hazırlanıyor. Standını ve fuar etkinliklerini sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm temasıyla tasarlayan Seramiksan fuarda, banyolarda tasarım algısını güçlendiren vitrifiye ürünlerinin yanı sıra, dekorasyonun vazgeçilmezi parlak mermer ve taş  görünümlü, büyük ebatlı porselen karolarını sergileyecek.

Tüm yaşam alanları için tasarladıkları en yeni karo ve vitrifiye serilerinden fuar için özel koleksiyon oluşturduklarını aktaran Seramiksan Direktörü Süreyya Çağlar, “Hem ülkemizden hem de dünyadan şirketler ve alıcılar arasında yeni ortaklıkların doğmasına kapı aralayan UNICERA’ya katılmak için gün sayıyoruz. 1994’ten bu yana edindiğimiz bilgi ve deneyimle, çevreye duyarlı yöntemlerle ürettiğimiz en yeni koleksiyonlarımızı fuarda sergileyeceğiz. Bu sayede Türk seramiğinin kaliteli ürün ve trendlerini de profesyonellere sunacağız” dedi.

Fuar konseptleri geri kazanım ve sürdürülebilirlik

Fuar temalarını geri kazanım ve sürdürülebilirlik üzerine şekillendirdiklerini belirten Seramiksan Direktörü Süreyya Çağlar, “Fuar için belirlediğimiz konsept kapsamında 8-9 Kasım’da ‘İyi Yaşam İçin İyi Dönüşüm Atölyesi’ düzenleyeceğiz. Seramiksan’ın geri kazanım tesisindeki kırık seramik parçalarının altınla birleşmesinden doğan ve 15. yüzyıla dayanan bir Japon tamir sanatı olan Kintsugi ile seramiği farklı objelere dönüştüreceğiz. Ünlü mimarları ağırlayacağımız “İyi Yaşam İçin İyi Dönüşüm Atölyesi”nde bu uygulama ile kırık seramiklerin ömrünü uzatarak, geri kazanıma ve sürdürülebilirliğe dikkat çekeceğiz. Ayrıca yine geri kazanımı vurgulamak için kırık seramiklerden oluşturduğumuz fotoğraf alanındaki büyük çerçeve onlarca kişinin el emeği ile ortaya çıktı. Bu etkinlikler ile birlikte banyo ve mutfak gibi tüm yaşam alanları için tasarladığımız en yeni koleksiyonlarımızı fuarda tanıtmanın ötesine geçerek iyi dönüşüm hareketi başlatmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyük ebatlı karolar dikkat çekiyor

2023 için hazırladığı koleksiyonların çoğunu ilk kez fuarda sergileyecek Seramiksan’dan edinilen bilgilere göre, global tasarım trendine dönüşen parlak mermer ve taş dokusunu yüzeylere taşıyan büyük ebatlı karolar dikkat çekiyor. Farklı coğrafyaların tarihi zenginliklerinden ve doğasından ilham alınan karolar, mermer ve taş dokusunun renk kartelalarını yansıtıyor. Amos, Bahama, Rosella gibi isimler taşıyan seriler, renk, doku ve desenleriyle kullanıcıların farklı yaşam tarzlarına hitap ederken, Seramiksan’ın vitrifiye ürünleriyle de birleşerek mekanlarda tasarım bütünlüğü yaratıyor.

Seramiksan klozetler su tasarrufu sağlıyor

Seramiksan’ın vitrifiye grubunda ilk kez sergilenecek ürünlerin başında Klasik stildeki etajerli lavabo yer alırken, Aura Koleksiyonu’na da iki yeni formda çanak lavabo ekleniyor. Hem batarya delikli hem de batarya deliksiz olarak üretilen lavabolar, geniş haznesiyle kullanıcıya rahat ve işlevsel bir alan açıyor. 2,5 - 4,5 litre ile fonksiyon yaparak yaklaşık %30 su tasarrufu sağlayan Rim-out asma klozetler ise banyolardaki hijyen ve konforu arttırıyor. Bir pisuvardan çok daha fazlasını sunan Hill Akıllı Pisuvar serisine yeni eklenen, Rim-out asma bide ve klozetler ise birbirini tamamlayarak bütünsel bir banyo konsepti sunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —