-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,86% 0,07
-
GRAM ALTIN
7111,36% 0,04
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Sensodyne deprem bölgesinde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimleri kuruyor
Afet bölgesinde dayanışmaya devam eden Sensodyne, Türk Dişhekimleri Birliği ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimi projesini hayata geçiriyor. Afetten etkilenen 11 ilde 25 farklı noktada kurulacak kalıcı birimlerde iki muayene odasının y
Afet bölgesinde dayanışmaya devam eden Sensodyne, Türk Dişhekimleri Birliği ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimi projesini hayata geçiriyor. Afetten etkilenen 11 ilde 25 farklı noktada kurulacak kalıcı birimlerde iki muayene odasının yanı sıra röntgen ve sterilizasyon bölümleri yer alacak.
Deprem bölgesine desteklerine devam eden Sensodyne, “Konu dayanışmaysa hassasiyetimiz var” yaklaşımıyla vatandaşların sağlık problemlerine yönelik bir proje için harekete geçti. Tüketici sağlığı alanında global bir marka olarak milyonlarca kişinin hayatına dokunan Sensodyne, Türk Dişhekimleri Birliği ile afet bölgesindeki 11 ilde 25 farklı noktada Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimi kurarak misyonunu sürdürüyor. İki muayene odası içeren ve optimum şartlarda hizmet vermek üzere tasarlanan her biri 32 metrekarelik alana sahip kalıcı birimler, röntgen ve sterilizasyon gibi önemli olanakları da bünyesinde barındıracak.
Haleon Türkiye Genel Müdürü Sumru Atalay, “6 Şubat sabahı hepimizi derinden sarsan, 11 ilde yaklaşık 14 milyon insanımızı ve 3.500 diş hekimimizi doğrudan etkileyen deprem felaketi sonrasında, hep birlikte yaralarımızı sarmak için kenetlendik. Haleon Türkiye, olarak ilk günden itibaren sayısız desteğimizi Türk Dişhekimleri Birliği ile doğru zamanda doğru noktalarda ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. Biliyoruz ki kısa vadede yaralarımızı sarmak kolay olmayacak. Bu yüzden uzun vadede dişe dokunur çözümler için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çerçevede Türk Dişhekimleri Birliği ile deprem bölgesinde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimleri oluşturmak için harekete geçmiş bulunuyoruz. Hizmet birimleri ile depremden etkilenen vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarına yönelik sorunlara çözüm sunmak üzere destek vereceğiz” dedi.
Atalay, en hızlı biçimde hasta kabulüne başlanması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimlerinin, afet bölgesindeki ihtiyaç sona erdiğinde, depremden etkilenen diş hekimlerinin kullanması için teçhizatı ile birlikte Türk Dişhekimleri Birliği’ne hibe edileceğini ifade etti. Atalay “Konu dayanışmaysa hassasiyetimiz var diyerek, yaraları sarmak için ülkece dayanışmaya elimizden gelen her alanda devam edeceğiz” dedi.
Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Tarık İşmen de şu değerlendirmelerde bulundu: “Yaşadığımız afette kaybettiğimiz onbinlerce canın içinde dişhekimi meslektaşlarımız, yardımcıları, diş teknisyenlerimiz de vardı. Çadır/konteyner kentlerin oluşması ve barınma sorunlarının geçici olarak çözülmesinden sonra ağız diş sağlığı akut sorunlarını gidermek için bölgede geçici ağız diş sağlığı üniteleri oluşturduk ve halkımızın sorunlarını çözmeye başladık. Dişhekimlerinin mesleklerine geri dönmesi de gerekiyordu. Çağrımıza destek veren Sensodyne firmamızın sağladığı konteyner diş üniteleri ile hem meslektaşlarımız mesleklerini icra etmeye, hem de afetzede bölge insanlarımız ağız diş sağlığı hizmeti almaya başlıyor. Birimlerimizi, depremden etkilenen illerimizde Valiliklerin toplu sağlık hizmet sunumu için göstereceği alanlarda kuracağız. Sensodyne’in verdiği destekle hayata geçen 25 adet Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Birimi ile aynı anda 50’nin üzerinde hekimin hasta kabul edebileceği bir imkan oluşturuyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


