Tarih: 30.06.2024 15:58

ŞEHİT ŞÜKRÜ ÜNLÜ BULGARİSTAN’DA ULUSLARASI KONSERDE GÖREV ALDI

Facebook Twitter Linked-in

Mithat Ünal/(MHA)Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu, Çekya koordinatörlüğünde yürütüyor olduğu 2023-1-CZ01- KA210-SCH-000161607 numaralı “We Are Ready” Erasmus projesi kapsamında Bulgaristan’ın Stara Zagora kentine gitti. Hareketliliğe okulun İngilizce öğretmeniz Gülname Polat ve müzik öğretmeni Ümay Şahin ve 4 öğrenci katıldı.
Dezavantajlı öğrencilerin sosyal yaşamda ve okul hayatında daha aktif olması için farklı sosyal etkinlikleri okul yaşamının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen projede öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik çalışmalar düzenlenmektedir.
Polonya, Çekya ve Bulgaristan ülkelerinden öğrencilerin de yer aldığı hareketlilikte, öğrenciler İngilizce olarak 5 farklı şarkı seslendirdi. Keyif aldıkları müzik çalışmalarını uluslararası platformda farklı ülkelerden gelen akranları ile birlikte gerçekleştirmenin tadını çıkardılar. Ayrıca her ortak ülkenin öğrencileri kendi bölgelerine özgü şarkıları seslendirerek kültürel etkileşimi de üst seviyeye çıkardılar.
Bölgenin önde gelen tarihi yerlerine de gezilerin düzenlendiği hareketlilikte aynı zamanda CLIL metodolojisi üzerine çalışmalar gerçekleştirildi. “Müzik ve bilişim teknolojileri” dersi kazanımları ile dil öğretimi gerçekleştirmek için, BT laboratuvarında seslendirilen şarkılarda geçen anahtar kelimeler üzerine hazırlanan dijital oyunlar öğrenciler tarafında oynanarak yabancı dil gelişimine önem verildi.
Projenin dördüncü ve son hareketliği Polonya’da Eylül ayında gerçekleşecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —