• BIST 100

    10724,95%1,10
  • DOLAR

    41,98% -0,04
  • EURO

    48,77% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5475,52% -1,75
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 0,00

Seçer: “Merkezi Hükümet’ten Hakkımızı Almalıyız”

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNCEL 26.11.2022 09:03:15 1007
Seçer: “Merkezi Hükümet’ten Hakkımızı Almalıyız”
Haberi Sesli Oku

Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Seçer yaptığı açıklamada, “Afetlere, yangına, taşkına, herhangi başka bir olumsuzluğa direkt müdahale eden en önemli birimlerimizin başında itfaiye teşkilatımız geliyor. Fakat, kadro talebimize Bakanlık’tan bir yanıt alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası sözleşmelerden çıkılmasının, kadınlara yönelik şiddet vakalarını artırdığını belirten Seçer, “Hazırladığımız Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda; belediyemizdeki çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Ekonomik özgürlüğü olan kadının daima güçlü olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer, Meclis Toplantısı’nda Metro inşaatı konusunda, “Bu Metro inşaatı eninde sonunda biter. Bir yıl gecikmeli biter, 2 yıl gecikmeli biter, ama biter. Merkezi Hükümet’ten hakkımızı alalım. Mersin 5. sırada vergiyi veriyorsa, devletin bütçesine para gönderiyorsa, diğer illere ayrılan bütçe kadar Mersin’e de ayrılmalıdır” dedi.

Metro inşaatı projesinde yer alan otoparkların da, kent merkezinde yaşanan bu soruna çözüm olacağını belirten Seçer, “Metro inşaatında yer alan 11 istasyonun 6’sında, toplamda 2 bin 300 araçlık otopark yer alacak” dedi.

Birçok şehirde battı çıktıları Karayolları’nın yaptığına, fakat Mersin’de Karayolları’nın 1 tane battı çıktı yaptığına da dikkat çeken Seçer, “Biz belediye olarak 4. battı çıktıyı bitirmek üzereyiz.  Sen niye yapmıyorsun Karayolları?” ifadelerini kullandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. Birleşim Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te birimlerden gelen 1, komisyonlara havale edilen 5 olmak üzere 6 madde görüşüldü.

Başkan Seçer: “Yetki alanımızdaki yerlerde canla başla çalışıyoruz”

Başkan Seçer, önceki gün etkisini artıran yağmur nedeniyle, kentin özellikle batı ilçelerinin olumsuz etkilendiğini, bir vatandaşın hayatını kaybettiği, birçok sera ve tarım alanının zarar gördüğünü ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak yetki alanları içerisinde canla başla mücadele ettiklerini ifade etti. Ölen vatandaşa Allah’tan rahmet dileyen Seçer, tüm vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Şehir merkezinde MESKİ’nin mazgal temizliği konusunda çok hassas davrandığını ve mazgalların temizliğini rutin olarak yaptığını ifade eden Seçer, “Fakat bazıları ilginç bir şekilde mazgalları açıyor, toprak koyuyor, üzerine de bir halı örtü koyuyor, mazgalı ortadan kaldırıyor. Bunun temel sebebi; yağmur suyu hatlarına bazı vatandaşlar, kaçak bir şekilde kanalizasyon bağlıyor. Kanalizasyon yağmur suyu hatlarına karışınca mazgallardan kötü koku veriyor caddeye. Bu kötü kokuyu önlemek için esnaf böyle bir uygulama yapıyor. O da bir felakete neden olabilecek sonuçlar doğuruyor. Bunlar yanlış şeyler” dedi.   

“İtfaiye, can ve mal güvenliği açısından en önemli birimlerimizin başında geliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye teşkilatı kadrosu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seçer, itfaiye teşkilatında işçi kadrosunda personel çalıştırmak yasal olmadığı için, 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 282 itfaiye memuru kadrosu için 2 kez talepte bulunduklarını, fakat bugüne kadar herhangi bir yanıt gelmediğini belirtti. Direkt can ve mal emniyeti ile ilgili bir birimden bahsettiklerini kaydeden Seçer, “Afetlere, yangına, taşkına, herhangi başka bir olumsuzluğa direkt müdahale eden en önemli birimlerimizin başında itfaiye teşkilatımız geliyor” ifadelerini kullandı.

İtfaiye Dairesi’nde görev yapacak personelin, inşa ettikleri Ata Eğitim Merkezi’nde eğitim alacağını belirten Seçer, “Türkiye'nin her yerinden belediyeler, itfaiyecilerini göndersinler burada eğitim verelim düşüncesiyle yaptık. Toroslar bölgemizde çok güzel bir eğitim merkezi. Biz, İtfaiye Dairemize alacağımız personelimizi, artık burada eğitimden geçireceğiz ve emin olabilirsiniz ki hiçbir şaibeye meydan vermeden, tamamen objektif kriterleri ortaya koyup sınav yapacağız” diye konuştu.

“Uluslararası sözleşmelerden çıkılması, şiddet vakalarını artırıyor”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Seçer, öğretmenlerin birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların ivedilikle Merkezi Hükümet tarafından çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili de değerlendirmede bulunan Seçer, “En önemli toplumsal sorunlarımızdan biri olan bu konuda; alınamayan tedbirler, yetersiz kalan ve caydırıcılığı olmayan cezalar, rehber niteliğindeki uluslararası sözleşmelerden çıkılması, ne yazık ki şiddet vakalarını da artırıyor. Hazırladığımız Yerel Eşitlik Eylem Planı doğrultusunda; belediyemizdeki çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Ekonomik özgürlüğü olan kadının daima güçlü olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı ve belediye olarak, kadınların ekonomilerine ve sosyalleşmelerine katkı verecek birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

“Mersin merkezde otopark sorunu kalmayacak”

Meclis Toplantısı’nda, Akdeniz ilçesine bağlı Nüzhetiye Mahallesi’nde yer alan otopark konusunda yaptıkları revizyonda, zemin durumunu da göz önünde bulundurduklarını kaydeden Seçer, “Yaptığımız çalışmalarda 2 katlı 400 araçlık bir otopark inşaatının yeterli ve uygun olduğunu gördük. Bu idarenin bir tasarrufudur. Ayrıca burası bize Milli Emlak tarafından tahsis edilmedi. Burası zaten belediyenin tahsisli bir alanıydı. Yalnız statü değişikliği istemiştik. Milli Emlak da belli bir kira karşılığında bir kamu malını, bir kamu kuruluşuna bedeli karşılığında verdi” diye konuştu.

Metro inşaatı projesinde yer alan otoparkların da, kent merkezinde yaşanan bu soruna çözüm olacağını belirten Seçer, “Metro inşaatında toplamda 11 istasyonumuz var. Bu 11 istasyonun 6’sında, toplamda 2 bin 300 araçlık otopark yer alacak zaten. Bu otoparklar da, yaşanan sıkıntının çözümüne katkı sunacak” ifadelerini kullandı.

“Metro projesinde ne teknik, ne de bürokratik bir eksiklik yok”

Başkan Seçer, Meclis Toplantısı’nda Metro inşaatı konusunda, “Bu Metro inşaatı eninde sonunda biter. Bir yıl gecikmeli biter, 2 yıl gecikmeli biter, ama biter. Bu Mersin'e gerekli olan bir proje. Merkezi Hükümet’ten hakkımızı alalım. Mersin 5. sırada vergiyi veriyorsa, devletin bütçesine para gönderiyorsa, diğer illere ayrılan bütçe kadar Mersin’e de ayrılmalıdır” dedi. Metro projesinde teknik anlamda da, bürokratik anlamda da bir eksiklerinin olmadığını kaydeden Seçer, bu gerekçeleri öne sürerek imzanın geciktirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Birçok şehirde battı çıktıları Karayolları’nın yaptığına, fakat Mersin’de Karayolları’nın 1 tane battı çıktı yaptığına da dikkat çeken Seçer, “Biz belediye olarak 4. battı çıktıyı bitirmek üzereyiz.  Birini yarım teslim aldık, bitirdik. 2 tanesini bitirdik, hizmete aldık. Bir tanesini en fazla bu hafta sonu, bilemediniz gelecek hafta sonu hizmete açacağız. Zaten bir bölümünü açtık. Sen niye yapmıyorsun Karayolları? Niye Taşucu Çeşmeli Bağlantı Yolu’nu yapmıyorsun? Bizler farklı siyasi görüşlerden olabiliriz, ama ortak paydamız Mersin olmalı” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

EcoCar İle Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Deneyimini Yaşayın

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Böyle Açıldı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Akgünden Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’a Anlamlı Plaket

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru, Karaağa ve Lale Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Durmuş Deniz, Muhtarlar ve Din Görevlileriyle 82 Sosyal Tesisleri’nde Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

SGK’dan Yapay Zeka Destekli Sahte Emeklilik Denetimi

Kaliteli Kurabiye Nasıl Anlaşılır? İpuçları ve Öneriler

Araç Kış Bakımı ve Kıştan Önce Yapılması Gerekenler

British Shorthair Fiyatları ve Sahiplendirme Süreci

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Tarife Gerilimi Tarım Ekipmanlarında Derin Etki Yaratıyor

Güney Kore – ABD Arasında Döviz Takası Görüşmeleri Yoğunlaşıyor

Küresel Odak: Çin’de “Global Leaders’ Meeting on Women” Zirvesi Başladı

Küresel Finansal Risk Uyarıları: ABD-Çin Gerginliği Yeni Bir Ticaret Fırtınasının Habercisi

Dünya İsrail – Hamas Ateşkesi ve Rehinelerin Serbest Bırakılmasına Kenetlendi

JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU

MERSİN’DE DEAŞ’A ELEMAN TEMİN EDENLERE JANDARMA OPERASYONU

Yükleniyor

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

Dünya İsrail – Hamas Ateşkesi ve Rehinelerin Serbest Bırakılmasına Kenetlendi

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.