TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında medikal, savunma sanayi, makine, ziraat aletleri ve mobilya gibi birçok sektöre mamul ve yarı mamul ürün tedariki sağlayan Kaymet’in istihdam sağladığı 6 kadın çalışanına sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.
‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında metal işleme sektörünün köklü şirketi Kaymet’te istihdam edilen 6 kadın çalışana düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Kayseri Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü iş birliğiyle sanayide kadın istihdamını ve sürdürülebilir ekonomiye katılımı artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Kaymet’te CNC ve makine operatörü olarak istihdam edilen 6 kadın çalışan sertifikalarını Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ayşe AK ve TOBB Kayseri KGK Başkanı Tuğbahan İlgü’nün elinden aldı.
Sanayide kadın rol modellerin sayısını artırmaya desteğimiz devam edecek
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymet Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emin Sönmez, “Kaymet olarak, sektörümüzdeki kadın istihdamını artırmak amacıyla dahil olduğumuz proje kapsamında, mesleki açıdan gerekli olan tüm teorik ve pratik eğitimleri vererek istihdama kazandırdığımız 6 kadın çalışanımızın sertifikalarını aldığını görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün bu sertifikalar sadece bir eğitim nişanesi değil, kadınların istediklerinde neler yapabileceklerinin, sektör fark etmeksizin her türlü işe kolayca adapte olabileceklerinin de birer göstergesi. Kaymet’te CNC ve makine operatörü olarak çalışan ve sertifikalarını alan arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, metal gibi ağır bir sanayiye kadın dokunuşunu kattıkları için teşekkürlerimi iletiyorum. 6 kadın çalışanımız firmamızda üstlendikleri görevleri itibarıyla sanayide çalışmak isteyen kadınlar için de rol model olacak. Biz de istihdama katılmak isteyen kadınların cesaretini, inancını artıracak örneklerin sayısını artırmak adına, kadınlara yeni fırsatlar sunmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
“Kadın çalışanlarımız yapamazlar denilen işlerde erkeklere taş çıkarıyor”
Sonraki süreçte üretim hatlarını kadın çalışanlara göre dizayn edip mavi yakada orta vadede en az yüzde 40 oranında kadın çalışana ulaşmayı hedeflediklerini de vurgulayan Sönmez, “Kadın çalışanlarımız yapamazlar denilen işlerde büyük başarı gösteriyor. Sanayide kadın çalışan yapamaz algısının toplum ve işverenler açısından değişmesi gerekiyor. Bu anlamda farklı sektörlerdeki iş insanlarının da sanayinin her kolunda kadınlara istihdam fırsatları tanıması gerektiğini düşünüyorum. Bunu başarabilirsek ağır sanayi cinsiyetsiz bir yapıya kavuşacak aynı anda işverenlerin sıkça dile getirdiği kalifiye ve nitelikli çalışan sorununu da çözmüş olacağız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı