Tarih: 05.06.2023 12:43

Sakarya Nehri yatağı üzerine inşa edilen ‘zipline’ hattının yapımı tamamlandı.

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Ekrem Yüce'nin öncülüğünde başlatılan zipline projesi, D-100 Karayolu Erenler geçişinde, Sakarya Nehri yatağı üzerine inşa edildi. 16 metre yüksekliğindeki iki ayrı kule inşası tamamlandı ve nehirden geçecek taşıyıcı hatların montajı da tamamlandı. 305 metrelik taşıyıcı tel güvenlik önlemleriyle birlikte hazırlandı.

Projenin ana hattı tamamlanmış durumda ve şu anda çevre düzenlemesi ve hizmet alanlarının hazırlığıyla ilgileniliyor. Güvenlik önlemleri maksimum seviyede tutmak amacıyla 'zipstop' sistemi aktif hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle doğal park ve bahçelerin modernizasyonunu sağlamak ve doğal alanları hizmet noktalarına dönüştürmek konusunda öncü bir rol oynamaktadır. Zipline projesi de bu doğrultuda yakın bir zamanda hizmete açılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 'Sakarya'nın sosyal dokusunu yeniden şekillendirme ve vatandaşlarımıza keyifli zaman geçirecek yeni alanlar oluşturma çabamız devam ediyor. Yeni sosyal donatı alanlarının inşası için hız kesmeden çalışıyoruz. Başkan Ekrem Yüce'nin yönlendirmesiyle başladığımız 'zipline' projemiz, doğayla iç içe ve tabiatın güzellikleriyle uyumlu bir şekilde tasarlandı. Yakında nehirden zipline yaparak keyifli bir yolculuğa çıkabileceksiniz' ifadelerine yer verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —