Tarih: 25.10.2024 08:59

Sahte tatil siteleriyle dolandırıcılık yapan 7 Kişilik şebeke çökertildi

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Mersin İl Jandarma Komutanlığı, otel sitelerini kopyalayarak tatilcileri dolandıran bir şebekeye yönelik önemli bir operasyona imza attı. 
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden sahte tatil ilanları ile insanları dolandıran 7 kişilik bir suç grubunu tespit ederek gözaltına aldı. 
Sahte web siteleri üzerinden vatandaşlardan para toplayarak haksız kazanç elde eden şebekenin, 
Mersin'de faaliyet gösteren bazı otellerin internet sitelerinin birebir kopyasını oluşturduğu ve bu sayede tatil planları yapan kişileri dolandırdığı ortaya çıktı. 
Jandarma ekipleri, şüphelilerin faaliyetlerini durdurmak amacıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde 
4 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 13 cep telefonu, 
13 SIM kart, bir dizüstü bilgisayar, bir banka kartı ve 9.000 TL nakit para ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 
2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, tatilcilere internetten rezervasyon yaparken dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. 
Yetkililer, vatandaşların güvenilir tatil sitelerini tercih etmesi gerektiğine dikkat çekiyor ve sahte web sayfalarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —