• BIST 100

    10340,01%1,70
  • DOLAR

    40,06% 0,05
  • EURO

    47,08% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4287,53% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6862,24% 0,59

SAHİM-SEN'den Memur Maaş Zammı Değerlendirmesi: ''Taban Aylığı Arasındaki Uçurum Aynı Kurumda Hizmet Verenleri Ayrıştıracak!''

En düşük memur maaşının 22.500 TL olması ile ilgili çalışmalar sürerken memur maaşları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken

SAĞLIK 24.05.2023 07:51:29 1276
SAHİM-SEN
Haberi Sesli Oku

En düşük memur maaşının 22.500 TL olması ile ilgili çalışmalar sürerken memur maaşları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘En yüksek Memurun bile taban aylığı 6.787 TL iken, En düşük kamu işçisinin taban aylığı ise 15.000 TL olacak. Maalesef bu taban aylığı arasındaki uçurum, aynı kurumda hizmet verenleri ayrıştıracak. Yapılacak bu memur zam oranının taban aylık artışı temelinde yapılması gerekmektedir. Taban aylığa yapılmadığı takdirde mağduriyetlerin oluşması kaçınılmaz olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz ayı itibarıyla en düşük memur maaşın 22.500 TL olacak.  Çalışmaların bu holiganbet  yönde devam ettiğinin kulislere düşmesi, beraberinde tartışmaları ve soru işaretlerini de getirdi. En yüksek memurun bile taban aylığı 6.787 TL iken, en düşük kamu işçisinin taban aylığı ise 15.000 TL olacak. Maalesef bu taban aylığı arasındaki uçurum, aynı kurumda hizmet verenleri ayrıştıracak.

ZAM, TABAN AYLIK TEMELİNDE YAPILMADIĞI TAKDİRDE MAĞDURİYET OLUŞTURACAK 

Yapılacak memur zam oranının taban aylık temelinde yapılmadığı takdirde mağduriyetlerin oluşmasının kaçınılmaz olacağının holiganbet giriş özenle altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, “Memurluk statüsü devleti temsil ettiği gibi yaptığı hizmet devletin işleyişini gösterir. Memurluğun eğitim düzeyi, liyakatli atanmaları, statülerine uygun hizmet vermesi, hizmet alanların düzgünlüğü devletin iskelet sağlamlığını gösterir. Ancak gelinen noktada memurluk; maddi, sosyal ve psikolojik olarak yıpratılmıştır. Seçim dolasıyla vaatler de maalesef sınıfta kalmıştır” yorumunda bulundu.

ANA HEDEF HALKIMIZIN GELİŞMİŞLİĞİ VE REFAHI OLMALI

“Memurluk statüsünün korunması, geliştirilmesi ve tercih edilebilirliğinin artırılması ile birlikte, kalitenin ve üretkenliğin artırılması, ülkemiz ve halkımızın gelişmişliği ve refahı ana hedef olmalıdır” diyen SAHİM-SEN Başkanı Akarken, “Ülkemiz bürokrasi sistemindeki, devletin ve halkın doğrudan etkilendiği düzenlemelerin, resen ve talepler doğrultusunda olgunlaştığı kurumlarda görev yapan kişi ve kişilerin çoğunlukla devlet memuru statüsünde olması, gelişmişliğin önemli bir parçası olan memurluk statüsünün önemini açıkça göstermektedir. Ayrıca uluslararası platformlarda ülkemizi temsil görevi de üstlenen memurlarımızın üst düzey liyakati ve gelişmişliğinin önemi de tartışmasızdır. Memurluk statüsünün, vurguladığımız gerekçeli önemi dikkate alındığında, memurlarımızın maddi ve sosyal yönden desteklenmesi kaçınılmazdır.” dedi ve ekledi: “ Bu noktada 375 sayılı KHK’nın 1. maddesi ile memuriyet taban aylığı gösterge rakamı (1000) ve kıdem aylık gösterge rakamı (20) nı üç katına kadar artırmaya yönelik yetkilendirilen Sayın Cumhurbaşkanımızın, 1000 olan memuriyet taban aylık gösterge rakamını 3000, kıdem aylık gösterge rakamını ise 45 şeklinde ivedi olarak güncellemesi; emekli keseneğine ve kurum karşılığına tabi tutulan ve 7417 sayılı kanunun 2’nci maddesi ile düzenlenen en yüksek devlet memuru aylığına uygulanacak yüzdelik oranlarına esas teşkil eden ek göstergelerin, ana ve ara ek gösterge şeklinde düzenlenerek, oranların hakkaniyet ve ölçülülük ilkelerine göre yeniden belirlenmesi noktasında, kanunun Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği artırma, değiştirme ve yeniden düzenleme yetkisi kapsamında ivedilikle yapılması gereklidir. Bu durum, gerek ülkemizin ve halkımızın gelişmişliği, gerekse de görevdeki ve emekli memurlarımızın refahı, aidiyet duygularının güçlendirilmesi ve çalışma barışının sağlanması açısından kaçınılmaz hale gelmiştir.”  

DEVLET VARSA ÇALIŞAN, ÇALIŞAN VARSA DEVLET VAR 

Son olarak SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken şunları söyledi: “Taban aylıktaki artışa ilaveten, kamu düzeninde eşitlik ve adaletin sağlanması, refahın artırılması, enflasyona memurun yenik düşmemesi, yıllara göre memur maaşlarının değerini yitirmesi nedeniyle, alım gücünün artırılmasına yönelik alınacak tedbir ve takdir kapsamında; memur maaş hesaplamalarında dikkate alınan kat sayıların en az % 40 oranında artırılması (Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon farkı ve maaş artış oranları hariç); gelir vergisi dilimleri ve oranlarının, bir kısmının devlet tarafından sübvanse edilecek şekilde gelir vergisi adaletinin sağlanarak yeniden düzenlenmesi; devlet kurumlarının kendi içlerinde, iş güçlüğü, iş riski ve eleman temininde güçlük şartlarını dikkate alarak, yan ödeme puanlarına hakkaniyet ve ölçülülük ilkesi kapsamında artış yapılması gereklilik haline gelmiştir. 

SİYASET AMAÇ DEĞİL, ARAÇ OLMALIDIR

Yukarıda gerekçeli haklı taleplerimize ek olarak; ülkemizdeki sendikal anlayışın görev ve sorumluluk bilinci içinde; kişisel menfaatlerden uzaklaşmış; “Devlet varsa çalışan, çalışan varsa devlet var.” bakışıyla; ülkemizin ve çalışanların refahı ve gelişmişliğine yönelik çalışmalarda, siyaseti amaç olarak değil, araç olarak gören bir anlayışla; demokratik ve hür sendikal sistemin tesis edilmesi, sendikalaşma oranlarının artırılmasında ve sendikal anlayışın sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir. 

SAHİM-SEN’İN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ

Bu noktada; SAHİM SEN olarak diyoruz ki; menfaat sendikacılığının egemen olduğu değil, hukuku ve liyakati ön planda tutan sendikacılığın egemen olduğu; toplu sözleşme ikramiyesi gibi orantısız düzenlemelerle, tabir yerindeyse, devlet kaynaklarının üyeleri aracılığı ile sendika ve yöneticilerine aktarıldığı değil, bütünlük çerçevesinde her bir vatandaşın hakkının korunduğu, devletin ve çalışanın kazanacağı; sendika üye/istifa işlemlerinin, yöneticilerin mobbingine maruz bırakılacak şekilde değil, çalışanların demokratik haklarını özgürce e-devlet üzerinden yapabileceği; sendikalı yöneticilerin değil, liyakatli yöneticilerin yöneteceği şekilde yapılacak olan düzenlemelerin, ülke ve çalışan çıkarları, sendikal sistemin etkin ve kaliteli şekilde sürdürülebilirliği, sendikalaşma oranlarının artırılması, memurların mali ve sosyal haklarının korunup, sendikal anlayışın ve memurların mali ve sosyal haklarının geliştirilmesine katkı sağlayacak şekilde, memurların grev haklarının hukuki düzenlemeyle tesis edilmesi gerekmektedir. Bizlerin çözüm önerileri ve tespitleri kamu personellerinin mali ve diğer özlük haklarının    geliştirilmesi açısından görmezden gelinmemelidir.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kaymakam Duru Muhtarlarla Yaptığı Toplantıda Yangını Gündeme Aldı

AGC'den Yeni Emniyet Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer'e Hoşgeldin Ziyareti

Anamur’da 100 Milyon TL’lik Tefecilik Operasyonu

Yalnızlığın Gecesi"

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Kayıp İlanı

Hızlı Takipçi Artışı İçin Bot Çözümü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Yükleniyor

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.