Tarih: 23.06.2024 12:26

Sahil Güvenlik İzmir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Yakaladı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, İzmir ili Seferihisar ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı tarafından bir lastik bot içerisinde düzensiz göçmen grubu tespit edildi. Hemen ardından görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-74) olay yerine hızla intikal etti. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durdurulan lastik botta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, yapılan ilk kontrollerin ardından gerekli işlemler için ilgili yetkililere teslim edildi.
 Güvenlik ve İnsani Yardım
Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgedeki güvenlik ve deniz kontrol faaliyetlerini titizlikle sürdürerek, düzensiz göçmenlerin güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Yakalanan göçmenler, sağlık kontrolleri yapılarak insani yardım çerçevesinde ihtiyaçları karşılandı.
 Göçmen Akını ve Önlemler
Son dönemde Ege Denizi'nde artan düzensiz göçmen hareketliliği, Sahil Güvenlik ekiplerinin denetim ve müdahalelerinin sıklaştırılmasına neden oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı, insansız hava araçları ve gemileri ile bölgede sürekli devriye gezerek, insan kaçakçılığına karşı mücadele ediyor ve göçmenlerin güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirler alıyor.
 Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Açıklaması
Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göçmen hareketlerine karşı deniz güvenliğini ve kamu düzenini korumak amacıyla 7/24 görev başında. İnsan hayatının önceliği konusundaki hassasiyetini her zaman ortaya koyan Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu tür operasyonlarda, göçmenlerin güvenliğini sağlayarak, yasa dışı göç hareketlerini engellemeye çalışırken, düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —