-
BIST 100
15925,36%-1,24
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,32% 0,04
-
GRAM ALTIN
6320,16% -1,61
-
Ç. ALTIN
10592,93% -3,28
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında yurt dışı kayıtlı vatandaşların oy verme işlemi bu sabah saat 08.00'de başladı.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında yurt dışı kayıtlı vatandaşların oy verme işlemi bu sabah saat 08.00'de başladı.
Cumhurbaşkanlığı ve 28'nci dönem milletvekili genel seçimleri için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy kullanmaya başlamasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da saat 08.00 itibariyle oy verme işlemleri başladı.
Havalimanının dış hatlar gelen ve giden yolcu alanları ile gelen yolcu katı kara tarafına toplam 8 sandık kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandıkların başında sıraya giren yurt dışı kayıtlı vatandaşlar, pasaport ve kimliklerini ibraz ederek oylarını kullandı.
'Burası oy kullanmak için çok güvenli'
Almanya’nın Münih şehrinde yaşayan ve aslen Bursalı olan 68 yaşındaki Mehmet Bey ve eşi, havalimanında oyunu ilk kullananlar arasındaydı. Oy vermesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Mehmet Bey, “Biz her seçimde Sabiha Gökçen’de oy kullanırız. Buradaki alan oy kullanmak için çok güvenli. Münih’te yaşıyoruz ama kalbimiz Türkiye’de” dedi. İtalya’da yaşayan 29 yaşındaki Gözde Hanım ise, “Burada rahatça oyumu kullandım. Şimdi İtalya’ya döneceğim, vatanımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
“Millet sevgisiyle yetiştik, erkenden geldik”
Almanya’dan gelen İnci Hanım ve Dinçer Bey de konsolosluğa danışarak Sabiha Gökçen’e geldiklerini ve oylarını rahatça kullandıklarını belirterek, “50 yıldır Almanya’da yaşıyoruz, Heidelberg’de. Her gün memleketimizin gündemini takip ediyoruz. Oy kullanmak için erkenden geldik ülkemize. Benim babam başkomiserdi, bizi millet sevgisiyle yetiştirdi. Oyumuzu kullandık, tüm vatandaşlarımızın da oy kullanmasını diliyoruz” dedi.
Gümrük kapılarında 27 Nisan Perşembe saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri 14 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


