-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,31% 0,21
-
GRAM ALTIN
6313,77% 1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Renkli Bahar Şenliği sadece Çin'i değil tüm dünyayı ısıtıyor
Çin’de COVID-19 salgınıyla mücadele önlemlerinin gevşetilmesinin ardından, Çin vatandaşları ve ülkede yaşayan yabancılar mutlu ve hareketli bir Bahar Bayramı geçirdi.
Çin’de COVID-19 salgınıyla mücadele önlemlerinin gevşetilmesinin ardından, Çin vatandaşları ve ülkede yaşayan yabancılar mutlu ve hareketli bir Bahar Bayramı geçirdi.
Çin Bilim Akademisi’ne bağlı Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü’nde çalışan Malezyalı uzman Paul Rummy yaptığı açıklamada, “Beijing’deki alışveriş merkezleri tekrar kalabalık. Birçok restoran önünde metrelerce kuyruk oluştu. Çin’de tüketim piyasası canlanmaya başladı. Gelecekte Çin’in ekonomik gelişmelerinde daha büyük potansiyelin ortaya çıkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Çin’de uzun yıllar yaşayan Lübnan Komünist Partisi Merkezi Komitesi Üyesi Adham Sayed, “Kısa süre önce sona eren hareketli Bahar Bayramı, Çin ekonomisinin büyük dinamizme sahip olduğunu kanıtladı. Salgın etkilerine rağmen, Çin yoksulluğu giderme sözüne sadık kaldı. Çin Komünist Partisi’nin liderliğinde, Çin ekonomisi daha yüksek bir seviyeye taşınacak, dünya ülkeleri de bundan fayda görecek” ifadelerini kullandı.
Çin’in dünya ekonomisine yaptığı katkılar konusunda, rakamlar yalan söylemez. COVID-19 salgınının başlamasından bu yana geçen 3 yılda, Çin ekonomisinin ortalama artış hızı yüzde 4,5’i buldu. Aynı dönemde ABD ekonomisinin ortalama artış hızı yüzde 1,6, Avro Bölgesi yüzde 0,7, Japonya’nınki ise yalnız yüzde -0,3 oldu. Dünya Bankası tarafından paylaşılan verilere göre, 2013-2021 yılları arasında Çin’in küresel ekonomik gelişmelere yaptığı katkı oranı yüzde 38,6’yı buldu ve G7 grubunun toplam katkı oranını aştı.
Çin’de salgınla mücadele önlemlerinin gevşetilmesi nedeniyle, birçok uluslararası finansal kuruluşu Çin ekonomisinin geleceğine iyimser bakmya başladı. Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından 30 Ocak’ta yayımlanan Dünya Ekonomik Değerlendirme Raporu’nda, 2023 yılında Çin ekonomisinin artış oranına yönelik beklentinin yüzde 5,2’ye yükseltildiği, Çin’de salgın tedbirlerinin kaldırılmasının dünya ekonomisine faydalı olacağı belirtildi. IMF Başekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas yaptığı açıklamada, Çin’in 2023 yılında küresel ekonomik gelişmelere yaptığı katkı oranının ABD ve AB’ye kıyasla çok daha büyük olacağını ifade etti.
Çin’de Bahar Bayramı’nı geçiren Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Çin Ticaret Odası Başkanı Stephen Bwansa Mabele, “Şu an dünya ekonomisinde sıkıntılar yaşanmasına rağmen, Çin Komünist Partisi (ÇKP) liderliğinde Çin ekonomisi canlanmaya başladı. Kısa süre önce sona eren ÇKP 20. Ulusal Kongresi’nde Çin’in ekonomik gelişmeleri için büyük bir plan belirlendi. Çin’de iç tüketim ve dış ticaretten oluşan ikili sirkülasyon mekanizması uygulanıyor. Bu mekanizma, Çin’in ekonomik gelişmelerine enerji verecek” ifadelerini kullandı.
Geçen bir yılda, dünya ülkeleri enflasyon baskısıyla karşı karşıya kaldı. Çin’de mal fiyatlarının düşük bir seviyede korunması, dünyada enflasyonun ciddileşmesine engel oldu. Analistlere göre, Çin’de yaşanan hareketli ve mutlu Bahar Bayramı, Çin ekonomisinin hızlı bir şekilde canlandığını gösterdi. Büyük tüketim piyasası ve gelişmiş tedarik zincirine sahip olan ve dışa açılmada ısrar eden Çin ekonomisinin canlanması, dünya ekonomisi için büyük bir müjdedir!
Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


