Tarih: 12.06.2024 20:48

Prof. Dr. Ali Ayhan Memleketi Anamurda Toprağa Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/Anamur(MHA) Bilim İnsanı Profesör Doktor Ali Ayhan, Memleketi Mersin’in Anamur İlçesinde toprağa verildi. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan(84), tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat etmişti. Ali Ayhan için, ikindi namazına müteakip, doğup büyüdüğü, Anamur Nasrettin Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Erol Yaşar, Başkent Üniversitesi kurucusu Profesör Doktor Mehmet Haberal, Ali Ahyan’ın mesai arkadaşları ve öğrencileri katıldı. 
Kadın hastalıkları ve jinekolojik onkoloji alanında kendinden söz ettiren Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan, görev yaptığı, Başkent Üniversitesi Hastanesin yoğun bakım ünitesinde iki aydır viral enfeksiyon nedeniyle  tedavi görüyordu. Prof. Dr. Ali Ayhan, için Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenin ardından Anamur’a getirildi. Başkent Üniversitesi kurucusu Profesör Doktor Mehmet Haberal ve  öğrencileri ve mesai arkadaşları, Nasrettin Mahallesi Aile Mezarlığına defnedilen Ayhan’ın mezarını çiçeklerle donattılar. Cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. 
Prof. Dr. Ali Ayhan Kimdir?
 Prof. Dr. Ali Ayhan, Türk tıbbının önde gelen isimlerinden biri olarak tanınmaktadır. 1940 yılında Mersin'in Anamur ilçesinde doğan Ayhan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde uzmanlık eğitimini aldı. 1982 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yaparak mesleki bilgilerini ve deneyimlerini geliştirdi.
 Prof. Dr. Ayhan, özellikle jinekolojik kanserler üzerine yaptığı önemli araştırmalar ve katkılarla tanınmaktadır. Türk jinekoloji ve obstetrik alanında büyük bir saygınlık kazanmış olan Ayhan, uluslararası alanda da tanınan bir bilim insanıdır. 2007 yılından itibaren Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda görev yapmaktaydı.
 Hastalığı süresince bile akademik çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ayhan, bir sempozyumda üniversite için hazırladığı sunumu yaptıktan sonra tekrar tedavi altına alınmıştır. Bilimsel çalışmaları, mesleğine olan adanmışlığı ve öğrencilerine örnek olan tutumuyla Türk tıbbının gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.  Prof. Dr. Ali Ayhan, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda tanınan ve saygı duyulan bir hekim ve akademisyen olarak, tıp dünyasında derin izler bıraktı. 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —