Tarih: 06.01.2023 05:48

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

 

MEB, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan ‘’bir önceki yılın ortalama (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en fazla % 5 oranında artış yapılarak belirlenir' ibaresini 'yapılacak artış oranı, yılsonu TÜFE oranı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen oranı aşmayacak şekilde tespit edilir' şeklinde değiştirdi.

TVF Yönetimi Genel Müdürü Ermut: Bu sene itibarıyla nette zararda gözükse de Türk Şeker ve ÇAYKUR, operasyonel olarak kara geçmiş oldular.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatın vermesini, Rusya'nın Donbas'ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemesi için yapılan bir hamle olarak değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Galhau, faiz artış döngüsünün yazın bitmesi gerektiğini söyledi. Faizlerde zirvenin neresi olacağını belirlemek için erken olduğunu belirtti.

AB, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta Ortodoks Noel'i nedeniyle geçici ateşkes ilan etmesini sahte ve ikiyüzlü şeklinde değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Putin'in, ordusunu yeniden toparlamak veya dünyanın kafasını karıştırmak üzere ateşkes ilan etmiş olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi.

Price, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek üzere oynadığı yapıcı rolü takdir ettiklerini vurguladığı Türkiye'nin, iki ülke ile ilişkilerini barış umudu için kullandığını söyledi.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapılan 11. tur oylamasında da meclis başkanı seçilemedi.

Kansas City Fed Başkanı George, faiz beklentisini %5’e yükselttiğini ve faizlerin enflasyonda istikrarlı bir düşüş görene dek bu seviyelerde kalması gerektiğini söyledi. St. Louis Fed Başkanı Bullard ise yeni yılda enflasyon cephesinde rahatlama olabileceğini kaydetti.

Ne Olacak?

 

Euro Bölgesi’nde öncü TÜFE ve Perakende Satışlar açıklanacak.

ABD’de İşsizlik Oranı ve Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —