• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

Piyasadan haberler

AKSEN, ALARK… Aksa Enerji Üretim AŞ (AKSEN) ve Alarko Holding AŞ (ALARK) paylarına dayalı pay vadeli işlem sözleşmeleri, 1 Kasım'da Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işleme açılacak.

GÜNCEL 10.10.2022 05:53:12 614
Piyasadan haberler
Haberi Sesli Oku

ISFIN, ALKIM, ULKER, CCOLA,TURSG …Borsamız Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem görmekte olan ISFIN, ALKIM, ULKER, CCOLA ve TURSG pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmamasına karar verilmiştir. Halen işlem görmekte olan Ekim, Kasım, Aralık 2022 vade aylarına ait sözleşmeler, vade sonu tarihlerine kadar işlem görmeye devam edecektir.

AKSEN, ALARK… Aksa Enerji Üretim AŞ (AKSEN) ve Alarko Holding AŞ (ALARK) paylarına dayalı pay vadeli işlem sözleşmeleri, 1 Kasım'da Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işleme açılacak.

KUYAS…İstanbul, Bahçelievler ilçesindeki Borsakule B Blok projemizin inşaatı ince işlerin de bitmesiyle %100 tamamlanmış olup, faliyet raporunda belirttiğimiz tarihte satışı ve teslimi yapılmış atolyelerde firmalar faaliyete geçmeye başlamıştır. Satışların %60'ı tamamlanmış, piyasa koşulları ve yoğun talep doğrultusunda satış fiyatlarına %15 oranında zam yapılmıştır. Borsakule 2 projemizin avan projeleri tamamlanmış olup ilgili belediyeye verilmiştir. Aralık ayında ön satışa çıkılacaktır.

MRSHL…Şirket 07.10.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile Şirketimizin işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması ve finansal durumunun güçlendirilmesi amacıyla, Şirketimiz sermayesinin %92,97'sine dolaylı yoldan sahip olan AKZO NOBEL COATINGS INTERNATIONAL B.V.'nin hakim ortağı olan Akzo Nobel N.V. ile yapılan anlaşmaya istinaden gönderilen 400.000.000 TL (Dört yüz milyon Türk Lirası) tutarındaki borç 07.10.2022 tarihinde Şirketimiz hesaplarına aktarılmıştır.

CONSE…Şirket %100 bağlı ortaklığı Tres Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ('Tres Enerji') ile Banvit Bandırma Vitamin Yem Sanayii ve Ticaret A.Ş. ('Banvit') arasında daha önce 2015 yılında imzalanmış Kojenerasyon Sistemi İşletme Sözleşmesi tahtında, halihazırda Tres Enerji tarafından Banvit'e ait tesiste işletilmekte olan 8,7 MWe kurulu gücündeki kojenerasyon santralinde kapasite artırımına gidilerek 3,35 MWe gücünde ek bir santral kurulumuna karar verilmiş olup, bu hususta Banvit ile Tres Enerji arasında 07.10.2022 tarihinde bir sözleşme imzalandığı Tres Enerji tarafından Şirketimize bildirilmiştir. Santral kurulumunun 2023 yılının ilk yarısı içerisinde tamamlanacağı öngörülmektedir.

BANVT…Şirket ile Tres Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ('Tres Enerji') arasında, yap-işlet modeli çerçevesinde, 2015 yılında imzalanan Kojenerasyon Sistemi İşletme Sözleşmesi kapsamında; Şirketimizin Bandırma'daki tesisinde, enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla, Tres Enerji'nin sağladığı 8.7 MWe kurulu gücündeki kojenerasyon santralinde, kapasite artırımına gidilerek 3.35 MWe gücünde ek bir santral kurulumuna karar verilmiş olup; Şirketimiz ile Tres Enerji arasında 07.10.2022 tarihinde bir sözleşme imzalanmıştır. Santral kurulumunun 2023 yılının ilk yarısı içerisinde tamamlanacağı öngrülmekte olup, bu kapasite artışının Şirketimize herhangi bir ek mali yükümlülüğü bulunmamaktadır.

KRSTL…Şirket, ülkemizin temiz enerji üretimine destek olmak, doğayı korumak, diğer taraftan maliyet tasarrufu ve verimliliğimizi artırmak amacıyla,T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden komple yeni yatırımlarda kullanılmak üzere, Şirketimiz tarafından, 504 kWp/400 kWe Çatı Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için toplam 6.443.180 TL'lik 04/10/2022 tarih ve 542129 nolu Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır. Yatırım Teşvik Belgesi, Sakarya İli Sapanca İlçesinde bulunan Üretim Tesisinin 4729 m2 olan çatı alanına 'Çatı GES' projesi kapsamında komple yatırım olarak planlanmıştır.Bölgesel teşvik kapsamındaki söz konusu Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurları 'KDV İstisnası', 'Vergi İndirimi' ve 'Sigorta Primi İşveren Hissesi' şeklindedir.

BANVT…BRF Foods GmbH ('BRF Foods'), Şirketimizin ana ortağı olan TBQ Foods GmbH'nın paylarının %60'ına sahiptir. BRF Foods paylarının %100 sahibi olan OneFoods Holdings Ltd.; 29 Eylül 2022 tarihinde, sahibi olduğu BRF Foods paylarının tamamını BRF GmbH'ye devrettiğini bugün Şirketimize bildirmiştir. Anılan tüm şirketler, doğrudan veya dolaylı olarak BRF S.A. tarafından kontrol edilmekte olup, BRF Foods hisselerinin devri aynı şirketler grubu içinde tamamlanmıştır. Dolayısıyla söz konusu devir, Şirketimizin yönetim kontrolünde ve nihai ortaklık yapısında herhangi bir değişikliğe neden olmamıştır.

GESAN…09/08/2022 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapmış olduğumuz bildirimde şirketimizin %70 oranında bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş.'nin, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 09/08/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘'HAVALI HÜCRE&KÖŞK STANDART ALIMI İŞİ'' konulu ihaleye girdiği ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti. BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 07/10/2022 tarihinde Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş.'ne sözleşme davetinde bulunulmuştur. Sözleşme 13/10/20222 tarihinde taraflar arasında imzalanacaktır. Sözleşme bedeli 3.650.000, -USD'dir. (Üçmilyonaltıyüzellibin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile sözleşme bedeli 67.835.250, -TL)

HUNER…Şirket 100% iştiraki olan, AQUILA SRL firması, İtalyan proje geliştiriciler ile, İtalya'da toplamda 150MW'a kadar güneş enerjisi projeleri geliştirme anlaşması imzalamıştır. Anlaşma kapsamında geliştirilmekte olan projelerin her biri 10-20 MW arasında olup, ağırlıklı olarak ışıması yüksek olan İtalya'nın güney bölgelerindedir. Anlaşmaya göre, AQUILA SRL firmamız, lisans geliştirme sürecinin başarılı sonuçlandığı projelere sahip özel amaçlı şirketlerin (SPV) %92'ye kadar hisselerinin satın alma opsiyonu (call option) sahibi olmuştur. Lisanslama çalışmaları başarı ile sonuçlandığında, söz konusu güneş enerjisi santrali (GES) lisans sahibi SPV hisseleri, iştirakimiz olan AQUILA SRL tarafından satın alınacak ve akabinde, GES kurulumuna başlanacaktır. Proje finansmanında İtalyan ve Avrupa Bankaları ile çalışılması planlanmaktadı

KARYE…27.09.2021 tarihli KAP açıklamasında belirttiğimiz üzere İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş'nin kurucusu olduğu İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Greenone Yenilenebilir Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na 5.199.150 adet katılma payı karşılığında 11.216.777 TL ile yatırım yapılmıştı. Fondaki paylarımız oranında;İlk taksit olarak tarafımıza 1.738.478 adet nominal pay karşılığı 8.162.587,09 TL tutarında katılma payı iadesi gerçekleşmiştir. Kalan 3.460.672 adet nominal pay için şirketimize ödeme yapıldığında kamuoyu ve yatırımcılarımız ile ayrıca paylaşılacaktır.

SUMAS…Şirket Pelet üretim kapasitesini artırmak amacı ile pelet üretim hattı almaya karar vermiştir.295.244,00 $ tutarındaki üretim hattı için Yemtar Makina San.ve Tic. A.Ş. Firması ile anlaşma yapılmıştır.Ödemenin ,%50 ‘si peşin, %30' u sevkiyat öncesi, %20' si devreye alındıktan 30 gün sonra yapılacaktır. 147.622,00 $ peşinat 07.10.2022 tarihinde ödenmiştir.Pelet üretim hattının 8 ay içerisinde kurulumunun tamamlanması planlanmaktadır.

DIRIT…27.07.2022 Tarihli açıklama şirket aktif büyüklüğünü arttırmak amacıyla CPM PROJE YÖNETİMİ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş firması ile satın alma görüşmelerine başlandığı belirtilmiştir. Devam eden satın alma görüşmelerinde,maddi konularda anlaşılamaması nedeniyle satın alma sürecinin sonlandırılmasına karşılıklı olarak karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Otomobil ve konut alımlarında cazip fiyat teklifleri ne anlama geliyor?

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Nevzat Çağlar,Veli Erdem ve Adil Ünal’dan Onurlandıran Ziyaret

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

Pulluda Doğa ile İç İçe Ücretsiz Mesire Keyfi Başladı

Pelvik Kontüzyon Nedir, Belirtileri, Tedavisi ve İyileşme Süreci​ Nasıldır?

Güneş Patlamaları yüzde 400 Arttı: Jeomanyetik Fırtına Riski Yükseliyor

Jordan Wood’un Senato Adaylığı, Susan Collins’a Karşı Mücadeleyi Kızıştırıyor

ABD’de Hava Alarmı: Şiddetli Fırtına ve Hortum Uyarıları Halkı Tedirgin Ediyor

Indus Sular Antlaşması: Artan Küresel İlgi ve Bölgesel Gerilimler

Anamur'da 23 Nisan Coşkusu: Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi​

Ünal AN Kitabını Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmamhatip Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Türkiye'de İş Dünyasını Sessizce Değiştiren Yeni Trend Sessiz İstifa

2035'te Parlayacak 10 Yenilikçi Kariyer

Mersin'de Jandarma 76 Sikke ve 4 Yüzük Ele Geçirildi​

Anamurda Damak Lezzetiniz için Albatros Kahvaltı Salonuna Davet Ediyoruz

DÜNYANIN ÇOCUKLARI MERSİN’DE EL ELE RENKLİ DANSLARINI SAHNELEDİ

Türk Çocukları Dünyanın Dört Bir Yanında Bayram Coşkusunu Yaşadı

TBMM'nin 105. Yılında 23 Nisan Coşkusu

Azerbaycan-Çin İlişkileri, Stratejik Ortaklık Düzeyine Yükseltildi

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor

Euro kuru, döviz piyasası, TCMB faiz politikası​

Dolar/TL 23 Nisan 2025'te 38,28 TL Seviyesinde

BIST 100 Endeksi Bugün Hafif Düşüşle

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Anamurda Böyle Kutlandı

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Kaymakam Bozdemir Makam Koltuğunu Minik Eylül’e Devretti

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Yükleniyor

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Anamurlu Hacı Adayları Kutsal Yolculuğa Hazır

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
11.Göztepe 30 10 10 10 9 40
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.