• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Piyasadan haberler

AZTEK… Şirket iki yeni mağazasının açılışı için 02.03.2023 tarihinde kira sözleşmesi imzalanmıştır. Yeni mağazaların açılışıyla beraber mağaza sayısı 5 olacaktır. Mağazaların 2023 yılının ikinci çeyreğinde açılması pl

GÜNCEL 3.03.2023 05:19:50 633
Piyasadan haberler
Haberi Sesli Oku

ALFAS… Şirket, AFAD’a yaptığı 1.656.975 TL ayni bağış ile şirket eli ile deprem bölgelerinde yapılan 419.621 TL tutarında ayni bağış ve gelecek dönemlerde deprem bölgelerine yapmayı planladığı 2.000.000 TL tutarında ayni veya nakdi bağışın yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına oybirliği ile karar vermiştir.

ULUUN… Şirket, 11.08.2022 tarihli Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği değişikliği sonrası 154,7 kWp Çatı Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu yapılmasının uygun olması nedeniyle proje tamamlanarak 02.03.2023 tarihinde devreye alındı ve elektrik üretimi başladığını bildirdi. Ulidaş Tarım'da 870 kWp Ges ve 22.360 kWe Res çalışmaları devam ediyor.

CMENT… Bağlı ortaklığı Recydia Atık Yönetimi, Yenilenebilir Enerji Üretimi, Nakliye ve Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 28/02/2023 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunda alınan karara istinaden şirket payı oranında 116.784.405,71 TL tutarındaki sermaye tamamlama ödemesini 02.03.2023 tarihinde gerçekleştirmiştir.

VESBE… Şirketin devam eden kapasite artırım programının finansmanında kullanılmak üzere, TCMB kaynaklı, 2 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vadeli 1,5 milyar Türk Lirası tutarında Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi onaylanmış olup, kredinin 300 milyon TL olan ilk dilimi kullanılmıştır. Kalan dilimler yıl içerisinde kullanılacaktır. YTAK kullanım kriterleri doğrultusunda yatırımın yerli makine kullanım kriterini sağlaması sebebiyle kredi faizinde 25 baz puan faiz indirimi uygulanmış olup kredinin faiz oranı yıllık %9,25'tir. Şirket yatırımlar vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası gibi yatırım teşviklerinden yararlanmaktadır.

YGYO… Şirketin kat irtifakı kurulumunun tesisi için açmış olduğu dava sonrasında 15 arsa maliki daha şirkete vekaletname vermiştir. Toplam 248 arsa malikinden 200 arsa maliki vekaletname ve imza işlemini tamamlamış olup, sadece 48 arsa maliki vekaletname vermeyi ret etmiştir. Toplam arsa alanı 117.487,75 metrekare olan Innovia-4 projesine ilişkin bugüne kadar vekaletname vermeyi ret eden 48 kişinin arsa payı toplamı 4.072,41 metrekaredir. Vekalet vermeyi ret eden arsa maliklerinin toplam arsa payına oranı % 3,4'e denk gelmektedir. Kat irtifakı kurulum işlemleri için mahkemeye dava açılmış olup mahkeme kararıyla kat irtifakının tesis edilmesine müteakip kat irtifakı kurulma süreci tamamlanacağını bildirdi.

HUBVC… Şirket 03.01.2023 tarihli KAP açıklamasında Tridi Teknoloji A.Ş.'de sahip olduğu 26.968 TL nominal değerli payların tamamının Xometry Europe GmbH'ye peşin olarak satıldığını, 04.01.2023 tarihli KAP açıklamasında ise satış bedelinin tahsil edildiği duyurulmuştu. Yapılan pay devir sözleşmesi kapsamındaki gizlilik yükümlülüğünün sona ermesini müteakip olarak yapılan iş duyurulmaktadır.

ERCB… Şirket, BOTAŞ tarafından, Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri doğalgaz boru hattı için 22.02.2023 tarihinde açılan ihaleye İş Ortağı ile birlikte teklif vermiştir. İhaleye verilen tüm tekliflerin idarenin hesaplamış olduğu muhammen bedele göre yüksek olması sebebiyle, uygun bulunmayarak şimdilik ihalenin iptaline karar verdiği bildirildi.

GSRAY… Şirketin %99,9 oranında pay sahibi olduğu GS Gayrimenkul Şirketi ile Konsorsiyum ve diğer taraflar arasında, Konsorsiyum tarafından GS Gayrimenkul'e kredi tahsis edilmesine yönelik olarak FYYS'ye ek bir protokol imzalanmıştır. FYYS Ek Protokolü'ne Şirket, garantör sıfatıyla taraf olmuş ve kredi alan GS Gayrimenkul lehine borç ödeme garantisi vermiştir. Konsorsiyum tarafından GS Gayrimenkul'e tahsis edilen kredi, ana hissedarının dolaylı bağlı ortaklığı olan Galatasaray Florya Emlak A.Ş ('Alıcı') tarafından satın alınan İstanbul Florya ilçesi, geliştirilecek gayrimenkul projesinden bir kısım bağımsız bölümlerin GS Gayrimenkul tarafından Alıcı'dan satın alınması için kullanılmıştır. Müzakereler sonuca bağlanıncaya ve gayrimenkulün devir süreci neticeleninceye kadar, Şirket ve yatırımcılarının meşru çıkarlarının korunması amacıyla içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar vermiştir. Müzakerelerin olumlu olması, gayrimenkul satın alma işleminin de gerçekleşmiş olması nedeniyle, erteleme sebebi ortadan kalktığı için ilgili mevzuat hükümleri kapsamında bu açıklama yapmıştır.

GESAN… Şirketi, DİCLE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 02/03/2023 tarihinde 'BETON KÖŞK VE HÜCRE ALIMI (ŞANLIURFA-SİİRT-ŞIRNAK)'' konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhalede teklif edilen bedel KDV dahil 5.369.000, -USD'dir.

BRSAN… Borusan Mannesmann, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen 'Batı Karadeniz Faz 2 DGBH Projesi Çelik Boru Mal Alımı İşi'' ihalesine, Noksel Çelik Boru San. A.Ş. ile kurduğu iş ortaklığıyla katılmış ve ihale 1.158.047.261 TL bedel ile kesin olarak kazanılarak, BOTAŞ'la sözleşme imzalanmıştır. İhale tutarı içerisinde Borusan Mannesmann'ın payı 592.081.271 TL olacaktır. Boru sevkiyatı 2023 yılı 2. çeyreğinde başlanacak ve 3. çeyreğinde tamamlanacaktır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Gönülden Sevenler ile Hayatınızı Değiştirin

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Yükleniyor

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.